onsdag den 22. april 2015

Sommerlige cookies med hvid chokolade, vanilje og frisk revet citronskal

Elsker det syrlige som citronskal giver!
Kombinationen af den søde hvide chokolade og vaniljen som piftes op med den friske smag af citron er forrygende og en fryd for sanserne.
Sommer er lig med friskhed og med disse cookies får du friskheden.

Lavede disse cookies til mine forældres besøg på matriklen. Og med smagskombinationerne for øje, blev de utrolig positive over smagen.

Cookies er hurtige at lave, og som regel, har man alle ingredienser hjemme, og derfor en oplagt mulighed til kaffen når gæsterne kommer, eller hvis du bare gerne vil forkæle din familie.

En ting er sikkert. De bliver populære.!

Ud af denne portion kommer der 18 stykker lækre cookies.


Ingredienser:
115 g hvid chokolade
1 vaniljestang (jeg bruger vaniljestænger fra Uganda)
125 g smør (stuetemperatur)
136 g rørsukker
1 æg ( også stuetempereret)
Nips salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
Skal af 1 citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen for 180 grader varmeluft.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud.
Pisk smør, rørsukker og vaniljen luftigt.
Sigt mel og bagepulver i dejen.
Hak den hvide chokolade groft og tilsæt det sammen med den frisk revet citronskal og rør godt rundt.


Tag en bageplade beklædt med bagepapir.
Tag en lille isske (hvis ikke denne haves, så brug en mellemstor teske).
Lig dem på bagepapiret (hvis du vil havde tyndere cookies, så tryk dem lidt flade).


Bag dem i 10 minutter.
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle når kanten er lysebrun.

Bag gerne dobbelt portion, da de ryger rimeligt hurtigt.


Rigtig god fornøjelse.;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar