lørdag den 11. juni 2011

Hello Kitty Kage

Da min datter havde fødselsdag havde jeg planlagt at lave en Hello Kitty Kage. Det var min datters højeste ønske. Så hvad gør en god mor. Hun begynder så arbejdet♥
Startede med at forme Hello Kitty som ikke blev som jeg gerne vil havde det, men det gik. Derefter lavede jeg gaverne og så den lille kage.






Resultatet af nogle timers arbejde blev således. Lagkagebundene var bananbunde og mudcake. Fyldet var pærecider mousse med pære stykker i og daim creme.






Bananlagkagebund:
6 æg
340 g. sukker
4 tsk vanillesukker/ korn fra en vanillestang
250 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g. smeltet afkølet smør
3 moste bananer
1 knivspids salt

Bagetid: Ca. 55 min. ved 175°.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend den mosede banan i.
Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.


Her er opskriften til en 25 cm. springform:


ingredienser:
250 g. smør

250 g. mørk chokolade

8 tsk. instant coffee

180 ml vand

150 g. self-raising mel

self-raising mel: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.

150 g. mel

60 g. kakao

½ tsk. natron

550 g. sukker

4 æg

8 tsk rapsolie

125 ml kærnemælk


bagetid 1 time og 50 min ved 160 grader


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 grader. Smør formen og for med bagepapir. Dette for at kagen nemt tages ud af formen.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selfraising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen, med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller en dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer. Husholdningsfilm er godt til dette formål.



Pære cider mousse..
3½ husblas
80-90 g sukker
2 past. æggeblommer
2 dl pærecider
1 dl fløde, pisket

Hakket mørk chokolade
Skær eventuel nogle syltede dåsepærer ud i moussen, inden den sættes i køleskabet
Husblas lægges i blød, og æggeblommer piskes med sukker og ½ dl af cideren til en luftig masse... Husblassen smeltes og den resterende cider røres i husblassen lidt ad gangen for ikke at temperatur chokke husblassen... når alt cideren er hældt i husblassen, så hældes denne blanding i æggeblandingen... og derefter vendes fløden i.. står på køl i MAX 10 min og så lægges den mellem bundene... den stivner rigtig hurtigt, så glem den ikke, da man så knuser strukturen, hvis man begynder at piske den op når den har sat sig...

Moussen er ret flydende, så den skal helst i kagen dagen før, så den har hele natten til at sætte sig




Daimcreme
 
300 – 400g Daim
½ liter piskefløde
Der kan tilsættes mere piskefløde efter behag

Fremgangsmåde:
Smelt daim og piskefløden sammen. Tag det af inden det begynder af koge og rør det stille rundt, indtil daimen er smeltet. Tag karamellen op.

Hæld cremen i en skål og lig film helt ned, så det ligger på cremen ( det er så der ikke dannes kondens)

Stil det i køleskabet til dagen efter.

Tag det ud af køleskabet og pisk det med en elpiskes til det har en dejlig cremet konsistens.

Du kan også vælge at bruge toblerone eller andre chokolade typer. Der er næsten ingen grænser, kun din egen fantasi



Ingen kommentarer:

Send en kommentar