mandag den 25. juli 2011

Kanel og pistacie snegle

Efter en god pause med kagebagningen, syntes jeg at det var på høje tid, at skulle ligge en ny opskrift ind på bloggen.
Vi havde inviteret gode venner til brunch, og i den anledning ville jeg bage nogle kanelsnegle, som jeg ved at børnene og manden elsker. Denne her gang ville jeg prøve noget nyt, som jeg i lang tid har villet prøve af. Nemlig at lave pistacie fyld med mørk chokolade i stedet for det almindelig kanel fyld. De smagte fantastiske. Dejlige luftige, og en fantastisk smag af pistacie og mørk chokolade.
Det er ikke sidste gang, at jeg lave disse snegle.

Pistacie snegle med mørk chokolade. Kakaoglasur med groft hakkede usaltede pistacienødder

Almindelig kanelsnegle med pink glasur med lyserød hjerte og konfetti lavet i fondant


Denne grunddej bruger jeg til rigtig mange ting; Boller med alle mulige ting og sager i. Til jul laver jeg juleboller med kanel, mandler, rosiner, æbler og diverse krydderier, pølsehorn, snegle mm. Så det er bare at gå i gang.
Dejen er god, da den er utrolig luftig. Den kan sammenlignes med de teboller man køber hos bageren.
Husk at pakke dem i en pose, så de bevarer luftigheden;0)

Grunddej;
Nok til 20 snegle

100 gram gær
5 dl lunken vand
100 gram sukker
100 gram flydende becel el. andet
Salt
1100 gram hvedemel
2 stk æg

Fremgangsmåde;
Rør gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen (hvis du er ejer af en røremaskine, er dette af fortrække, da det ælter det bedre igennem)
Dejen skal være en smule klæ, når du sætter den til at hæve.

Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min

Imens dejen hæver laver du fyldet til sneglene

Fyld til kanelsneglene;
200 gram smør i stuetemperatur
150 gram brun farin
4 spsk stødt kanel

Bland det hele sammen, og lad det stå

Pistacie fyld;
75 gram mørk chokolade
1 pakke pistaciemasse

Bland det sammen, og lad det stå

Når dejen er færdig med at hæve dejen, deler du dejen i to stykker og bruger kagerullen til at rulle dejen ud. Når dejen er rullet ud, tager du fyldet på, og ruller den sammen. Ligesom en roulade.
Brug i skarp kniv til at skærer sneglene ud. Lig dem derefter på en bageplade og lad dem efterhæve i 20 min.
Tænd ovnen på 180 grader (varmeluft)
Inden de sættes i ovnen pensles de med mælk

Lad dem køle af, inden du tager glasur og diverse pynt på.

Velbekommen!

onsdag den 29. juni 2011

Hindbær cupcakes med yoghurt vanilje frosting

Så kom dagen, hvor min datter skulle holde afslutning i børnehaven. Tiden går ufattelig stærkt lige pludselig, og inden man når at se sig om, ja så er ungerne blevet teenager;0)

Ved af erfaring, at når man bager til børn, så skal det ikke være noget indviklet og ikke børnevenligt, så jeg havde lavet hindbær muffins med hvid chokolade. ( se opskriften under muffins)
Da vejret jo er dejligt, så ville jeg lave noget frosting som var lidt let i smagen. Så jeg fandt denne lækre opskrift på yoghurt vanilje frosting, som jeg ville afprøve. Havde dage forinden lavet noget konfetti i farverne gul, grøn, blå, lyserøg og lilla. Der udover havde jeg lavet nogle enkelte sommerfugle i de samme farver, som jeg ville pynte kagerne med.

Konfettien har jeg lavet med en rund tyl jeg har. Fondanten har jeg indfarvet og tilsat tyllose pulver.




Yoghurt vanilje frostingen var bare lækker. Lidt syrlig, men let og lækker til cupcakes. Ville helt klart bruge opskriften igen. Næste gang vil jeg lave mine mudcake muffins med yoghurt vanilje frosting.

Yoghurt vanilje frosting:
Nok til 15 cupcakes

4 dl piskefløde
2 dl græsk yoghurt (jeg bruger den med 2%. Den mørke grønne, som kan købes i netto og spar)
1 tsk vanilje (jeg bruger rigtig vaniljestænger, da det smagen af vanilje, virkelig kommer til sin ret)
4 spsk flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk piskefløden let og tilsæt flormelis og vanilje. Pisk til der kommer toppe på. Tilsæt tilsidst yoghurten og pisk indtil den er fast.

lørdag den 25. juni 2011

Jordbærguf med Brownie

Jeg havde fundet en opskrift i et af Feminas blade, og syntes den så så lækker ud, at jeg ville lave den som en dessert til Skt. Hans.
Syntes ikke at desserten skulle stå alene, så jeg lavede en lækker chokolade brownie til, som gav desserten de smags nuancer, som jeg syntes der skal være i en dessert, uden det bliver for kvalmende ( hvis man kan sige det sådan, om en dessert).
Resultatet blev rigtig godt.
Desserten var utrolig let og sommerlig og med et koldt glas Asti steg den lige i graderne.
Hvis jeg skal lave desserten igen, vil jeg vælge at lave dobbelt portion af jordbærpuréen og bruge 1/2 liter fløde i stedet for det der står i opskriften. Brugte dog ikke så meget som der stod.




Jordbærguf:
Til 4 personer

1 Vaniljestang (gerne en i god kvalitet, da dette kan smages)
800 gram friske jordbær
50 gram sukker
11/2 liter piskefløde (kan bruge 1/3 af det der står)
11/2 cremefraiche 38%
50 gram marengs, smuldret (lavede ikke marengs denne gang, da jeg i stedet havde lavet brownie)

Fremgangsmåde:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og gem dem til cremen. Kom halvdelen af jordbærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen og varm dem over svag varme, til saften begynder at flyde fra bærrene. Tag dem fra varmen og lad dem køle helt af.
Fjern vaniljestangen og blend bærrene til en puré
Skær resten af jordbærrene i kvarter. Pisk fløden til skum med vaniljekornene, og vend det i cremefraichen. Vend jordbærpuréen i sammen med marengsen.

Anret jordbærguffen i portionsglas eller des ligende


Chokoladebrownie:
Til 10 personer

200 gram smør
370 gram sukker
4 tsk vaniljesukker
4 æg
100 gram mel
4 spsk kakao
1 tsk bagepulver
100 gram hakkede mandler
100 gram hakket chokolade

Fremgangsmåde:
Smelt smørret
Pisk sukker og vaniljesukker i
Rør de hele æg i
Fold mel, bagepulver og kakao i dejen
Tilsæt hakkede mandler og chokolade
Hæld dejen i en form (portionen passer til en springform på 24 cm, men jeg brugte en på 25 cm, og der blev den rimelig tyk)
Bages ved 190 grader i ca. 30 minutter (lige under midt for ovnen)

Tag kagen ud og lad den køle af. Det gode ved en brownie er, at hvis der bliver noget tilbage, så kan du enten fryse den ned, eller hvis du ved, at du får gæster nogle dage senere serverer den med is og frisk frugt.

God fornøjelse

torsdag den 23. juni 2011

Den gode jordbærtærte

Så kom tiden hvor opskriften på jordbærtærten skulle tages i brug.
Vi har inviteret mine forældre til Skt. Hans, og syntes de skulle smage min jordbærtærte. Jeg har i lang tid købt jordbærtærte i de forskellige super markeder, rundt omkring i det danske land, men føler mig som regel altid snydt.
Jordbærtærten er altid vildt dyre og der er altid sparet på jordbærene. Så fandt jeg denne opskrift. Og den kan klart anbefales.
Prøvede sidste år, at lave den med blåbær, hvilket også var en god oplevelse, men det hedder ikke jordbærtærte for ingenting.

Syntes dette billede var lidt sjovt, så det blev det der blev valgt.


Den gode jordbærtærte:

Mørdej:
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
0,5 æg

Fyld:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram ren rå marcipan
0,5 æg

Creme:
1 pakke kagecreme
1/2 liter piskefløde

500 gram friske jordbær

Fremgangsmåde:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et 1/2 sammenpisket æg

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. ( jeg har en tærteform på ca. 28 cm i diameter og bruger den til denne. Jeg laver en 1,5 portion af mørdej og fyld, så tærteformen er fyldt op)
Læg fyldet på og bag den ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle helt af.
Smelt den mørke chokolade (jeg smelter 200 gram) og hæld det på tærten, hvor du pensler det ud. Lad det stå og tørre.

Lav kagecremen og stil den i køleskabet og lad det stå i 20 minutter. Pisk i mens den 1/2 liter piskefløde og sæt det på køl
Bland kagecremen og piskefløden sammen og hæld det på tærten

Skær jordbærene i stykker og tage dem på kagen

Velkommen!

tirsdag den 21. juni 2011

Louise´s luksus knækbrød

Efter børnene var lagt kunne jeg mærke en rumlen i maven. Et tegn på, at sulten bankede på døren. Så hvad skal man lave en tirsdag aften kl. 20.00, når man ikke har noget brød i huset.
Man laver selvfølgelig nogle lækre knækbrød, fyldt med forskellige kerner.

Det at lave dejen tager ikke så lang tid. 7 minutter, så har du lavet dejen og de er klar til at blive sat ind i ovnen.
Det at sidde med en lækkert nybagt knækbrød og noget nylavet the og er dejligt og afslappende. Elsker Kusmi the og nogle vil nok sige, at jeg har en Kusmi fetish.

Louise´s luksus knækbrød
(Nok til en god bradepande)

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
3,5 dl hvedemel (kan også bruge speltmel)
2 dl vand
1 dl olie


Bland det hele sammen og tag dejen ud på en bageplade foret med bagepapir
Tag vand i en lille skål og gør din fingre våde, inden du begynder at brede dejen ud på hele bagepladen. Det gode ved at fugte dine hænder er, at det gør det nemmere at brede dejen ud, uden dejen hænger ved.


Efter dejen er glattet ud, tager du en pizzaskærer og skærer igennem dejen. Man skal lige passe på når man skærer, da der er mange kerner, så gør det forsigtigt, så du skærer hele vejen igennem.


Denne her gang har jeg taget birkes på 1/3 af dejen, sesamfrø på den næste del og til sidst helt plain.
Sæt dem i ovnen på 200 grader (alm. ovn) i 30 minutter. Når uret ringer sætter du ovnen på varmeluft og stiller uret 7 minutter frem, så de i alt har fået 37 minutter.

De færdige knækbrød parat til at køle af, inden de skal spises



Efter 40 minutter er knækbrødene parate.
Jordbærene er skyllet og knækbrødene kølet af.

Velbekommen;0)

søndag den 19. juni 2011

Pluk selv jordbær

Så kom dagen hvor jeg skulle ud og pluk selv jordbær.
Stedet ligger mellem Næstved og Karrebæksminde, så det var ingen undskyldning, for ikke at tage afsted. Godt nok var det gråt i vejret, men vi trodsede det og kom afsted.

Det var et rigtig godt sted, med mange dejlige modne jordbær, så vi gik i gang.

Efter en lille time så var der plukket 4,5 kilo jordbær for 100 kr. Det er da billigt, så billigt at de helt sikkert ser mig igen, nok op til flere gange;0)




Så er de pillet og klar til at komme i fryseren.
Nu er der klart til syltetøj, drinks, kager osv. Glæder mig allerede til at gøre brug af dem. Der er intet bedre end danske jordbær!

På torsdag til Skt. Hans vil jeg lave en lækker jordbær dessert, som jeg har fundet i sidste uges Femina.

lørdag den 18. juni 2011

Blåbær muffins

Så blev det tid til at bage igen;0)
Skulle være sammen med en masse dejlige mennesker fra fredag aften til lørdag aften, og jeg havde meldt mig til at bage til fredag aften. Så jeg besluttede at lave blåbær muffins med mørk chokolade.
Opskriften jeg brugte er den samme som jeg bruger til mine hindbær muffins. De bliver utrolige lette og luftige og smager helt fantastiske. Ovenpå havde jeg lavet Flyffy white frosting som er en slags flødebolle guf, hvor jeg havde hakket mørk chokolade og rørt i.


Ud af en opskrift bliver der omkring en 15 stk muffins.
Næste gang jeg skal havde ny ovn, bliver det en en ovn der kan havde en muffins forme ved siden af hinanden. Det vil jeg ønske mig til min fødselsdag.
Et lidt dårligt billede af det færdige resultat, men syntes alligevel, at jeg vil vise jer det;0)