torsdag den 11. juni 2015

Cookie Dough

Den lækre cookie dough er virkelig, virkelig god!!!
Lige før, at man spiser det med en ske. Ha ha ha ha - ej, det kunne jeg ikke finde på!
Har valgt også at ligge den særskilt op, da mange har spurgt om opskriften på denne.

Cookie dough egner sig ikke kun til at ligge mellem kage. Du kan også lave mini kugler og bland det i din vaniljeis eller du kan lave cookie dough bar.
Ja - muligheder er der mange af.
Der findes utrolige mange opskrifter på nettet. Men jeg syntes denne er super lækker!


Ingredienser:
200 g usaltet smør
200 g saltet smør
200 g sukker
280 g brun farin
2,5 dl sødmælk
520 g hvedemel
0,5 tsk salt
250 g chokolade (stykker små)

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at købe usaltet smør, så brug bare saltet smør. Hvis du gør dette, så undlad, at bruge mere salt.
Grunden til, at man i mange opskrifter bruger usaltet smør er, at man selv kan tilføje salt som man nu syntes - dog skal man jo selvfølgelig passe på, da det vil være ærgerligt hvis det bliver uspiseligt.

Sådan gør du:
Pisk i en skål, smør, brun farin og sukker indtil det bliver sammenhængende (cirka 5 min)
Mælk tilsættes under piskning
Derefter tilsættes salt samt hvedemel. Dette gøres på lav hastighed indtil det er blevet inkorpereret.
Tilsæt derefter de lækre chokoladestykker.

Chokoladebrownie med cookie dough.

Denne utrolige syndige kage lavede jeg i forbindelse med min datters fødselsdag.  Et valg som jeg ikke fortryder på nogen måde - dog er vægten ikke helt glad!;0)
Den lækre konfektligende brownie spiller utroligt godt sammen med den fyldig cookie dough, som man ikke kun kan bruge i denne kage, men mulighederne er mange!

Det gode ved denne kage er, at den er utrolig mættende, så kagen behøves ikke være så stor som man regner med. Og med noget frisk frugt ved siden af, spiller den 100 %.


Mums siger jeg bare!

Chokoladekage/brownie (Ø20cm)

Ingredienser:
3 æg str., L
275 g sukker
333 g smeltet smør (skal bruges smør - ikke margarine!)
200 g hvedemel
75 g kakao
2 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
3 dl kærnemælk

Sådan gør du:
Æg og sukker piskes til en luftig masse.


Smelt smørret og lad det afkøle til det er stuetemperatur.


Når smørret er afkølet, blandes det ned mens røremaskinen rører på mellem hastighed,  i den luftige æggesnaps.


Bland i en skål hvedemel, kakao, natron og vaniljesukker.


Bland det skiftevis med kærnemælken.


Hæld dejen i en rund/firkantet bageform beklædt i bunden med bagepapir.
Bag bunden i en opvarmet ovn på 175 grader varmeluft i 50-60 minutter.

Når kagen er færdig tages den ud og afkøles.
Når kagen er afkølet, skæres der tre lige store bunde.

Bunden kan med fordel laves lang tid før og fryses. Tages op aften inden kagen skal ligges sammen.!

Cookie Dough:

Lavede dobbelt portion, så jeg var sikker på, at der var nok!



Ingredienser:
200 g usaltet smør
200 g saltet smør
200 g sukker
280 g brun farin
2,5 dl sødmælk
520 g hvedemel
0,5 tsk salt
250 g chokolade (stykker små)

Sådan gør du:
Pisk i en skål, smør, brun farin og sukker indtil det bliver sammenhængende (cirka 5 min)
Mælk tilsættes under piskning
Derefter tilsættes salt samt hvedemel. Dette gøres på lav hastighed indtil det er blevet inkorpereret.
Tilsæt derefter de lækre chokoladestykker.


Overtræks Ganache.

250 g mørk chokolade
2,5 dl fløde

Hak chokolade fin og hæld det i en skål.
Varm fløden op til kogepunktet.
Hæld 1/3 af fløden over det hakkede chokolade og rør rundt.
Hæld derefter det næste 1/3 over chokolade og rør rundt.
Tilsæt det sidste fløde og rør rundt indtil massen er homogen.
Stil tilside.

Sådan samler du kagen:

 Placér den nederste kagebund på fadet du vil serverer kagen på.
Tag 4 spsk af den lækre cookie dough og sæt det tilside.
Tag halvdelen af cookie dough og smør det ud på kagebunden.
Lig nr. 2 kagebund over og pres lidt ned.
Smør det sidste cookie dough på kagebunden hvorefter 3 og sidste kagebund ligges på.
Hæld overtræks ganachen ud på midten af kagen og tag en spartel og fordel rundt.
Tag det sidste cookie dough og lig på toppen.


Du vil ikke fortryde, at du laver denne kage.
Du skylder dig selv at prøve den.

God fornøjelse!;0)

tirsdag den 12. maj 2015

Citronfromage møder den lækre browniebund.

Brownien er en af de bedste opskrifter jeg har smagt. Mange gange er jeg blevet voldsomt skuffet når jeg smager en brownie, da jeg ikke syntes det har noget med brownie at gøre.! - Denne opskrift er hel fantastisk, og kan med fordel laves et par dage før du laver citronfromagen. Derved sparer du også tid!!
Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og saftige, karamelagtige kerne, hvilket passer utroligt godt til den syrlige og friske citronfromage.

Browniebund
200 g smør
370 g sukker
4 tsk vaniljesukker
4 stk æg
100 g hvedemel
4 spsk kakao
1 tsk bagepulver
100 g groft hakket mørkt chokolade

Sådan gør du:
Smelt smørret og pisk derefter sukker og vaniljesukker heri
Rør de hele æg i
Fold mel, kakao og bagepulver i dejen
Tilsæt groft hakket chokolade

Foer en springform 26cm med et stykke bagepapir klippet til, så det KUN dækker bunden.
Bag brownien på 190 grader i 30 minutter

Tag brownien ud (skal virke lidt ubagt) af ovnen og lad afkøle til den bliver helt kold
Hvis du laver den et par dage før, så dæk bunden med film og stil den i køleskabet

Derefter laver du citronfromagen

Smagen af citronfromage er simpelthen smagen af sommer!
Elsker bare syrligheden fra citronerne og den bløde og milde smag fra flødeskummet. Samtidig afrunder den fyldige og smagfulde browniebund, så det bliver en fantastisk sommerlig og vidunderlig dessert/kage.
Citronfromage er noget, som garanteret vil falde i alles smag, hvilket gør det essentiel som dessert eller som en del af en kage.


Ingredienser:
8 blade husblas
6 hele past., æg
200 g sukker
Revet citronskal af 4 økologiske citroner
3 dl citronsaft
1 liter piskefløde

Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter
Pisk æg og sukker skummende
Tag husblassen op og smelt den med den væde der hænger ved
Hæld citronsaft samt skal ned i den smeltede husblas
Rør husblassen ned i æggemassen (hvis du ikke vil havde citronskallen med, så si massen igennem)
Pisk flødenså den er 75% stiv og vend det i æggemassen

Tag browniebunden og foer siden så citronfromagen ikke kommer ned ad siden med kageplastfolie, eller klip et langt stykke bagepapir så det passer
Hæld citronfromagen over browniebunden - Glat ud og stil den derefter i køleskabet til dagen efter

Tag kagen ud af køleskabet, og luk låsen på springformen op. Tag forsigtigt plastfoliet eller bagepapiret af, så der ikke hænger for meget citronfromage ved.

Pisk fløden og hæld det i en sprøjtepose med en rund tyl
Tyl små flødeskumsbomber på toppen og afslut med lidt frisk revet citronskal (økologisk)


God fornøjelse;0)

Romkugler ala Louiseslækkerier.


Romkuglen er en kage, der ikke kun går under navnet romkugle. Romkuglen eksisterer i mange forskellige lande såsom Australien, Canada, New Zealand, USA, Østrig, Ungarn, Tyskland og Tjekkiet, hvor de indtages i juletiden. Men det er ikke kun i udlandet at kagens navn varierer. Selv inde for Danmarks grænser har kagen mange navne. I Midtjylland og Østjylland går de under navnet "trøfler" eller "trøffelkugler" og i Nordjylland og på Mors bliver de kaldt "sputnik". I nogle tilfælde finder man steder ved Limfjorden, hvor de går under navnet Krumseboller eller Romboller. Ja kært barn har mange navne!;0)
Romkuglen er mere end bare en kage. Romkuglen smager af en mere!!!

Romkugler er en af mine absolutte favorit tørkager, og spiser gerne et par stykker.;0)
Ud over det er romkuglen også et godt eksempel på når man bruger sine rester godt, hvis ikke du har det, så lav dig en chokoladekage og lad den afkøle.

Ingredienser:

500 g chokoladekage
1 stk mazarintærte (købes i netto til 10 kr.-)
3 spsk usødet kakao
3 spsk hindbærsyltetøj 3 spsk romessens

Pyntes med krymmel, kokos, smeltet chokolade og-/ eller frysetørret bær.

Sådan:
Hæld alle ingredienser i din røreskål og ælt ingredienserne godt sammen.
Stil på køl i 20 minutter.
Tag skålen ud af køleskabet og tril dejen til kugler
Tril kuglerne i krymmel eller hvad du nu gerne vil havde på.

Hvis dine romkugler ikke skal spises med det samme, så pak dem ind i en kagekasse eller en skål og sæt på køl.

Mums siger jeg bare!

Rigtig god fornøjelse;0)

Lækre Donuts med vanilje

I længere tid har jeg haft tænkt på, at lave donuts da jeg syntes jeg manglede dem her på min blog. Har bare aldrig rigtig været anledning til det før nu! - I dag skulle det være... og vejret var rigtig dårligt, så der var ingen dårlig samvittighed over, at skulle være inde i det gode vejr. Vasketøjet måtte passe sig selv og støvsugeren holde fridag.

På med forklædet og op med ærmerne, nu skulle der sørme laves donuts, og ikke bare almindelig donuts, men donuts med vanilje.
Elsker smagen af vanilje, og derfor var det en selvfølge at bruge dette som en ingrediens i dejen. Hvis ikke du er til smagen af vanilje, kan du sagtens undlade det i dejen.



Opskriften på 12 stk lækre Vanilje Donuts.



Ingredienser:
50 g smør
2 dl sødmælk
20 g gær
75 g sukker
2 spsk vaniljesukker af god kvalitet
0,5 tsk fint salt
600 g hvedemel
Olie til friturestegning (bruger raps- eller solsikkeolie).
 
Sådan gør du:
Smelt smørret og tilsæt derefter mælken.
Tag af varmen og lad det bliver fingervarmt.
Smuldr gæren heri og rør rundt.
Tilsæt derefter æg, sukker, vaniljesukker og salt og pisk det let.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen (dette kan gøres med en spiseske) og ælt det godt rundt.
Sæt det til hævning i 1-2 timer under et rent viskestykke ved stuetemperatur til det bliver dobbelt størrelse.


Tag dejen ud og rul det ud til 2 cm tykkelse.


Brug en rund udstikker som et større end den du skal bruge til hullet i midten.
 

De små kugler skal du endelig gemme og stege. Rul dem i sukker efter du har friturestegt dem. De smager virkelig godt, og er en lille hapser.
 

Varm olien op i en gryde.
Friter et par Donuts af gangen 1-2 minutter på hver side (jo varmere olien er, jo mørkere farve får dine donuts. Hold derfor godt øje med dine donuts).
Lig dem på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

Når de er afkølet skal det sjove til at ske! - Nu skal dine lækre donuts pyntes med diverse slags glasur og toppings.
Her er det kun fantasien der sætter grænser!

Jeg har brugt: Alm., glasur, chokolade glasur, hvid chokolade, fint hakket mandler, frysetørret hindbær, lakrids, spiseligt glimmer, små sukkerkugler og multifarvet krymmel.

 Almindeligt glasur med hvid chokolade, frysetørret hindbær og lakrids.



 Chokolade glasur, fint hakket mandler og hvid chokolade.

 Chokolade glasur med multifarvet krymmel (kan købes i Bilka).


Chokolade glasur med hvid chokolade.


Hvis ikke de nybagte donuts bliver spist, så kan du gemme dem til næste dag, men anbefaler, at de bliver spist når de er nybagte. Dæk dem over med film, hvis det er.

Rigtig god fornøjelse!;0)

onsdag den 22. april 2015

Sommerlige cookies med hvid chokolade, vanilje og frisk revet citronskal

Elsker det syrlige som citronskal giver!
Kombinationen af den søde hvide chokolade og vaniljen som piftes op med den friske smag af citron er forrygende og en fryd for sanserne.
Sommer er lig med friskhed og med disse cookies får du friskheden.

Lavede disse cookies til mine forældres besøg på matriklen. Og med smagskombinationerne for øje, blev de utrolig positive over smagen.

Cookies er hurtige at lave, og som regel, har man alle ingredienser hjemme, og derfor en oplagt mulighed til kaffen når gæsterne kommer, eller hvis du bare gerne vil forkæle din familie.

En ting er sikkert. De bliver populære.!

Ud af denne portion kommer der 18 stykker lækre cookies.


Ingredienser:
115 g hvid chokolade
1 vaniljestang (jeg bruger vaniljestænger fra Uganda)
125 g smør (stuetemperatur)
136 g rørsukker
1 æg ( også stuetempereret)
Nips salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
Skal af 1 citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen for 180 grader varmeluft.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud.
Pisk smør, rørsukker og vaniljen luftigt.
Sigt mel og bagepulver i dejen.
Hak den hvide chokolade groft og tilsæt det sammen med den frisk revet citronskal og rør godt rundt.


Tag en bageplade beklædt med bagepapir.
Tag en lille isske (hvis ikke denne haves, så brug en mellemstor teske).
Lig dem på bagepapiret (hvis du vil havde tyndere cookies, så tryk dem lidt flade).


Bag dem i 10 minutter.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle når kanten er lysebrun.

Bag gerne dobbelt portion, da de ryger rimeligt hurtigt.


Rigtig god fornøjelse.;)

lørdag den 11. april 2015

Den Bedste Chokolade - Frosting.


Denne chokolade frosting er absolut den bedste chokolade frosting man kan lave.
Velegnet til opsmøring af kage, frosting på cupcakes eller som fyld i en kage.
Du bestemmer selv! - Måske er du en af dem, der skal smage fra skålen af, og så er det en god idé, at lave lidt ekstra. Du bliver afhængig af det!

Det skal dog siges, at den er ret fyldig i smagen, og ligger derfor tungt. Men mums den smager godt. Samtidig er den utrolig let at lave, og kræver ikke det store overskud.

Den Bedste Chokolade - Frosting.

Ingredienser:

500 g flormelis
125 g kakao
180 g smør (saltet)
125 ml mælk ( kan erstattes med kold kaffe eller vand)
2 tsk vaniliesukker

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i en stor skål.
Pisk med en elpisker til du opnår en let og fyldig konsistens.

Hvis du skal bruge den som frosting til cupcakes, så tager du frostingen i en sprøjtepose med den tyl du skal bruge.
Ellers bruger du bare en spartel til at smøre op med.

Nyd den!

God fornøjelse herfra.