mandag den 16. marts 2015

Hvid chokolade cheesecake med jordbær/tranebærgelé

Først vil jeg sige, at jeg er helt overvældet over jeres interesse for mine cheesecake. Tusinde tak, at i har lyst til, at bruge mine opskrifter, og håber på, at jeg kan blive ved med at udvikle nye og lækre cheesecake til jer.
Denne cheesecake er en jeg lavede i en mini størrelse, men opskriften er til en stor cheeseake, så hvis du vil portionsanrette, så vil jeg tro, at du har til 8 mini cheesecake i denne portion.
Den smager helt fantastisk og med den dejlige jordbær/tranebærgelé er den SPOT ON!
En god idé til en lækker dessert til dit kommende bryllup, dit barns konfirmation eller en anden stor begivenhed. Måske bare en romantisk aften sammen med din kære.;9)


Ingredienser:

Bund:
300 g digestive
125 g smør


Hvid chokolade creme:
4 blade husblas
400 g flødeost
1 lime (saft + skal)
1,5 dl creme fraiche 18%
125 g flormelis
4 dl piskefløde
200 g hvid chokolade

Jordbær/tranebærgelé:
 1 pose frosne jordbær
3 dl tranebærsaft
3 blade husblas

Lyserøde Mini-kys:
Kan finde opskriften på mini-kys her på bloggen.


Sådan gør du:

Blend digestive, så det er meget fint. Tilsæt den smeltede smør.
Tag en springform og beklæd siderne med bagepapir og pres kikseblandingen sammen. Stil den derefter i køleskabet mens ostefyldet laves.

Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter
Rør limesaft + skal, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en jævn masse
Smelt det hvide chokolade  over vandbad eller i en chokolade smelter og lad det afkøle til det er koldt
Vrid vandet fra husblassen og smelt det over vandbad
Pisk fløden

Bland den hvide chokolade i cremen og rør det forsigtigt sammen (hvis chokoladen ikke er kold nok, så størkner det og der kommer klumper. Tag så en elpisker og pisk cremen godt igennem)
Tag lidt flødeskum (ca., 2 spsk) og rør i husblassen gør dette indtil du har brugt halvdelen
Bland det i cremen og rør det forsigtigt rundt
Fordel cremen på den afkølede digestive bund

Tag de frosne jordbær i en gryde og tilsæt tranebærsaften.
Lad det koge op og lad det simre i en 10 minutter.
Sæt husblassen i blød i koldt vand.
Si væden fra bærrene og lad væsken blive i gryden.
Vrid vandet fra husblassen og smelt husblassen i jordbær/tranebær saften.
Rør rundt, så du er sikker på, at husblassen er smeltet.

Tag gryden af varmen og lad jordbær/tranebærgeléen køle helt ned.
Skal være under stuetemperatur.
Hæld geléen over kagen og stil den i køleskabet natten over.


Tag lidt spiseligt glimmer (dette kan købes på diverse kagesider) og drys på som du syntes.
Placér de små mini-kys på hver side af glimmeret.

God fornøjelse;0)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar