tirsdag den 19. april 2016

IMBC - Italian Merinque Buttercreme med hvid chokolade.

Hvor er det utrolig lang tid siden jeg har været herinde på bloggen. Men endelig er jeg kommet lidt i gang igen, og vil prøve at blive bedre til at ligge opskrifter herind også.
Håber i har det godt, og nyder den begyndende varme der møder os fra tid til anden.

I denne weekend havde jeg den store fornøjelse at lave en bryllupskage til en god vens datter som skulle giftes.
Bryllupskagen var på 4 etager med lækre luftige vaniljebunde med fyld af en syrlig hindbærmousse og en mørk Sarah Bernard creme.
Alle er smurt op med en lækker smørcreme kaldet imbc med hvid chokolade. Det jeg godt kan lide ved denne smørcreme er, at den er nem at håndterer og derved nem at bruge til at smøre kager op med. Så den kan klart anbefalet.
Husk altid på at tage dine ingredienser ud i god tid så de er stuetemperatur.

Til denne bryllupskage hvor bundende hhv., målte 36 - 30 - 25 - 30 cm brugte lavede jeg 5 portioner. Dette var nok til at forer hvert lag og smører kagerne op.


 IMBC med hvid chokolade

Ingredienser:
300 g sukker
5 æggehvider
70 ml koldt vand
500 usaltet smør
150 g smeltet hvid chokolade
Evt. 1 tsk essens

Fremgangsmåde:

Smelt det hvide chokolade over vandbad og lad det køle ned.
Kog vandet med 200 g sukker i ca. 7 minutter.
Når det er 2 minutter tilbage af kogetiden piskes hviderne med resten af sukkeret. Pas på ikke at overpiske hviderne.
Tilsæt lagen i en tynd skråle, mens maskinen kører på lav hastighed.
Når alt lagen er hældt i skru op på høj hastighed.
Nu skal massen køle af under piskning. Tager mellem 10-25 minutter, men mærk efter på skålen. Fremskynd processen ved at tage et koldt viskestykke på skålen.

Når du mærker skålen med dine hænder, skal den være meget lidt lun - ikke kold.
Tilsæt smørret langsomt (jeg skærer en pakke ud i 5-6 stykker) mens der stadig piskes kraftigt.

Hvis det skiller så bare fortsæt med at piske, det skal nok samle sig.

Tilsæt den hvide chokolade og lad det blive pisket god ind i smørcremen. Skru den til mellem hastighed.

Nu har du den bedste smørcreme!


Hvis ikke du bruger det hele, så hæld det sidste i en skål og tag låg over. Lad det stå på køkkenbordet til næste dag eller frys det ned.

God fornøjelse;0)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar