mandag den 16. marts 2015

Karamelsovs med havsalt

I forbindelse med udvikling af en af mine cheesecake lavede jeg denne karamelsovs med havsalt. Føj (ironi kan forekomme) den smager alt for godt, og vil være helt oplagt til en lækker vaniljeis eller en god brownie. Og hvis man er karamel-addictet, så kan man også bruge den som smørrepålæg, dog skal den så koge lidt mere end den anslået tid.
Karamel er en utrolig lækker tilbehørs-ingrediens, til at gøre kagerne lidt mere lækre. En deluxe udgave.;0)))
Som i nok ved, så er det jo alle de små ting, der lige giver det sidste.
Det gode ved denne opskrift er, at der ikke skal bruges så mange ingredienser, så den er ikke dyr at lave. Noget vi alle god kan lide.
Tanken om, at når man skal bage, at man så ikke ud og købe sig fattig i diverse ingredienser som skal bruges, men man kan få brugt noget af alle de ting der står inde i ens skab og kalder desperat ens navn.;0)


Ingredienser:

200 g sukker
45 g smør
1 1/4 dl piskefløde
1-2 tsk fint havsalt

Sådan gør du:
Varm sukkeret i en gryde



Så snart sukkeret er  opløst tager du den væk fra kogepladen


Tilsæt smørret lidt efter lidt under konstant omrøring



Stil gryden tilbage på kogepladen og hæld straks fløden heri mens du stadig rører i karamelmassen.





Når karamelsovsen er blevet tyndt, og har kogt i 7 minutter fjernes den fra varmen og havsaltet tilsættes.
Hvis karamelmassen er blevet lidt for tyk, så tilsæt da lidt mere fløde i. Hvis den er for tynd lad den den koge lidt mere.

Hvis du vil bruges den som smørepålæg, så lad det kog i en 10 minutters tid.


Det færdige resultat.

God fornøjelse med karamelsovsen;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar