fredag den 13. marts 2015

Karameller med lakrids og citron

Har fundet ud af, at lave karameller er egentlig ikke særlig svært at lave. Mange forbinder det at lave karameller som noget man gør i julen. - Men jeg syntes, at hjemmelavet karameller kan laves hele året rundt. Det smager også langt bedre!
Lakrids og citron passer utroligt godt sammen, og ikke mindst i disse lækre karameller. Det tager ikke særlig lang tid at lave en portion karameller, men det kræver lidt tålmodighed og en god rørearm.;0)
Men med god musik i rummet og en varm café latte i koppen, så er du godt på vej.
Disse karameller er velegnet både til de store såvel som de små. Så de kan med god samvittighed laves en fredag aften til Disney Show.
Konsistensen på disse karameller er dejlig bløde.


Ingredienser:

3 dl piskefløde
150 g sukker
80 g glukosesirup
2,5 tsk lakrids granulat
2 tsk fintrevet skal af 1 citron (økologisk)

Sådan gør du:

Bland fløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde


Bring massen i kog.


Lad massen koge på en middel varme i cirka 30 minutter, til karamelmassen er tyktflydende og gylden i farven.


Når temperaturen når op på de 120 grader, tager du gryden varm fra kogepladen.
Tilsæt lakridspulver og citronskal.



Rør godt rundt i karamelmassen så lakridsen og citronskallen bliver blandet godt rundt.

Hæld massen op i en form beklædt med bagepapir 10x10 cm (hvis formen er større, bliver karamellerne bare tyndere og mindre).


Lad karamelmassen stå og køle i en times tid til halvanden.
Skær dem ud i passende størrelse og pak dem ind i bagepapir.



Du kan sagtens ligge dem i en pose og sætte i køleskabet. 
Som sagt, så lav endelig en dobbelt portion, da i bliver helt vilde med dem.

 
 
God fornøjelse med projektet.;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar