mandag den 3. marts 2014

Hvid chokolade cheesecake med rabarberkompot

Elsker, elsker cheesecake.
Jeg er i en periode, hvor jeg udforsker og eksperimenterer med cheesecake, det gør så, at mange af de gæster vi får besøg af er smagsdommer;0)
Det jeg elsker ved cheesecake er, den lækre cremede og bløde konsistens. Samtidig kan man tilsætte de smagsnuancer man har lyst til.
Der er jo mange forskellige måder at lave en cheesecake på, og de cheesecake jeg gør mig i er dem som ikke skal bages.

Denne hvide chokolade cheesecake er virkelig god. Den lækre og fyldige smag af chokolade, som får et kick med den syrlige og friske rabarberkompot.
Denne cheesecake tager lidt tid at lave, så vær´lidt tålmodig, du vil ikke fortryde det!

Hvid chokolade cheesecake med rabarberkompot



Bund:
200 gram smør
400 gram digestive kiks.

Rabarberkompot:
500 gram rabarber
150 gram sukker
1/2 dl vand
1 stang vanilje
4 blade husblas

Ostecreme:
5 blade husblas
450 gram flødeost
1 lime + saft
11/2  dl creme fraiche (18%)
4 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Lav rabarberkompotten først, da den skal køle ned.
Tag rabarber i en gryde og tilsæt sukker, vanilje og vand.
Lad det små koge så rabarber bliver godt møre.
Tag en skål med iskold vand og lig husblassen ned og lad det stå i 10 minutter.
Blend rabarberne en smule.
Vrid husblassen fri for vand, og hæld det ned i rabarberkompotten og rør rundt til husblassen er blødt ud.
Stil rabarberkompotten på køl, så det bliver koldt.

Tænd ovnen for 200 grader (alm., ovn)
Blend kiksene og tilsæt det smeltede smør.
Hæld kikseblandingen i formen og pres det godt ned, så det bliver fast.
Sæt i ovnen og lad bunden bage i 15 minutter.
Tag den ud, og lad den afkøle.

Tag en bagering med en diameter på 18-20 cm og sæt ned på kiksebunden. Hæld den afkølede rabarberkompot ned i bageringen og stil bunden på køl i hvertfald 4 timer. Hvis du ikke vil havde den markante linje eller vil investere i en bagering, så kan du vælge, at havde rabarberkompotten på hele bunden. De havde kun en bagering på 16 cm, hvilket er for lille efter min mening, så næste investering er flere bageringe i forskellige størrelse;0)


Smelt den hvide chokolade og lad den afkøle helt.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Rør limeskal + saft, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en luftig masse.
Vrid vandet fra husblassen og lad det smelte i en gryde over lav varme.
Pisk fløden.
Bland chokoladen ned i ostecremen og bland det forsigtigt rundt.
Tag lidt af piskefløden ned i gryden med husblassen og rør rundt. Gør det indtil halvdelen af piskefløden er blandet med husblassen.
Tilsæt det resterende flødeskum og husblas/fløde blandingen ned i ostecreme og rør rundt.

Tag bunden ud af køleskabet og tag bageringen af. Hæld forsigtigt noget af ostecremen rundt kanten så den er dækket. Hæld det sidste over rabarberkompotten og fordel det pænt rundt.
Stil i køleskabet til dagen aften.

Pisk fløden og tag det i en sprøjtepose med en rose tyl. Sprøjt det pænt ud rundt i kanten på cheesecaken. Tag nogle sølvkugler og noget frysetørret rabarber.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar