Cupcakes





Denne opskrift er meget populær, og har aldrig slået fejl. Opskriften er originalt amerikansk, og dette gør at disse muffins bliver saftige og gode – de er dermed langt fra de irriterende flade danske muffins. Når muffins er færdigbagt skal de ligne en svamp med en “hat”. For at opnå denne effekt, er det meget vigtigt at bruge muffinsforme. Du bestemmer selv om du vil tage flere nødder i eller om du vil tilsætte mørk chokolade. Jeg valgte at lave en creme cheese med chokolade i.

Lavede dem en dag vi fik gæster, hvor jeg serverede lidt is til.  De blev meget glade

Bananmuffins
12 stk.
200 g. valnødder
250 g. mel
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
120 g. blødt smør
200 g. brun farin
2 æg
1 1/2 tsk. vanille
3 eller 4 mosede modne bananer

Forvarm ovnen til 190 grader. Fyld papirsforme i muffinsformene.
Rist nødderne på en mediumvarm pande og lad dem afkøle.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Rør smør,
sukker og vanille med en elmixer i en anden skål – blandingen skal være jævn og cremet. Rør ét æg i blandingen ad gangen og tilføj de mosede bananer.
Bland bananblandingen sammen med melblandingen og rør til melet er
forsvundet – du skal altså ikke røre lang tid. Bland nødder i.
Fyld dejen i muffinsformene og bag 20 – 25 minutter.

5 forskellige muffins
Opskriften er denne:
15 stk  muffins 150 gram blødt smør 200 gram rørsukker 3 æg 1 tsk vaniljesukker 150 gram mel 1 tsk bagepulver
Pisk smør g sukker hvidt, tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt. Tilsæt vaniliesukker, mel og bagepulver. Pisk grundigt bages 20 min ved 200 grader
Der kan tilsættes følgende som anden variation: 2 mosede bananer Eller 200 gram mørk hakket chokolade Eller 100 gram hakket mørk chokolade og 50 gram hakket nødder Eller 1 dl frosne hindbær (eller hvor meget man gerne vil havde i) og 100 gram hvid chokolade
Eller
1 dl frosne blåbær ( eller hvor meget man gerne vil havde i) og 100 gram mørk ckokolade Eller 1 æg og 150 gram kokos Eller 200 gram revet æble og 1 tsk kanel Efter eget valg tilsættes en af disse variationer, efter at dejen er rørt færdig
Til banan muffins havde jeg most 2 modne bananer godt og vendt i dejen til sidst. Dem med chokolade havde jeg smeltet 150 gram chokolade og vendt i dejen til sidst og dem med hakket chokolade havde jeg hakket 100 gram mørk chokolade, vendt det med lidt hvedemel så chokoladestykkerne ikke falder til bunds, og der efter vendt det rundt i dejen til sidst. 
Muffins bliver helt fantastiske, og smager himmelsk;0)
Til min datter afslutning i vuggestuen lavede jeg disse lækre muffins. Hindbær med hvid chokolade med creme cheese frosting
Til min drengs 2 års fødselsdag. Han elsker biler, og i alle mulige farver. Så jeg lavede vanilie muffins med indfarvet vaniliefrosting. Pyntede dem som små vejbaner
Chokolademuffins med creme cheese frosting. Opskriften er ikke den bedste jeg har prøvet, men dem gik an. Tilføjede grofthakkede chokolade og hasselnødder.
Blåbær muffins med hvid chokolade ganache, som jeg har farvet med lilla pasta farve.


Gulerods cupcake
Antal: ca. 30 stk. Bagetid: 17-20 min ved 175 grader i almindelig ovn.
Ingredienser: 2½ dl olie 4 æg 2 dl rørsukker 2 dl brun farin 3 fintrevet gulerødder 4 dl mel 1 tsk. salt 2 tsk. kanel 2 tsk. vanilje 2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Si mel, bagepulver, vanilie og kanel i en stor skål, tilsæt salt.
Pisk olie, æg, rørsukker og farin sammen med de fintrevne gulerødder og bland det forsigtigt i den tørre blanding
Fyld formene halvt op (brug en muffin form at bage i, ellers bliver cupcakene uformelige) bages til de er gyldne.
Brug eventuelt en Italian marenque butter creme med lemon curd på toppen, eller du kan lave lidt glasur med citron i og pynte toppen.
Velbekomme, de er så luftige og lækre.
 Lavede dem til min fars fødselsdag som et sats, men de fik hurtige ben at gå på.
Chokolade muffins ( ca. 15 stk. )
 2,4 dl mælk
1 tsk æbleeddike
170 g sukker
0,8 dl raps olie
1 tsk. Vanilje ekstrakt eller 2 tsk. Alm vaniljesukker
110 g hvedemel
35 – 40 g kakao
¾ tsk. bagepulver
¼ tsk. Salt
75 – 100 g hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader ( almindelig ovn )
Rør mælken og eddike sammen i en stor skål. Pisk det sammen så det skummer.
Tilsæt sukker, olie og vanilje.
Bland de tørrede ingredienser sammen ( Si de tørrede ingredienser i, det giver en luftigere dej ) og bland det sammen med mælkeblandingen. Opskriften er helt fantastisk. De bliver dejlige klæ. Gode til en dessert med lidt is og frisk frugt
Bages midt i ovnen i 19 minutter
Jordbær/kokos cupcakes
Ca. 15-20 cupcakes; ( 60 mini cupcakes )
250 gram smør
2.5 dl sukker
4 æg
2.5 dl kokosmel
2.5 dl mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilie pulver
200 gram friske jordbær
Rør smør og sukker hvidt. Tilsat derefter æggene èt af gangen og pisk godt. Tilsæt mel, kokos, bagepulver og vanilie og rør godt. Skær jordbærrene i bitte små tern og rør det i dejen.
Fordel dejen i muffins forme og bag dem i 20-25 min på 175 grader.
Hvis du laver Mini cupcakes, så lad dem bage på 175 grader i 18 minutter.
Lad dem køle helt af inden i pynter dem.
Personligt syntes jeg at disse cupcakes smager allerbedst dagen efter. Der har de ligesom fået lov at sætte sig. Og jordbærrene gør at de er fugtige inden i. Pak dem ned, mens de stadigvæk er varme og luk posen til;0)
En dejlig sommerlig smag. Havde valgt at lave fluffy white frosting, som er meget populært hos børnene.

Oreo Cupcakes 
Opskrift på 24 oreo cupcakes: 150 g smør 200 g brun farin 200 g sukker 3 æg 2 tsk. vaniljesukker 300 g mel 2 tsk. bagepulver 3 dl. Mælk 10 oreos hakket i stykker 1 muffinspande i metal 24 papirforme
Frosting: ( kig under opskrifter på frosting. Brug vaniliefrostingen, bare uden vanilie) 6 pulveriserede oreos
Forvarm ovnen til 180 grader Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker Pisk æggene i – et af gangen Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet Vend de hakkede Oreos i dejen Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde Bag cupcakes i 20 minutter, hvis kagerne bliver for brune for tidligt, læg da sølvpapir over dem og fortsæt bagningen Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen smøres på Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv Pisk det meget bløde smør i – lidt af gangen Hvis blandingen begynder at skille eller klumpe – pisk blot videre, indtil den er glat igen Vend de pulveriserede oreos i frostingen og dekorer kagerne 
50 g smør
25 g lys muscovadosukker
90 g sukker
1 æg
50 g mandelmel
75 g hakket hvid chokolade
30 g fint snittet rabarber
½ moset banan
1 ½ dl mælk
150 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
Smør og sukker smeltes i en gryde. Pisk ægget i. Tilsæt chokolade, mandelmel, rabarber og banan. Rør mælken i dejen og tilsæt bagepulver, vaniljesukker og mel.
Dejen fyldes i 12 muffinsforme og bages ved 175 grader i 15 min