tirsdag den 12. maj 2015

Citronfromage møder den lækre browniebund.

Brownien er en af de bedste opskrifter jeg har smagt. Mange gange er jeg blevet voldsomt skuffet når jeg smager en brownie, da jeg ikke syntes det har noget med brownie at gøre.! - Denne opskrift er hel fantastisk, og kan med fordel laves et par dage før du laver citronfromagen. Derved sparer du også tid!!
Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og saftige, karamelagtige kerne, hvilket passer utroligt godt til den syrlige og friske citronfromage.

Browniebund
200 g smør
370 g sukker
4 tsk vaniljesukker
4 stk æg
100 g hvedemel
4 spsk kakao
1 tsk bagepulver
100 g groft hakket mørkt chokolade

Sådan gør du:
Smelt smørret og pisk derefter sukker og vaniljesukker heri
Rør de hele æg i
Fold mel, kakao og bagepulver i dejen
Tilsæt groft hakket chokolade

Foer en springform 26cm med et stykke bagepapir klippet til, så det KUN dækker bunden.
Bag brownien på 190 grader i 30 minutter

Tag brownien ud (skal virke lidt ubagt) af ovnen og lad afkøle til den bliver helt kold
Hvis du laver den et par dage før, så dæk bunden med film og stil den i køleskabet

Derefter laver du citronfromagen

Smagen af citronfromage er simpelthen smagen af sommer!
Elsker bare syrligheden fra citronerne og den bløde og milde smag fra flødeskummet. Samtidig afrunder den fyldige og smagfulde browniebund, så det bliver en fantastisk sommerlig og vidunderlig dessert/kage.
Citronfromage er noget, som garanteret vil falde i alles smag, hvilket gør det essentiel som dessert eller som en del af en kage.


Ingredienser:
8 blade husblas
6 hele past., æg
200 g sukker
Revet citronskal af 4 økologiske citroner
3 dl citronsaft
1 liter piskefløde

Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 minutter
Pisk æg og sukker skummende
Tag husblassen op og smelt den med den væde der hænger ved
Hæld citronsaft samt skal ned i den smeltede husblas
Rør husblassen ned i æggemassen (hvis du ikke vil havde citronskallen med, så si massen igennem)
Pisk flødenså den er 75% stiv og vend det i æggemassen

Tag browniebunden og foer siden så citronfromagen ikke kommer ned ad siden med kageplastfolie, eller klip et langt stykke bagepapir så det passer
Hæld citronfromagen over browniebunden - Glat ud og stil den derefter i køleskabet til dagen efter

Tag kagen ud af køleskabet, og luk låsen på springformen op. Tag forsigtigt plastfoliet eller bagepapiret af, så der ikke hænger for meget citronfromage ved.

Pisk fløden og hæld det i en sprøjtepose med en rund tyl
Tyl små flødeskumsbomber på toppen og afslut med lidt frisk revet citronskal (økologisk)


God fornøjelse;0)

7 kommentarer:

  1. Skal den hele liter fløde i citronfromagen? Hvor meget skal man så buge som pynt på toppen?

    SvarSlet
  2. Jeg vil også gerne vide om den hele liter skal i kagen?

    SvarSlet
  3. Fandt I ud af om det var al fløden der skulle i eller om man skulke gemme lidt?

    SvarSlet
  4. Fandt I ud af om det var den hele liter der skulle i?

    SvarSlet
  5. Fandt I ud af om det var den hele liter der skulle i?

    SvarSlet
  6. Bliver der ikke svaret på spørgsmålet ?

    SvarSlet
  7. Er der nogle som ved om en hel litter fløde skal bruges til kagen eller om noget skal bruges til pynt.?

    SvarSlet