tirsdag den 12. maj 2015

Romkugler ala Louiseslækkerier.


Romkuglen er en kage, der ikke kun går under navnet romkugle. Romkuglen eksisterer i mange forskellige lande såsom Australien, Canada, New Zealand, USA, Østrig, Ungarn, Tyskland og Tjekkiet, hvor de indtages i juletiden. Men det er ikke kun i udlandet at kagens navn varierer. Selv inde for Danmarks grænser har kagen mange navne. I Midtjylland og Østjylland går de under navnet "trøfler" eller "trøffelkugler" og i Nordjylland og på Mors bliver de kaldt "sputnik". I nogle tilfælde finder man steder ved Limfjorden, hvor de går under navnet Krumseboller eller Romboller. Ja kært barn har mange navne!;0)
Romkuglen er mere end bare en kage. Romkuglen smager af en mere!!!

Romkugler er en af mine absolutte favorit tørkager, og spiser gerne et par stykker.;0)
Ud over det er romkuglen også et godt eksempel på når man bruger sine rester godt, hvis ikke du har det, så lav dig en chokoladekage og lad den afkøle.

Ingredienser:

500 g chokoladekage
1 stk mazarintærte (købes i netto til 10 kr.-)
3 spsk usødet kakao
3 spsk hindbærsyltetøj 3 spsk romessens

Pyntes med krymmel, kokos, smeltet chokolade og-/ eller frysetørret bær.

Sådan:
Hæld alle ingredienser i din røreskål og ælt ingredienserne godt sammen.
Stil på køl i 20 minutter.
Tag skålen ud af køleskabet og tril dejen til kugler
Tril kuglerne i krymmel eller hvad du nu gerne vil havde på.

Hvis dine romkugler ikke skal spises med det samme, så pak dem ind i en kagekasse eller en skål og sæt på køl.

Mums siger jeg bare!

Rigtig god fornøjelse;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar