Jeg havde fundet en opskrift i et af Feminas blade, og syntes den så så lækker ud, at jeg ville lave den som en dessert til Skt. Hans.
Syntes ikke at desserten skulle stå alene, så jeg lavede en lækker chokolade brownie til, som gav desserten de smags nuancer, som jeg syntes der skal være i en dessert, uden det bliver for kvalmende ( hvis man kan sige det sådan, om en dessert).
Resultatet blev rigtig godt.
Desserten var utrolig let og sommerlig og med et koldt glas Asti steg den lige i graderne.
Hvis jeg skal lave desserten igen, vil jeg vælge at lave dobbelt portion af jordbærpuréen og bruge 1/2 liter fløde i stedet for det der står i opskriften. Brugte dog ikke så meget som der stod.
Jordbærguf:
Til 4 personer
1 Vaniljestang (gerne en i god kvalitet, da dette kan smages)
800 gram friske jordbær
50 gram sukker
11/2 liter piskefløde (kan bruge 1/3 af det der står)
11/2 cremefraiche 38%
50 gram marengs, smuldret (lavede ikke marengs denne gang, da jeg i stedet havde lavet brownie)
Fremgangsmåde:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og gem dem til cremen. Kom halvdelen af jordbærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen og varm dem over svag varme, til saften begynder at flyde fra bærrene. Tag dem fra varmen og lad dem køle helt af.
Fjern vaniljestangen og blend bærrene til en puré
Skær resten af jordbærrene i kvarter. Pisk fløden til skum med vaniljekornene, og vend det i cremefraichen. Vend jordbærpuréen i sammen med marengsen.
Anret jordbærguffen i portionsglas eller des ligende
Chokoladebrownie:
Til 10 personer
200 gram smør
370 gram sukker
4 tsk vaniljesukker
4 æg
100 gram mel
4 spsk kakao
1 tsk bagepulver
100 gram hakkede mandler
100 gram hakket chokolade
Fremgangsmåde:
Smelt smørret
Pisk sukker og vaniljesukker i
Rør de hele æg i
Fold mel, bagepulver og kakao i dejen
Tilsæt hakkede mandler og chokolade
Hæld dejen i en form (portionen passer til en springform på 24 cm, men jeg brugte en på 25 cm, og der blev den rimelig tyk)
Bages ved 190 grader i ca. 30 minutter (lige under midt for ovnen)
Tag kagen ud og lad den køle af. Det gode ved en brownie er, at hvis der bliver noget tilbage, så kan du enten fryse den ned, eller hvis du ved, at du får gæster nogle dage senere serverer den med is og frisk frugt.
God fornøjelse
lørdag den 25. juni 2011
torsdag den 23. juni 2011
Den gode jordbærtærte
Så kom tiden hvor opskriften på jordbærtærten skulle tages i brug.
Vi har inviteret mine forældre til Skt. Hans, og syntes de skulle smage min jordbærtærte. Jeg har i lang tid købt jordbærtærte i de forskellige super markeder, rundt omkring i det danske land, men føler mig som regel altid snydt.
Jordbærtærten er altid vildt dyre og der er altid sparet på jordbærene. Så fandt jeg denne opskrift. Og den kan klart anbefales.
Prøvede sidste år, at lave den med blåbær, hvilket også var en god oplevelse, men det hedder ikke jordbærtærte for ingenting.
Den gode jordbærtærte:
Mørdej:
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
0,5 æg
Fyld:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram ren rå marcipan
0,5 æg
Creme:
1 pakke kagecreme
1/2 liter piskefløde
500 gram friske jordbær
Fremgangsmåde:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et 1/2 sammenpisket æg
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. ( jeg har en tærteform på ca. 28 cm i diameter og bruger den til denne. Jeg laver en 1,5 portion af mørdej og fyld, så tærteformen er fyldt op)
Læg fyldet på og bag den ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter
Tag tærten ud af ovnen og lad den køle helt af.
Smelt den mørke chokolade (jeg smelter 200 gram) og hæld det på tærten, hvor du pensler det ud. Lad det stå og tørre.
Lav kagecremen og stil den i køleskabet og lad det stå i 20 minutter. Pisk i mens den 1/2 liter piskefløde og sæt det på køl
Bland kagecremen og piskefløden sammen og hæld det på tærten
Skær jordbærene i stykker og tage dem på kagen
Velkommen!
Vi har inviteret mine forældre til Skt. Hans, og syntes de skulle smage min jordbærtærte. Jeg har i lang tid købt jordbærtærte i de forskellige super markeder, rundt omkring i det danske land, men føler mig som regel altid snydt.
Jordbærtærten er altid vildt dyre og der er altid sparet på jordbærene. Så fandt jeg denne opskrift. Og den kan klart anbefales.
Prøvede sidste år, at lave den med blåbær, hvilket også var en god oplevelse, men det hedder ikke jordbærtærte for ingenting.
Syntes dette billede var lidt sjovt, så det blev det der blev valgt. |
Den gode jordbærtærte:
Mørdej:
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
0,5 æg
Fyld:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram ren rå marcipan
0,5 æg
Creme:
1 pakke kagecreme
1/2 liter piskefløde
500 gram friske jordbær
Fremgangsmåde:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et 1/2 sammenpisket æg
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. ( jeg har en tærteform på ca. 28 cm i diameter og bruger den til denne. Jeg laver en 1,5 portion af mørdej og fyld, så tærteformen er fyldt op)
Læg fyldet på og bag den ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter
Tag tærten ud af ovnen og lad den køle helt af.
Smelt den mørke chokolade (jeg smelter 200 gram) og hæld det på tærten, hvor du pensler det ud. Lad det stå og tørre.
Lav kagecremen og stil den i køleskabet og lad det stå i 20 minutter. Pisk i mens den 1/2 liter piskefløde og sæt det på køl
Bland kagecremen og piskefløden sammen og hæld det på tærten
Skær jordbærene i stykker og tage dem på kagen
Velkommen!
tirsdag den 21. juni 2011
Louise´s luksus knækbrød
Efter børnene var lagt kunne jeg mærke en rumlen i maven. Et tegn på, at sulten bankede på døren. Så hvad skal man lave en tirsdag aften kl. 20.00, når man ikke har noget brød i huset.
Man laver selvfølgelig nogle lækre knækbrød, fyldt med forskellige kerner.
Det at lave dejen tager ikke så lang tid. 7 minutter, så har du lavet dejen og de er klar til at blive sat ind i ovnen.
Det at sidde med en lækkert nybagt knækbrød og noget nylavet the og er dejligt og afslappende. Elsker Kusmi the og nogle vil nok sige, at jeg har en Kusmi fetish.
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl hvedemel (kan også bruge speltmel)
2 dl vand
1 dl olie
Tag vand i en lille skål og gør din fingre våde, inden du begynder at brede dejen ud på hele bagepladen. Det gode ved at fugte dine hænder er, at det gør det nemmere at brede dejen ud, uden dejen hænger ved.
Efter dejen er glattet ud, tager du en pizzaskærer og skærer igennem dejen. Man skal lige passe på når man skærer, da der er mange kerner, så gør det forsigtigt, så du skærer hele vejen igennem.
Denne her gang har jeg taget birkes på 1/3 af dejen, sesamfrø på den næste del og til sidst helt plain.
Sæt dem i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i 30 minutter. Når uret ringer sætter du ovnen på varmeluft og stiller uret 7 minutter frem, så de i alt har fået 37 minutter.
De færdige knækbrød parat til at køle af, inden de skal spises
Efter 40 minutter er knækbrødene parate.
Jordbærene er skyllet og knækbrødene kølet af.
Velbekommen;0)
Man laver selvfølgelig nogle lækre knækbrød, fyldt med forskellige kerner.
Det at lave dejen tager ikke så lang tid. 7 minutter, så har du lavet dejen og de er klar til at blive sat ind i ovnen.
Det at sidde med en lækkert nybagt knækbrød og noget nylavet the og er dejligt og afslappende. Elsker Kusmi the og nogle vil nok sige, at jeg har en Kusmi fetish.
Louise´s luksus knækbrød
(Nok til en god bradepande)Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl hvedemel (kan også bruge speltmel)
2 dl vand
1 dl olie
Bland det hele sammen og tag dejen ud på en bageplade foret med bagepapir
Efter dejen er glattet ud, tager du en pizzaskærer og skærer igennem dejen. Man skal lige passe på når man skærer, da der er mange kerner, så gør det forsigtigt, så du skærer hele vejen igennem.
Denne her gang har jeg taget birkes på 1/3 af dejen, sesamfrø på den næste del og til sidst helt plain.
Sæt dem i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i 30 minutter. Når uret ringer sætter du ovnen på varmeluft og stiller uret 7 minutter frem, så de i alt har fået 37 minutter.
De færdige knækbrød parat til at køle af, inden de skal spises
Efter 40 minutter er knækbrødene parate.
Jordbærene er skyllet og knækbrødene kølet af.
Velbekommen;0)
søndag den 19. juni 2011
Pluk selv jordbær
Så kom dagen hvor jeg skulle ud og pluk selv jordbær.
Stedet ligger mellem Næstved og Karrebæksminde, så det var ingen undskyldning, for ikke at tage afsted. Godt nok var det gråt i vejret, men vi trodsede det og kom afsted.
Det var et rigtig godt sted, med mange dejlige modne jordbær, så vi gik i gang.
Efter en lille time så var der plukket 4,5 kilo jordbær for 100 kr. Det er da billigt, så billigt at de helt sikkert ser mig igen, nok op til flere gange;0)
Så er de pillet og klar til at komme i fryseren.
Nu er der klart til syltetøj, drinks, kager osv. Glæder mig allerede til at gøre brug af dem. Der er intet bedre end danske jordbær!
På torsdag til Skt. Hans vil jeg lave en lækker jordbær dessert, som jeg har fundet i sidste uges Femina.
Stedet ligger mellem Næstved og Karrebæksminde, så det var ingen undskyldning, for ikke at tage afsted. Godt nok var det gråt i vejret, men vi trodsede det og kom afsted.
Det var et rigtig godt sted, med mange dejlige modne jordbær, så vi gik i gang.
Efter en lille time så var der plukket 4,5 kilo jordbær for 100 kr. Det er da billigt, så billigt at de helt sikkert ser mig igen, nok op til flere gange;0)
Så er de pillet og klar til at komme i fryseren.
Nu er der klart til syltetøj, drinks, kager osv. Glæder mig allerede til at gøre brug af dem. Der er intet bedre end danske jordbær!
På torsdag til Skt. Hans vil jeg lave en lækker jordbær dessert, som jeg har fundet i sidste uges Femina.
lørdag den 18. juni 2011
Blåbær muffins
Så blev det tid til at bage igen;0)
Skulle være sammen med en masse dejlige mennesker fra fredag aften til lørdag aften, og jeg havde meldt mig til at bage til fredag aften. Så jeg besluttede at lave blåbær muffins med mørk chokolade.
Opskriften jeg brugte er den samme som jeg bruger til mine hindbær muffins. De bliver utrolige lette og luftige og smager helt fantastiske. Ovenpå havde jeg lavet Flyffy white frosting som er en slags flødebolle guf, hvor jeg havde hakket mørk chokolade og rørt i.
Ud af en opskrift bliver der omkring en 15 stk muffins.
Næste gang jeg skal havde ny ovn, bliver det en en ovn der kan havde en muffins forme ved siden af hinanden. Det vil jeg ønske mig til min fødselsdag.
Et lidt dårligt billede af det færdige resultat, men syntes alligevel, at jeg vil vise jer det;0)
Skulle være sammen med en masse dejlige mennesker fra fredag aften til lørdag aften, og jeg havde meldt mig til at bage til fredag aften. Så jeg besluttede at lave blåbær muffins med mørk chokolade.
Opskriften jeg brugte er den samme som jeg bruger til mine hindbær muffins. De bliver utrolige lette og luftige og smager helt fantastiske. Ovenpå havde jeg lavet Flyffy white frosting som er en slags flødebolle guf, hvor jeg havde hakket mørk chokolade og rørt i.
Ud af en opskrift bliver der omkring en 15 stk muffins.
Næste gang jeg skal havde ny ovn, bliver det en en ovn der kan havde en muffins forme ved siden af hinanden. Det vil jeg ønske mig til min fødselsdag.
Et lidt dårligt billede af det færdige resultat, men syntes alligevel, at jeg vil vise jer det;0)
onsdag den 15. juni 2011
Koldhævede Boller
I går aftes inden jeg gik i seng, besluttede jeg mig for, at der skulle være nybagte boller til morgenmaden. Heldigvis har jeg en kanon god opskrift på koldhævede boller, hvor man ikke engang får hænderne gjort beskidte. De er fantastiske og nemme, men ikke nok med det, de er rigtig dejlige luftige og kan holde et par dage i en lukket pose.
I denne opskrift er det kun fantasien der sætter grænser.
Koldhævede boller:
Nok til 13 boller
7-8 dl kold vand
50 gram gær
600 gram mel ( bestemmer selv, hvad for en slags mel du vil bruge)
400 gram havregryn
1,5 spsk sukker
1 tsk salt
Dagen før:
Bland det hele sammen med en spiseske, så det bliver en rimelig klistret masse.
Når dejen er slået sammen, så tag film over skålen og sæt det i køleskabet.
Dejen skal mindst stå i 8 timer.
Om morgen:
Tænd ovnen på 200 grader varmeluft
Tag to spiseskeer og tag dejen med spiseskeen og brug den anden til at tage dejen på bagepladen
Bag bollerne i 20 minutter
Du kan bruge denne opskrift som en slags grund dej og tage det tilbehør i som du nu har lyst til.
De ingredienser jeg bruger i dejen, dog ikke i samme portion, men fra gang til gang er: groft hakket æbler ( bruger 1,5 stk æble) groft hakket mørk chokolade, groft hakkede mandler, hørfrø, græskar kerner, solsikke kerner, abrikoser som jeg har skåret ud i mindre stykker, revet gulerødder og baby spinat osv.
Hvis du vælger at tage kerner i dejen, så tag mere vand i, da kernerne suger rigtig meget vand.
I denne opskrift er det kun fantasien der sætter grænser.
Koldhævede boller:
Nok til 13 boller
7-8 dl kold vand
50 gram gær
600 gram mel ( bestemmer selv, hvad for en slags mel du vil bruge)
400 gram havregryn
1,5 spsk sukker
1 tsk salt
Dagen før:
Bland det hele sammen med en spiseske, så det bliver en rimelig klistret masse.
Når dejen er slået sammen, så tag film over skålen og sæt det i køleskabet.
Dejen skal mindst stå i 8 timer.
Om morgen:
Tænd ovnen på 200 grader varmeluft
Tag to spiseskeer og tag dejen med spiseskeen og brug den anden til at tage dejen på bagepladen
Bag bollerne i 20 minutter
Du kan bruge denne opskrift som en slags grund dej og tage det tilbehør i som du nu har lyst til.
De ingredienser jeg bruger i dejen, dog ikke i samme portion, men fra gang til gang er: groft hakket æbler ( bruger 1,5 stk æble) groft hakket mørk chokolade, groft hakkede mandler, hørfrø, græskar kerner, solsikke kerner, abrikoser som jeg har skåret ud i mindre stykker, revet gulerødder og baby spinat osv.
Hvis du vælger at tage kerner i dejen, så tag mere vand i, da kernerne suger rigtig meget vand.
tirsdag den 14. juni 2011
Blåbærkage
Nu er det snart Pluk selv sæson både for jordbær, hyldeblomst, blåbær osv., og ligesom sidste år, går turen til feddet, hvor der ligger en økologisk blåbær plantage. Der får man så nogle spande tildelt, og så går man ellers bare i gang. Sidste år fik jeg samlet 5 kilo blåbær.
De kører med et tilbud der hedder. Giv 60% af de plukkede blåbær og få de resterende 40% gratis. Det er da et godt tilbud, når man ved hvor dyre blåbær er. Hvert fald de økologiske blåbær. Det er en rigtig god måde at få luft på og samtidig gå at hygge sig.
Da jeg sad og surfede lidt på nettet, faldt jeg over denne opskrift. Jeg er jo bare én af mange, som elsker blåbær, jeg kan ikke få nok af blåbær - og så er der nogle der siger, at det er godt for hjernen;0).
Så tror, at jeg vil lave denne kage i weekenden.
Blåbærkage
3 æg
3 dl. sukker
2 tsk. Vanilla
3 dl. mel
1½ tsk. Bagepulver
100 gr. smeltet smør
300 gr. blåbær
Sukker, Vanilla og æg piskes skummende
mel og bagepulver tilsættes og til sidst det smeltede smør
Hæld dejen op i en smurt springform, og blåbærrene fordeles over og drysses med lidt sukker.
Bages i 40 min. på 180 gr
3 dl. sukker
2 tsk. Vanilla
3 dl. mel
1½ tsk. Bagepulver
100 gr. smeltet smør
300 gr. blåbær
Sukker, Vanilla og æg piskes skummende
mel og bagepulver tilsættes og til sidst det smeltede smør
Hæld dejen op i en smurt springform, og blåbærrene fordeles over og drysses med lidt sukker.
Bages i 40 min. på 180 gr
Abonner på:
Opslag (Atom)