tirsdag den 12. maj 2015

Lækre Donuts med vanilje

I længere tid har jeg haft tænkt på, at lave donuts da jeg syntes jeg manglede dem her på min blog. Har bare aldrig rigtig været anledning til det før nu! - I dag skulle det være... og vejret var rigtig dårligt, så der var ingen dårlig samvittighed over, at skulle være inde i det gode vejr. Vasketøjet måtte passe sig selv og støvsugeren holde fridag.

På med forklædet og op med ærmerne, nu skulle der sørme laves donuts, og ikke bare almindelig donuts, men donuts med vanilje.
Elsker smagen af vanilje, og derfor var det en selvfølge at bruge dette som en ingrediens i dejen. Hvis ikke du er til smagen af vanilje, kan du sagtens undlade det i dejen.



Opskriften på 12 stk lækre Vanilje Donuts.



Ingredienser:
50 g smør
2 dl sødmælk
20 g gær
75 g sukker
2 spsk vaniljesukker af god kvalitet
0,5 tsk fint salt
600 g hvedemel
Olie til friturestegning (bruger raps- eller solsikkeolie).
 
Sådan gør du:
Smelt smørret og tilsæt derefter mælken.
Tag af varmen og lad det bliver fingervarmt.
Smuldr gæren heri og rør rundt.
Tilsæt derefter æg, sukker, vaniljesukker og salt og pisk det let.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen (dette kan gøres med en spiseske) og ælt det godt rundt.
Sæt det til hævning i 1-2 timer under et rent viskestykke ved stuetemperatur til det bliver dobbelt størrelse.


Tag dejen ud og rul det ud til 2 cm tykkelse.


Brug en rund udstikker som et større end den du skal bruge til hullet i midten.
 

De små kugler skal du endelig gemme og stege. Rul dem i sukker efter du har friturestegt dem. De smager virkelig godt, og er en lille hapser.
 

Varm olien op i en gryde.
Friter et par Donuts af gangen 1-2 minutter på hver side (jo varmere olien er, jo mørkere farve får dine donuts. Hold derfor godt øje med dine donuts).
Lig dem på et stykke bagepapir og lad dem afkøle.

Når de er afkølet skal det sjove til at ske! - Nu skal dine lækre donuts pyntes med diverse slags glasur og toppings.
Her er det kun fantasien der sætter grænser!

Jeg har brugt: Alm., glasur, chokolade glasur, hvid chokolade, fint hakket mandler, frysetørret hindbær, lakrids, spiseligt glimmer, små sukkerkugler og multifarvet krymmel.

 Almindeligt glasur med hvid chokolade, frysetørret hindbær og lakrids.



 Chokolade glasur, fint hakket mandler og hvid chokolade.

 Chokolade glasur med multifarvet krymmel (kan købes i Bilka).


Chokolade glasur med hvid chokolade.


Hvis ikke de nybagte donuts bliver spist, så kan du gemme dem til næste dag, men anbefaler, at de bliver spist når de er nybagte. Dæk dem over med film, hvis det er.

Rigtig god fornøjelse!;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar