mandag den 16. marts 2015

Karamelsovs med havsalt

I forbindelse med udvikling af en af mine cheesecake lavede jeg denne karamelsovs med havsalt. Føj (ironi kan forekomme) den smager alt for godt, og vil være helt oplagt til en lækker vaniljeis eller en god brownie. Og hvis man er karamel-addictet, så kan man også bruge den som smørrepålæg, dog skal den så koge lidt mere end den anslået tid.
Karamel er en utrolig lækker tilbehørs-ingrediens, til at gøre kagerne lidt mere lækre. En deluxe udgave.;0)))
Som i nok ved, så er det jo alle de små ting, der lige giver det sidste.
Det gode ved denne opskrift er, at der ikke skal bruges så mange ingredienser, så den er ikke dyr at lave. Noget vi alle god kan lide.
Tanken om, at når man skal bage, at man så ikke ud og købe sig fattig i diverse ingredienser som skal bruges, men man kan få brugt noget af alle de ting der står inde i ens skab og kalder desperat ens navn.;0)


Ingredienser:

200 g sukker
45 g smør
1 1/4 dl piskefløde
1-2 tsk fint havsalt

Sådan gør du:
Varm sukkeret i en gryde



Så snart sukkeret er  opløst tager du den væk fra kogepladen


Tilsæt smørret lidt efter lidt under konstant omrøring



Stil gryden tilbage på kogepladen og hæld straks fløden heri mens du stadig rører i karamelmassen.





Når karamelsovsen er blevet tyndt, og har kogt i 7 minutter fjernes den fra varmen og havsaltet tilsættes.
Hvis karamelmassen er blevet lidt for tyk, så tilsæt da lidt mere fløde i. Hvis den er for tynd lad den den koge lidt mere.

Hvis du vil bruges den som smørepålæg, så lad det kog i en 10 minutters tid.


Det færdige resultat.

God fornøjelse med karamelsovsen;0)

fredag den 13. marts 2015

Karameller med lakrids og citron

Har fundet ud af, at lave karameller er egentlig ikke særlig svært at lave. Mange forbinder det at lave karameller som noget man gør i julen. - Men jeg syntes, at hjemmelavet karameller kan laves hele året rundt. Det smager også langt bedre!
Lakrids og citron passer utroligt godt sammen, og ikke mindst i disse lækre karameller. Det tager ikke særlig lang tid at lave en portion karameller, men det kræver lidt tålmodighed og en god rørearm.;0)
Men med god musik i rummet og en varm café latte i koppen, så er du godt på vej.
Disse karameller er velegnet både til de store såvel som de små. Så de kan med god samvittighed laves en fredag aften til Disney Show.
Konsistensen på disse karameller er dejlig bløde.


Ingredienser:

3 dl piskefløde
150 g sukker
80 g glukosesirup
2,5 tsk lakrids granulat
2 tsk fintrevet skal af 1 citron (økologisk)

Sådan gør du:

Bland fløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde


Bring massen i kog.


Lad massen koge på en middel varme i cirka 30 minutter, til karamelmassen er tyktflydende og gylden i farven.


Når temperaturen når op på de 120 grader, tager du gryden varm fra kogepladen.
Tilsæt lakridspulver og citronskal.



Rør godt rundt i karamelmassen så lakridsen og citronskallen bliver blandet godt rundt.

Hæld massen op i en form beklædt med bagepapir 10x10 cm (hvis formen er større, bliver karamellerne bare tyndere og mindre).


Lad karamelmassen stå og køle i en times tid til halvanden.
Skær dem ud i passende størrelse og pak dem ind i bagepapir.



Du kan sagtens ligge dem i en pose og sætte i køleskabet. 
Som sagt, så lav endelig en dobbelt portion, da i bliver helt vilde med dem.

 
 
God fornøjelse med projektet.;0)

tirsdag den 10. marts 2015

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt

Endnu en cheesecake fra Louiseslækkerier, som jeg syntes smager himmelsk. Jeg kunne lave cheesecake flere gange om ugen, men må hellere styrer mig.
Denne cheesecake var en cheesecake der var bestilt til en 30 års fødselsdag, hvor fødselaren simpelthen elsker cheesecake. Kravene var passionsfrugt, hvid chokolade og noget med chokolade i bunden. Dejligt når folk ved hvad de gerne vil havde, så har man noget at gå ud fra, og det gør ens arbejde meget meget nemmere.
Personligt syntes jeg, at passionsfrugt smager helt fantastisk og harmonirer rigtig godt sammen med den søde hvide chokolade. Det giver en frisk og en sødme.
Hvid chokolade bruger jeg ofte i min cheesecake, da jeg syntes det giver en dejlig smag til kagen.
Vil prøve at bruge passionsfrugt lidt mere i mit bagværk.;0)

Cheesecake er egentlig ikke særligt svært at lave, og mener at alle kan lærer det. Derfor prøver jeg også når jeg udvikler opskrifter, at gøre det så enkelt for jer som følger mig, så det er lige til at gå til. Når man begynder at lave sine egne cheesecake, så bliver man afhængig af det. Hi hi;0)

 Ingredienser:

Bund:
350 g digestive med mælkechokolade på
135 g smeltet smør

Flødeoste fyld:

3 dl mælk
25 g rørsukker
200 g hvid chokolade
1,5 dl creme fraiche (18%)
5 dl piskefløde
125 flormelis
1/4 dl citronsaft
8 stk passionsfrugter
400 g flødeost (philiadelphia ost)
4 blade husblas

Sådan gør du:

Blend kiksene til fine krummer
Smelt smørret og rør det godt sammen med krummerne.
Hæld kikseblandingen ned i en springform (26 cm) og pres det godt ned.
Stil kiksebunden i køleskabet mens fyldet laves.


Varm mælken op med rørsukker.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Hak den hvide chokolade groft.
Tag gryden af blusset, og hæld den varme mælk over den hvide chokolade mens du rører.
Når chokoladen er smeltet sammen med mælken røres husblassen i til det er smeltet.

I en anden skål blandes flødeost, creme fraiche og flormelis sammen.
Tilsæt citronsaften og rør godt rundt.
Tag kødet ud af passionsfrugterne og ned i en miniblender. Blend det godt, så stenene bliver meget fine.
Tilsæt passionsfrugtmassen til flødeoste-blandingen.
Pisk fløden.
Tilsæt mælke/chokolade blandingen til flødeoste-bandingen og rør rundt. Hvis der kommer små klumper af chokolade, så kan en stavblender udligne det.
Tilsæt tilsidst flødeskummet og rør forsigtigt rundt.
Hæld cremen over kiksebunden og sæt den i køleskabet til næste dag.


Pynt:
Bestemmer du egentlig selv. Det kan jo være, at du skærer en passionsfrugt over, og sætter den i midten sammen med noget andet frugt. Derefter lidt groft hakket hvid chokolade.
Jeg havde lige lyst til, at lave nogle fondant blomster.

Igen, det er kun fantasien der sætter grænser;0)

God fornøjelse.

mandag den 9. marts 2015

Salt karameller

At lave karameller er egentligt ikke særlig svært, og når man først har prøvet at lave dem. Ja, så er man hooked på, at lave sine egne.
Karameller findes jo i mange varianter, og egentlig er det op til en selv, hvilke smage man gerne vil havde i sine karameller.
Har efterhånden lavet nogle forskellige karameller, og jeg må sige, at disse salt karameller er nogle af de bedste karameller jeg har lavet.
Du kan lige så godt lave dobbelt portion med det samme, da de bliver populære blandt familien.
Disse karameller er lidt hårde når du får dem i munden, men meget hurtigt får du den lækre bløde karamelkonsistens.
Mums siger jeg bare,;0)


Ingredienser:

5 dl piskefløde
125 g glukose
250 g sukker
1 spsk groft salt

Sådan gør du:

Tag fløden, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op på mellem varme til det når en temp., på 120 grader (brug et sukkertermometer)
I denne proces skal der røres i gryden hele tiden. Tager omkring 25 minutter, og gå ikke fra gryden, da det brænder hurtigt på.
Når temperaturen når de 120 grader tages gryder af og saltet tilsættes.
Massen hældes i en plastik bøtte foret med bagepapir.


Massen sættes til afkøling på køkkenbordet indtil massen er stivnet.
Tag karamellem ud af bøtten og tag bagepapiret af.
Lig den på et skærebræt og skær karamellem ud med en skarp kniv.
Placér knivspidsen på skærebrættet, og skær med et hurtigt snit ned igennem karamellem.

Klip passende stykker bagepapir ud og pak karamellerne enkeltvis i bagepapiret.
Hvis ikke du har bagepapir, så hæld noget flormelis ud i en dyb tallerken og vend karamellerne i det. Gnid overskydende flormelis af og put dem i et glas med låg.


God fornøjelse;0)

torsdag den 5. marts 2015

Cheesecake med lakrids og citron


Denne lækre cheesecake blev udviklet i forbindelse med en af vores venners 30 års fødselsdag. Hans ønsker lød på, at kagen skulle smage af lakrids.
Citron passer virkelig godt til lakrids, og derfor var det en oplagt mulighed at bruge citronen som smagsgiver.
Med lakrids i bunden og i selve ostecremen, er det en cheesecake som alle jer der elsker lakrids vil finde velsmagende og lækker.
Er absolut ikke færdig med at udvikle og tænke kreativt mht., cheesecake.

Bund:
300 g digestive
125 g smeltet smør
1,5 spsk lakrids granulat (Bülows er klart det bedste at bruge)

Lakrids ostecreme:
200 g flødeost
150 g sukker
skal af en citron
1/4 dl citronsaft
5 dl piskefløde
4 blade husblas
2,5 spsk Sweet Liquorice Syrup
1 spsk lakridspulver (Bülows)

Citrongele:
Saft af 2 citroner
2 dl vand
1,5 dl sukker
3 blade husblas

Pynt:
Flødeskumsbomber
Lakridsbomber

Sådan gør du:

Blend digestive og tilsæt det smeltede smør sammen med lakridsgranulat.
Pres det sammen i en springform, så kiksebunden bliver fast.
Sæt i køleskabet mens fyldet laves.

Sæt husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand
Mos flødeosten med en gaffel i en skål
Tilsæt sukker, citronsaften, lakrids sirup, lakrids pulver og rør godt sammen
Pisk fløden
Vrid vandet fra husblassen og smelt det i en gryde
Når husblassen er smeltet, stilles den til køling i 60 sek
Tag 2 spsk flødeskum og bland det med husblassen. Rør godt rundt
Tag derefter 2 spsk flødeskum mere og rør rundt
Dette gør du til halvdelen af flødeskummet er blandet sammen med husblassen
Det resterende flødeskum og husblassen tilsættes med ostecremen og røres godt rundt
Tag kiksebunden ud og hæld lakrids-ostecremen over bunden
Sæt i køleskabet i 4 timer

Lig husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter
Hæld vand, sukker, citronsaft i en gryde
Lad det koge en smule
Vrid vandet fra husblassen og put det ned i citronvandet
Rør rundt til husblassen er smeltet
Si væsken igennem
Lad det stå og køle helt ned inden du hælder det forsigtigt over cheesecaken

Lad cheesecaken står i køleskabet natten over

Smil og god fornøjelse;0)

lørdag den 28. februar 2015

Dejlig hvid chokolade chessescake med blåbærmousse

Cheesecake er absolut en af mine ynglings kager at lave, da det har så mange muligheder og smagsvariationer.
Denne cheesecake er egentlig en cheesecake som opstod lidt ved et tilfælde. Men ikke desto mere, smager den helt fantastisk. Den lækre milde smag af den hvide chokolade og limen, som bliver kombineret af den friske blåbærmousse giver en rigtig lækker smagsoplevelse.
Det spiselige glimmer og små sukkerkugler samt de lyserøde minikys gør, at den er enkel og smuk i udtryk.

Ingredienser:
Bund.
300 g digestive
130 g smeltet smør

Sådan gør du:
Blend digestive så det bliver fint
Smelt smørret, og bland det derefter sammen med digestive
Pres kiksemassen sammen i springformen og stil derefter bunden i køleskabet mens fyldet laves

Hvid chokolade creme.
4 blade husblas
400 g flødeost
1 lime (saft + skal)
1,5 dl creme fraiche 18%
125 g flormelis
4 dl piskefløde
200 g hvid chokolade

Sådan gør du:
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter
Rør limesaft + skal, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en jævn masse
Smelt det hvide chokolade  over vandbad eller i en chokolade smelter og lad det afkøle til det er koldt
Vrid vandet fra husblassen og smelt det over vandbad
Pisk fløden
Bland den hvide chokolade i cremen og rør det forsigtigt sammen (hvis chokoladen ikke er kold nok, så størkner det og der kommer klumper. Tag så en elpisker og pisk cremen godt igennem)
Tag lidt flødeskum (ca., 2 spsk) og rør i husblassen gør dette indtil du har brugt halvdelen
Bland det i cremen og rør det forsigtigt rundt
Fordel cremen på den afkølede digestive bund
Sæt i køleskabet mens blåbærmoussen laves

Blåbærmousse.


3 bl. husblas,
150 gr. friske eller frosne bær,
4 dl. piskefløde
70 gr. rørsukker
3 pasteuriserede æggeblommer.

Sådan gør du:


Husblassen lægges i blød i iskoldt vand i mindst 15-20 minutter. Start med at piske æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps, pisk gerne i lang tid, minimum 10 minutter.

Giv blåbær et opkog med en smule vand i gryden. 
Blend bærrene, så der ikke er hele bær tilbage. 
Ta’ gryden af varmen og tilsæt husblassen og rør rundt.

Hæld bær puréen op i en større skål og vend æggesnapsen i lidt efter lidt og stop med at rør når massen er jævn og ensartet. Imens det står og køler lidt, så piskes fløden til flødeskum. Ta´ lidt af flødeskummet og rør hurtig sammen med puré massen, vend derefter forsigtigt resten af flødeskummet i. 
Hæld forsigtigt moussen over den hvide chokolade flødeostecreme
Stil den derefter i køleskabet i 3 timer inden du laver geléen

Blåbærgele.
300 g blåbær 
Saften af en halv citron
50 g sukker
1 dl vand
3 blade husblas

Sådan gør du:
Tag husblas i en skål med iskoldt vand
Hæld blåbær, vand, sukker og citronsaft i en gryde og giv det et opkog
Si bærrene fra så væsken er tilbage
Vrid vandet fra husblassen og tilsæt det til den varme væske
Lad den stå indtil den er helt kold

Tag cheesecake ud af køleskabet og hæld forsigtigt blåbærgeléen på
Stil i køleskabet gerne natten over.


Inden du server kagen:

Tag noget spiseligt glimmer (købes over nettet eller i en isenkræmmer der har bageudstyr og ingredienser) og drys forsigtigt på
Tag minikys og placér dem som du gerne vil



God fornøjelse
 



Minikys


Disse minikys er utrolig nemme at lave, og er super gode til pynt på kage, en lille hygge ting til ungerne, en sød værtindegave og i en god kop kakao.
Farven kan sagtens ændres til en anden farve, det afhænger selvfølgelig af, hvilken anledning du laver dem til.
Ud af denne portion bliver der omkring 150-200 små minikys.

Ingredienser:
1 past., æggehvide
50 g sukker
50 g flormelis
Lyserød pastafarve eller en anden

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 100 grader varmeluft.
Pisk æggehviden med sukkeret og pisk det til det er blevet skift.
Tilsæt farven lidt efter lidt, alt efter hvor kraftig en farve du vil havde, under piakning
Sigt flormelis ned i marengsen og vend det i, til det er helt blandet
Kom marengsen i en sprøjtepose og klip et lille hul
Sprøjt nu marengsen ud i små toppe (skal være på størrelse med en ært)
Bag dem i 15 minutter eller mere, hvis du ønsker dem hårde.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle
Hæld dem i et glas eller bøtte med låg.

Smil