mandag den 16. marts 2015

Oreo-cheesecake med Chokolade Glace

Der er mange opskrifter på Oreo cheesecake rundt på nettet. Og derfor tænkte jeg ved mig selv: "Jeg vil gerne lave min egen opskrift på en Oreo cheesecake". Samtidig har jeg efterhånden lavet en del cheesecake, men ingen af dem har oreo i indholdet - kun som bund.
Så jeg gik i gang med at udvikle denne opskrift, men det i tankerne, at den skulle havde fuld skrue med oreokiks, så man ikke er et sekund i tvivl om, at det er en Oreo cheesecake.
Chokolade Glacen giver et utroligt flot udtryk til cheesecaken og smager helt fantastisk.

Vil dog sige, at man skal ikke tro, at man kan spise flere stykker af den, da den mætter utroligt godt og er meget smagfuld.
Så et lille/mellemstykke med noget frisk frugt til, vil være super lækkert.


Ingredienser:

Bund:
350 g oreo kiks
120 g smør

Fyld:
200 g flødeost
250 g mascarpone ost
90 g sukker
0,5 del citronsaft
2 tsk vaniljesukker
180 g knuste oreokiks
200 g hele oreokiks
6 dl piskefløde
3 blade husblas

Chokolade Glace:
1 1/2 dl vand
50 g usødet kakao
120 g fløde
180 g sukker
4 blade husblas

Pynt:
Blendet oreokiks

Sådan gør du:

Blend oreokiks og tilsæt den smeltede smør.
Hæld blandingen i en springform beklædt med bagepapir på siden (26 cm bruger jeg).
Pres kikseblandingen godt ned og stil derefter i køleskabet mens fyldt laves.

Bland flødeost og mascarpone ost sammen med en gaffel, så det bliver ensartet.
Bland sukker, vanilje og citronsaft i og rør rundt.
Lig husblassen i blød i iskoldt vand i 10 minutter.
Pisk fløden.
Bland halvdelen af flødeskummet med osten og rør rundt.
Vrid vandet fra husblassen og smelt i en lille gryde.
Stil hsublassen til afkøling i 60 sekunder.
Tag det resterende flødeskum og tilsæt 2 spsk af gangen til husblassen og rør godt rundt.
Gør dette til flødeskummet er brugt.
Hæld blandingen ned til ostemassen og rør godt rundt. Blandingen bliver meget fast, men fortvivl ikke.
Del ostefyldet i to lige dele.
Tilsæt den fin blendet oreokiks til halvdelen og fyldet og bland rundt.
Tag kiksebunden ud af køleskabet og hæld oreo fyldet over. Sørg for, at fyldet er lige.
Tag derefter de hele oreokiks og placér på cheesecaken, så det dækker hele bunden.
Hæld det sidste ostefyld over, og pres ostefyldet lidt ned, så det kommer ned i revnerne.
Glat ud.
Stil i køleskabet.


Chokolade Glace:

Lig husblassen i blød i 15 minutter i koldt vand.
Vand, kakao, sukker og fløde varmes i en gryde.
Det skal småkoge i en 5 minutters tid.
Tag gryden af varmen og lad det stå i en 10 minutters tid.
Vrid vandet fra husblassen og tilsæt husblassen en af gangen til chokolade glacen.

Rør med jævne mellemrum og tjek undervejs temperaturen.
Når temperaturen når de 35 grader tages kagen ud af køleskabet.
Glacen hældes forsigtigt over, så osten ikke smelter undervejs.

Hvis der er kommet luftbobler, kan du tage en lille kødnål eller skarp kniv og punkterer dem med spidsen.
Stil cheesecaken på køl til næste dag.

Pisk lidt flødeskum og brug dette til opsmøring på siden.
Blend oreokiks, så de bliver meget fine.
Strøg blandingen på siden, så fløden dækkes.
Brug evt., en bagepensel eller en lille pensel til at pensle overskydende oreokiks væk. 

  
Sådan ser cheesecaken ud indvendig.
Med chokolade glacen som øverste lag, gør det det svært og uundgåeligt ikke at få noget på den hvide ostecreme.
Dette påvirker dog ikke smager på nogen måde.;0)


God arbejdslyst.;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar