torsdag den 11. juni 2015

Chokoladebrownie med cookie dough.

Denne utrolige syndige kage lavede jeg i forbindelse med min datters fødselsdag.  Et valg som jeg ikke fortryder på nogen måde - dog er vægten ikke helt glad!;0)
Den lækre konfektligende brownie spiller utroligt godt sammen med den fyldig cookie dough, som man ikke kun kan bruge i denne kage, men mulighederne er mange!

Det gode ved denne kage er, at den er utrolig mættende, så kagen behøves ikke være så stor som man regner med. Og med noget frisk frugt ved siden af, spiller den 100 %.


Mums siger jeg bare!

Chokoladekage/brownie (Ø20cm)

Ingredienser:
3 æg str., L
275 g sukker
333 g smeltet smør (skal bruges smør - ikke margarine!)
200 g hvedemel
75 g kakao
2 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
3 dl kærnemælk

Sådan gør du:
Æg og sukker piskes til en luftig masse.


Smelt smørret og lad det afkøle til det er stuetemperatur.


Når smørret er afkølet, blandes det ned mens røremaskinen rører på mellem hastighed,  i den luftige æggesnaps.


Bland i en skål hvedemel, kakao, natron og vaniljesukker.


Bland det skiftevis med kærnemælken.


Hæld dejen i en rund/firkantet bageform beklædt i bunden med bagepapir.
Bag bunden i en opvarmet ovn på 175 grader varmeluft i 50-60 minutter.

Når kagen er færdig tages den ud og afkøles.
Når kagen er afkølet, skæres der tre lige store bunde.

Bunden kan med fordel laves lang tid før og fryses. Tages op aften inden kagen skal ligges sammen.!

Cookie Dough:

Lavede dobbelt portion, så jeg var sikker på, at der var nok!



Ingredienser:
200 g usaltet smør
200 g saltet smør
200 g sukker
280 g brun farin
2,5 dl sødmælk
520 g hvedemel
0,5 tsk salt
250 g chokolade (stykker små)

Sådan gør du:
Pisk i en skål, smør, brun farin og sukker indtil det bliver sammenhængende (cirka 5 min)
Mælk tilsættes under piskning
Derefter tilsættes salt samt hvedemel. Dette gøres på lav hastighed indtil det er blevet inkorpereret.
Tilsæt derefter de lækre chokoladestykker.


Overtræks Ganache.

250 g mørk chokolade
2,5 dl fløde

Hak chokolade fin og hæld det i en skål.
Varm fløden op til kogepunktet.
Hæld 1/3 af fløden over det hakkede chokolade og rør rundt.
Hæld derefter det næste 1/3 over chokolade og rør rundt.
Tilsæt det sidste fløde og rør rundt indtil massen er homogen.
Stil tilside.

Sådan samler du kagen:

 Placér den nederste kagebund på fadet du vil serverer kagen på.
Tag 4 spsk af den lækre cookie dough og sæt det tilside.
Tag halvdelen af cookie dough og smør det ud på kagebunden.
Lig nr. 2 kagebund over og pres lidt ned.
Smør det sidste cookie dough på kagebunden hvorefter 3 og sidste kagebund ligges på.
Hæld overtræks ganachen ud på midten af kagen og tag en spartel og fordel rundt.
Tag det sidste cookie dough og lig på toppen.


Du vil ikke fortryde, at du laver denne kage.
Du skylder dig selv at prøve den.

God fornøjelse!;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar