fredag den 18. april 2014

Nutella-Stjerne


Så denne opskrift på en af de grupper jeg er medlem af på facebook (hvilket er rigtig godt for en kageglad kvinde som mig), og måtte bare prøve den af, da min familie ELSKER nutella. Så dette måtte være den perfekte løsning.
Alle gæsterne var fuldstændig vilde med den. Så kan klart anbefales og kan være en idé til en børnefødselsdag.
Det ville også være lækkert med kanelsnegle remonce, og ville være en deluxe udgave og så ser den også æstetisk smuk ud.
Den ser rimelig avanceret ud at lave, men det er egentlig rimelig nemt, så lad dig ikke forhindre dig i det, og kast dig ud i det.;0)

Nutella-Stjerne
12-15 personer

Ingredienser:
3 dl lunken mælk
50 g gær
1 æg
75 g flydende smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
600 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Stil ovnen på 180 grader varmeluft
Lun mælken og tilsæt gæren.
Hæld derefter flydende smør og æg og lad det rører lidt rundt.
Tilsæt mel, sukker og salt og lad den røre godt rundt. Gerne 7 minutter på mellem hastighed.

Stil dejen til hævning i 30 minutter

Efter hævning, tager du dejen ud på bordet og ælter den godt igennem.
Del dejen i 4 lige store klumper.
Rul den første ud til du når 25 cm. Bruger et målebånd.
 

Lig den på bagepladen og smør den med nutella. Nutellaen skal gerne være blød, da dette gør arbejdet meget nemmere.
Rul den næste kugle ud til 25 cm og placér den på den første og smør også denne med nutella. (hvor meget er op til dig selv, det afhænger af, hvor meget i ELSKER nutella).
Rul den tredje dejkugle ud til 25 cm og placér den ovenpå de andre to og smør også denne med nutella.
Den sidste placér du ovenpå


Dette er det færdige resultat efter smørringen. 4 lag, hvor tre af lagene er smurt godt med nutella.


Sørg for at lukke for kanten, så lagene ikke kan ses. (dette gør du bare med fingrene).
Stil den til hævning et lunt sted i 20 minutter.


Efter hævning tager du en rund udstikker på 5 cm. (hvis ikke du har det, så finder du bare noget andet).
Dette skal bruges til afmærkning.
Tryk formen ned, så den giver en rund form på overfladen.


Brug en pizzaskærer (det bruger jeg) eller en skarp kniv og skærer så mange stykker du kan. Det skal bare være et lige antal. Jeg skærer så jeg har fjorten stykker, så det bliver en syv-kantet stjerne.

Når du har skåret hele vejen rundt, tager du to stykker og ruller rundt. (med højre hånd med uret og med venstre hånd mod uret).
Enden sætter du sammen og samler under kagen.

Stil til hævning i 20 minutter.


Pensl med æg eller mælk og stil i ovnen.
Bag den 15 minutter. (skal kun havde 15 minutter, da nutella smagen forsvinder, og den opleves lidt tør). Den må gerne virke lidt ubagt i midten, da det er al den lækre nutella.

Servér den hel eller skær den ud i stykker.
Kan nydes alene eller sammen med vaniljeis eller creme fraiche.

Det færdige resultat;0)

God fornøjelse.

mandag den 3. marts 2014

Cheesecake med citron og friske blåbær

Hvis man er til den friske og sommerlige cheesecake, så er denne opskrift et rigtigt godt valg.
Den er lækker frisk med citronens syrlighed og blåbærrens sødme.
Dette var den første cheesecake opskrift jeg bevægede mig ud i, og siden er jeg blevet helt vild med, at lave cheesecake.
Hvis man ikke bryder sig om blåbær, så kan hindbær også godt gå til. De skal bare være friske.
Man kan vel sige, at jeg er blevet lidt små afhængig;0)


Cheesecake med citron og friske blåbær.

Bund:
250 gram digestive
100 gram hasselnødder
150 gram smeltet smør

Ostecreme:
200 gram flødeost
1 stang vanilje
150 gram sukker
1/4 dl citronsaft
Skal af en citron (gerne økologisk)
5 dl piskefløde
250 gram friske blåbær
3 blade husblas

Blåbærsylt.
300 gram blåbær (frosne)
3 spsk sukker
Lidt citronsaft
3 blade husblas

Fremgangsmåde:
Blend kiksene til en fin masse.
Tilsæt de groft hakkede nødder og det smeltede smør.
Hæld det hele i en springform og pres det godt ned, så det bliver fast.
Stil bunden på køl.

Hæld osten i en stor skål og mos det ud med en gaffel.
Tag kornene ud af vaniljestangen og tilsæt det osten.
Tilsæt sukker, citronskal og citronsaft og rør det godt rundt.
Pisk fløden.
Tag husblassen og lig det i blød i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra, og smelt det i en skål over vandbad.
Tag skålen af gryden og tilsæt et par skefulde flødeskum og rør det rundt.
Gør dette indtil halvdelen af flødeskummet og husblassen er blandet sammen.
Hæld det hele i ostecremen og tilsæt de friske blåbær.
Hæld ostecremen over kiksebunden og ret til.
Stil den derefter på køl til næste dag.

Hæld blåbær, vand, sukker og citronsaft i en gryde og lad det småkoge i 10 minutter.
Lig husblassen i blød i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra og put husblassen i blåbærsylten..
Hæld blandingen igennem en sigte, så bærrene sorteres fra.
Lad væsken afkøle til under stuetemp.
Hæld det over cheesecaken og stil den på køl i 4-5 timer.

Pynt med friske blåbær.

Chokolade - lime cheesecake

Denne cheesecake er for dem der elsker chokolade.
Et stykke er nok, da der er så meget smag. Den tager lidt tid at lave, men det er det hele værd. Den er lækker til en dessert med noget frisk frugt, eller bare til en weekend godbid;0)


Chokolade -lime cheesecake

Bund:
300 gram digestive kiks
150 gram hakket hasselnødder
2 spsk kakao
200 gram smeltet smør

Chokolade ostecreme:
300 gram mørk chokolade (smeltet)
3 past., æggeblommer
4 spsk flormelis
300 gram flødeost
5 dl piskefløde
3 blade husblas

Lime ostecreme:
3 past,. æggeblommer
4 spsk flormelis
300 gram flødeost
2,5 limefrugt
5 dl piskefløde
3 blade husblas

Fremgangsmåde:
Start med bunden.
Blend kiksene og bland dem med de hakkede hasselnødder og kakao.
Smelt smørret og bland det sammen.
Pres det ned i springformen og stil bunden på køl.

Smelt den mørke chokolade og stil det til afkøling.
Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk æggesnap.
Bland det med flødeosten og den afkølede mørke chokolade.
Lig husblassen i blød i 5 minutter i iskoldt vand og smelt det i en gryde.
Pisk fløden og tag en spsk flødeskum af gangen og bland det i husblassen.
Bland det sammen med ostecremen og hæld det over den afkølede bund.
Stil kagen på køl i mindst 3 timer, eller til chokolade ostecremen har sat sig.

Pisk æggeblommer og flormelis til det bliver en tyk æggesnaps.
Tag flødeost, limeskal + saft og rør godt rundt.
Bland æggesnapsen med osten og rør det godt rundt.
Lig husblassen i iskoldt vand i 5 minutter og smelt det i en gryde.
Pisk fløden og tag en spsk flødeskum af gangen og bland det i husblassen.
Bland det sammen med ostecremen og rør godt rundt.
Tag kagen ud af køleskabet, og hæld lime ostecremen stille og roligt over.
Stil den i køleskabet.

Tag kagen ud inden servering og drys med usødet kakao.
Skær en lime frugt og placerér i centrum af kagen.




God fornøjelse;0)

Jordbær cheesecake på mazarinbund

Denne cheesecake er helt vidunderligt med sin bløde smag af jordbær og lækre smag af marcipanen. Den egner sig hele året rundt.
Opskriften har jeg fundet i et blad sidste år, men har ændret på forholdene i opskriften. Så opskriften er som jeg laver den.
Tag at prøve den af, du vil ikke fortryde det.



Jordbærcheesecake på mazarinbund

Bund:
200 gram marcipan
150 gram sukker
150 gram blødt smør
2 stk æg
50 gram mel

Jordbærpuré:
250 gram friske jordbær
2 spsk sukker
saften fra en halv lime
1/2 dl vand

Ostecreme:
300 gram flødeost
5 dl fløde
60 gram sukker
1 stang vanilje
4 blade husblas
lidt skal af en citron (helst økologisk)
Jordbærpuré

150 gram mørk chokolade til mazarinbunden.

Fremgangsmåde:
Riv marcipanen groft på et rivejern og bland de resterende ingredienser i og rør godt rundt.
Smør springformen med smør og hæld mazarin dejen i.
Bag bunden på 180 grader i 20 minutter.
Tage den ud af ovnen og lad den afkøle helt.

Tag jordbær i en gryde og tilsæt sukker, lime og vand og lad det småkoge.
Blend det og stil det tilside.

Smelt den mørke chokolade og pensl mazarinbunden med dette. Lad det sætte sig en smule.

Tag flødeost, sukker, vanilje, citronskal og jordbærpuré og pisk det godt rundt
De 4 blade husblas ligges i iskoldt vand i 10 minutter. Vrid vandet fra og smelt det i en gryde. Pisk fløden og tag lidt af flødeskummet ned i husblassen og rør rundt. Gør dette til halvdelen af flødeskummet er blandet ned i husblassen.
Rør godt rundt.

Hæld jordbær ostecremen over bunden og stil den på køl i mindst 5 timer, men gerne til næste dag.

Jordbær gelé:
300 gram jordbær (frosne må gerne bruges)
Saft fra en halv lime
1 dl vand 3 blade husblas

Put jordbær, vand og saften fra lime frugten i en gryde og lad det småkoge. Du kan enten blende det eller du kan tage det i en sigte, så du kan får væsken.
Husblassen ligges i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra og hæld det ned i jordbærsaften. Rør godt rundt.
Lad jordbærgelén køle til det når under stuetemp. Hæld det derefter forsigtigt over jordbær cheesecaken.
Stil den på køl i 4 timer.

Inden servering kan du evt., piske lidt fløde og sprøjte på og pynte med nogle friske jordbær. Du kan også pynte kun med jordbær.


God fornøjelse;0)







 



Hvid chokolade cheesecake med rabarberkompot

Elsker, elsker cheesecake.
Jeg er i en periode, hvor jeg udforsker og eksperimenterer med cheesecake, det gør så, at mange af de gæster vi får besøg af er smagsdommer;0)
Det jeg elsker ved cheesecake er, den lækre cremede og bløde konsistens. Samtidig kan man tilsætte de smagsnuancer man har lyst til.
Der er jo mange forskellige måder at lave en cheesecake på, og de cheesecake jeg gør mig i er dem som ikke skal bages.

Denne hvide chokolade cheesecake er virkelig god. Den lækre og fyldige smag af chokolade, som får et kick med den syrlige og friske rabarberkompot.
Denne cheesecake tager lidt tid at lave, så vær´lidt tålmodig, du vil ikke fortryde det!

Hvid chokolade cheesecake med rabarberkompot



Bund:
200 gram smør
400 gram digestive kiks.

Rabarberkompot:
500 gram rabarber
150 gram sukker
1/2 dl vand
1 stang vanilje
4 blade husblas

Ostecreme:
5 blade husblas
450 gram flødeost
1 lime + saft
11/2  dl creme fraiche (18%)
4 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Lav rabarberkompotten først, da den skal køle ned.
Tag rabarber i en gryde og tilsæt sukker, vanilje og vand.
Lad det små koge så rabarber bliver godt møre.
Tag en skål med iskold vand og lig husblassen ned og lad det stå i 10 minutter.
Blend rabarberne en smule.
Vrid husblassen fri for vand, og hæld det ned i rabarberkompotten og rør rundt til husblassen er blødt ud.
Stil rabarberkompotten på køl, så det bliver koldt.

Tænd ovnen for 200 grader (alm., ovn)
Blend kiksene og tilsæt det smeltede smør.
Hæld kikseblandingen i formen og pres det godt ned, så det bliver fast.
Sæt i ovnen og lad bunden bage i 15 minutter.
Tag den ud, og lad den afkøle.

Tag en bagering med en diameter på 18-20 cm og sæt ned på kiksebunden. Hæld den afkølede rabarberkompot ned i bageringen og stil bunden på køl i hvertfald 4 timer. Hvis du ikke vil havde den markante linje eller vil investere i en bagering, så kan du vælge, at havde rabarberkompotten på hele bunden. De havde kun en bagering på 16 cm, hvilket er for lille efter min mening, så næste investering er flere bageringe i forskellige størrelse;0)


Smelt den hvide chokolade og lad den afkøle helt.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Rør limeskal + saft, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en luftig masse.
Vrid vandet fra husblassen og lad det smelte i en gryde over lav varme.
Pisk fløden.
Bland chokoladen ned i ostecremen og bland det forsigtigt rundt.
Tag lidt af piskefløden ned i gryden med husblassen og rør rundt. Gør det indtil halvdelen af piskefløden er blandet med husblassen.
Tilsæt det resterende flødeskum og husblas/fløde blandingen ned i ostecreme og rør rundt.

Tag bunden ud af køleskabet og tag bageringen af. Hæld forsigtigt noget af ostecremen rundt kanten så den er dækket. Hæld det sidste over rabarberkompotten og fordel det pænt rundt.
Stil i køleskabet til dagen aften.

Pisk fløden og tag det i en sprøjtepose med en rose tyl. Sprøjt det pænt ud rundt i kanten på cheesecaken. Tag nogle sølvkugler og noget frysetørret rabarber.

God fornøjelse!

fredag den 22. november 2013

Hvid chokoladekage med friske hindbær og mandler.

Som i nok kan se og læse, så elsker jeg kombinationen af dejlige lækre bær og chokolade. Det syrlige mod det søde, giver en utrolig lækker smagsoplevelse, og sætter sanserne i gang. Denne opskrift er ikke en undtagelse.
Så hvis man elsker chokolade så er denne kage perfekt;0)
Den var super nem at lave, og smagte helt fantastisk.



Ingredienser:

180 g smør
180 g hvid chokolade
180 g sukker
3 æg
3 spsk. vaniljesukker
120 g mel
omkring 20-30 friske hindbær
en håndfuld mandelflager


Fremgangsmåde:

Smelt smørret
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter.
Når både smør og chokolade er smeltet blandes alle ingredienserne sammen med piskeris.
Hæld dejen i en form, beklædt med bagepapir.
Stik de friske hindbær ed i dejen, så det kun toppen der ses.
Strøg derefter kagen over med mandelflagerne.
Bag kagen på 190 grader varmeluft i ca. 30 minutter.

Holdbarhed: 2-3 dage.

God fornøjelse;0)


onsdag den 20. november 2013

Hvid chokoladebrownie med rabarber

Som i nok kan se, når i kigger på min blog, har der været meget stille derinde. Men nu er jeg begyndt lige så stille, at ligge opskrifter af diverse kager mm., ind.
Så denne lækre opskrift på en anden blog og måtte bare prøve den af, da jeg elsker elsker rabarber, og ellevild med den lækre syrlige smag. Tilføjede ekstra rabarber, men det bestemmer man selv.
Denne brownie sagtens laves to dage før den skal spises. En brownie bliver bedre og bedre for hver dag der går og den får lov til at sætte sig;0)


Hvid chokoladebrownie med rabarber.

Ingredienser:

180 g smør
200 g hvid chokolade
180 g rør sukker (alm., sukker kan også bruges)
120 g mel
1 nip salt
3 æg
Korn fra en vaniljestang
200 g rabarber

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Eller hvis du har en chokoladesmelter så gør det i denne
Tag din vaniljestang og flæk den med en lille kniv og tag kornene ud
Tag lidt sukker og bland det sammen med vaniljekornene så du spreder dem fra hinanden.
Pisk æg, sukker, mel og vaniljekorn og salt sammen let sammen
Vend smørret og den hvide chokolade i dejen
Vend tilsidst de lækre og dejlige rabarberstykker i
Bag den i en form der har 22x22 cm på 190 grader varmeluft i 30 minutter
Tag den ud af ovnen og lad den afkøle
stil den derefter i køleskabet.

Pynt:
Tag en si og hæld lidt flormelis i og strøg lidt flormelis på chokoladebrownien.
Serveres med en lækker vaniljeis eller køligt creme fraiche.

God fornøjelse;0)