mandag den 9. marts 2015

Salt karameller

At lave karameller er egentligt ikke særlig svært, og når man først har prøvet at lave dem. Ja, så er man hooked på, at lave sine egne.
Karameller findes jo i mange varianter, og egentlig er det op til en selv, hvilke smage man gerne vil havde i sine karameller.
Har efterhånden lavet nogle forskellige karameller, og jeg må sige, at disse salt karameller er nogle af de bedste karameller jeg har lavet.
Du kan lige så godt lave dobbelt portion med det samme, da de bliver populære blandt familien.
Disse karameller er lidt hårde når du får dem i munden, men meget hurtigt får du den lækre bløde karamelkonsistens.
Mums siger jeg bare,;0)


Ingredienser:

5 dl piskefløde
125 g glukose
250 g sukker
1 spsk groft salt

Sådan gør du:

Tag fløden, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op på mellem varme til det når en temp., på 120 grader (brug et sukkertermometer)
I denne proces skal der røres i gryden hele tiden. Tager omkring 25 minutter, og gå ikke fra gryden, da det brænder hurtigt på.
Når temperaturen når de 120 grader tages gryder af og saltet tilsættes.
Massen hældes i en plastik bøtte foret med bagepapir.


Massen sættes til afkøling på køkkenbordet indtil massen er stivnet.
Tag karamellem ud af bøtten og tag bagepapiret af.
Lig den på et skærebræt og skær karamellem ud med en skarp kniv.
Placér knivspidsen på skærebrættet, og skær med et hurtigt snit ned igennem karamellem.

Klip passende stykker bagepapir ud og pak karamellerne enkeltvis i bagepapiret.
Hvis ikke du har bagepapir, så hæld noget flormelis ud i en dyb tallerken og vend karamellerne i det. Gnid overskydende flormelis af og put dem i et glas med låg.


God fornøjelse;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar