Frosting og Icing


Chokoladefrosting
Ingredienser
250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk
Bland flormelis og kakao, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.


Frosting med creamcheese
Ingredienser
300 g flormelis
50 g smør
250 g kold flødeost
Tilberedning
Tilsæt eventuelt konditorfarve efter eget valg eller rom- eller mandelessens.
Pisk flormelis og smør sammen ved lav hastighed.
Tilsæt flødeost, og pisk først ved laveste hastighed.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.

Vanillefrosting
Ingredienser
250 g flormelis
1/2 - 1 tsk. Dr. Oetker Vanilleessens
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk

Tilberedning
Dr.Oetker konditorfarve efter eget valg.
Bland fl ormelis og vanilleessens, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.


Royal icing (eller glasur med æggehvider)
Denne form for overtræk kaldes Royal icing og har den fordel at den er meget nem at arbejde med, desuden bliver overfladen på glasuren flot og skinnende. Husk hvis der skal anvendes eks krymmel eller dekorationsfigurer, bør de sættes på straks efter glasuren er påført, da glasuren størkner hurtigt.
Ingredienser
2 bæger med æggehvider
2 tsk citronsaft
330 g flormelis

Tilberedning
Tilsæt eventuelt konditorfarve efter eget valg Pisk æggehvider og citronsaft med en
håndmikser, piske herefter flormelis og eventuelt konditorfarve sammen med æggehviderne.
Denne icing skal anvendes straks efter den er lavet, ellers skal den opbevares i en luft tæt beholder, da glasuren bliver hård hvis den udsættes for luft.

Flyffy White Frosting til ca 12 muffins

2.4 dl sukker
0.8 dl vand
1/4 tsk citron saft
2 past æggehvider
Vaniljepasta
Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Jeg kogte det i 5 minutter og i mens piskede jeg de past æggehvider stive, det tog ca 1-2 minutter på på røremaskine.
Tilsæt under stille piskning ( med K-spaden hvis i bruger køkkenmaskine) den varme sukkermasse. Vær ganske forsigtig og tilsæt det meget langsomt så æggehviderne ikke klasker sammen. Når alt sukker masse er tilsat pisker du bare derudaf til det er stift og kan holde formen. Nu kan du komme frostingen i en sprøjtepose og lave fine swirls på dine muffins og derefter pynte dem med det du nu har lyst til :-) 



Lys chokoladefrosting
200 g mælkechokolade
200 g flødeost
50 g stuetemperede smør
50 g flormelis

Smelt chokoladen. Pisk flødeost, smør og flormelis til en luftig masse. Tilsæt den afkølede chokolade, pisk til det bliver luftigt.
Rigtig god og luftig

Hvid chokolade ganache.

1/2 liter piskefløde
150 gram god hvid chokolade

Hak chokolade groft og kom det op i en skål. Varm fløden op til koge punktet og hæl den varme fløde hen over chokoladen. Rør stille rundt i fløde/chokoladen indtil det er en ensartet masse. Kom film helt ned til fløden og op af skålens kant, således at intet luft er imellem film og fløde. Dette gøres så der ikke kan dannes kondens, som ødelægger ganachen.
Stil det kold natten over og pisk nu først ganske langsomt og øg hastigheden. Pisk indtil den cremet og fast. Husk ikke at overpiske, for så gryner den og er lige til skraldespanden.

Denne ganache kan også bruges som fyld i kager .
Skift evt den hvide chokolade ud med :
200 gram mørk chokolade
250 gram lys chokolade


Nutella frosting

50 g stuetemperede smør
100 g flødeost (philadelphia)
2 dl Nutella
2 dl flormelis

Pisk alle ingredienser til en luftig masse

Pistaciefrosting/smørcreme
Nok til 16 muffins

250g smør
250g flormelis
250g marcipan
100-150g usaltede pistacienødder

Pistacienødderne finblendes (jeg brugte en kaffemølle).
Alle ingredienser piskes sammen med en håndmixer.

Yoghurt vanilje frosting:
Nok til 15 cupcakes

4 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt ( Jeg bruger den med 2%. Den mørke grønne, som kan købe i de fleste Netto og spar forretninger)
4 spsk flormelis
1 tsk vanilje ( Bruger rigtig vaniljestang, da vaniljen kommer til sin ret;0))

Fremgangsmåden:
Pisk fløden let og tilsæt flormelis og vanilje. Pisk indtil der dannes toppe. Tilsæt tilsidst den græske yoghurt og pisk indtil den bliver fast og luftig.
Sæt den på køl indtil du skal bruge den


Jeg elsker kanel, og syntes ikke kun dette hører julen til. Så en dag da jeg lavede æble/kanel cupcakes fandt jeg en opskrift på kanel frosting, som passede rigtig godt til. Jeg brugte 1,5 tsk kanel i stedet for den 1 tsk som står i opskriften. Det er noget man selv bestemmer. Men man skal selvfølgelig passe på, ikke at tage for meget i, så det bliver uspiseligt.

Kanel Frosting:

100 gram flødeost ( en god flødeost er at fortrække)
60 gram blødt smør
1 tsk kanel
250 gram sigtet flormelis

Rør flødeosten sammen med smøren. Bland kanel og flormelis, og rør det i flødeostcremen. Oplever du at konsistensen er for blød, blander du mere flormelis i.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med en stor tyl (hvis du har en) og fordel frostingen på kagerne eller smør den ud med en flad kniv