mandag den 3. marts 2014

Cheesecake med citron og friske blåbær

Hvis man er til den friske og sommerlige cheesecake, så er denne opskrift et rigtigt godt valg.
Den er lækker frisk med citronens syrlighed og blåbærrens sødme.
Dette var den første cheesecake opskrift jeg bevægede mig ud i, og siden er jeg blevet helt vild med, at lave cheesecake.
Hvis man ikke bryder sig om blåbær, så kan hindbær også godt gå til. De skal bare være friske.
Man kan vel sige, at jeg er blevet lidt små afhængig;0)


Cheesecake med citron og friske blåbær.

Bund:
250 gram digestive
100 gram hasselnødder
150 gram smeltet smør

Ostecreme:
200 gram flødeost
1 stang vanilje
150 gram sukker
1/4 dl citronsaft
Skal af en citron (gerne økologisk)
5 dl piskefløde
250 gram friske blåbær
3 blade husblas

Blåbærsylt.
300 gram blåbær (frosne)
3 spsk sukker
Lidt citronsaft
3 blade husblas

Fremgangsmåde:
Blend kiksene til en fin masse.
Tilsæt de groft hakkede nødder og det smeltede smør.
Hæld det hele i en springform og pres det godt ned, så det bliver fast.
Stil bunden på køl.

Hæld osten i en stor skål og mos det ud med en gaffel.
Tag kornene ud af vaniljestangen og tilsæt det osten.
Tilsæt sukker, citronskal og citronsaft og rør det godt rundt.
Pisk fløden.
Tag husblassen og lig det i blød i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra, og smelt det i en skål over vandbad.
Tag skålen af gryden og tilsæt et par skefulde flødeskum og rør det rundt.
Gør dette indtil halvdelen af flødeskummet og husblassen er blandet sammen.
Hæld det hele i ostecremen og tilsæt de friske blåbær.
Hæld ostecremen over kiksebunden og ret til.
Stil den derefter på køl til næste dag.

Hæld blåbær, vand, sukker og citronsaft i en gryde og lad det småkoge i 10 minutter.
Lig husblassen i blød i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra og put husblassen i blåbærsylten..
Hæld blandingen igennem en sigte, så bærrene sorteres fra.
Lad væsken afkøle til under stuetemp.
Hæld det over cheesecaken og stil den på køl i 4-5 timer.

Pynt med friske blåbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar