tirsdag den 21. juni 2011

Louise´s luksus knækbrød

Efter børnene var lagt kunne jeg mærke en rumlen i maven. Et tegn på, at sulten bankede på døren. Så hvad skal man lave en tirsdag aften kl. 20.00, når man ikke har noget brød i huset.
Man laver selvfølgelig nogle lækre knækbrød, fyldt med forskellige kerner.

Det at lave dejen tager ikke så lang tid. 7 minutter, så har du lavet dejen og de er klar til at blive sat ind i ovnen.
Det at sidde med en lækkert nybagt knækbrød og noget nylavet the og er dejligt og afslappende. Elsker Kusmi the og nogle vil nok sige, at jeg har en Kusmi fetish.

Louise´s luksus knækbrød
(Nok til en god bradepande)

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl hvedemel (kan også bruge speltmel)
2 dl vand
1 dl olie


Bland det hele sammen og tag dejen ud på en bageplade foret med bagepapir
Tag vand i en lille skål og gør din fingre våde, inden du begynder at brede dejen ud på hele bagepladen. Det gode ved at fugte dine hænder er, at det gør det nemmere at brede dejen ud, uden dejen hænger ved.


Efter dejen er glattet ud, tager du en pizzaskærer og skærer igennem dejen. Man skal lige passe på når man skærer, da der er mange kerner, så gør det forsigtigt, så du skærer hele vejen igennem.


Denne her gang har jeg taget birkes på 1/3 af dejen, sesamfrø på den næste del og til sidst helt plain.
Sæt dem i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i 30 minutter. Når uret ringer sætter du ovnen på varmeluft og stiller uret 7 minutter frem, så de i alt har fået 37 minutter.

De færdige knækbrød parat til at køle af, inden de skal spises



Efter 40 minutter er knækbrødene parate.
Jordbærene er skyllet og knækbrødene kølet af.

Velbekommen;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar