lørdag den 30. august 2014

Lagkage med passionsfrugtmousse og hvid chokolade creme


Denne lækre sommerlig lagekage med marengsrør tilsat lakridspulver var utrolig dejlig. Lavede lagkagen til min bror som lige er blevet kandidat, og noget af det han holder meget af, er passionsfrugt og hvid chokolade.
Valgte at lave marengsrørene og tilsatte groft lakridspulver for at kagen ikke skulle blive for sød. Det gav et rigtig godt modspil til lagkagen.



Mandelbunde:
4 æg
160 g sukker
3 spsk appelsinsaft eller citronsaft
1 knivspids salt
50 g hvedemel
50 g mandelmel (blendet mandler)
50 g maizena
1 tsk bagepulver

Sådan går du:
Gør formen klar ved at klippe et stykke bagepapir ud og lig det ned i bunden af formen, hvor du har penslet noget smør. Pensl ikke siderne da det gør, at kagen bages pænere.
Tag æggene ud i god tid, så det bliver stuetemperatur. Det gør, at dejen bliver lettere og luftigere
Pisk æggeblommer med sukker til det er lyst og luftigt
De tre slags mel blandes og røres i æggemassen sammen med bagepulver og appelsinsaft.
De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i dejen.
Bag på 200 grader i 20-30.
Lav dobbelt portion, hvis du gerne vil havde lidt tykkere bunde.
Tag ud af ovnen og lad køle.

Passionsfrugtmousse:
7 blade husblas
6 passionsfrugter
1/2 dl frisk presset appelsinsaft
1 spsk frisk presset citronsaft
1/2 liter piskefløde
140 g sukker

Sådan går du:
Blødgør husblassen i koldt vand og lad stå i 15 minutter.
Skrab indholdet af passionsfrugterne ud.
Bland med appelsinsaft, citronsaft og sukker.
Blend til en fin masse til sukkeret er opløst.
Si de sorte kerne fra.
Pisk fløden til skum.
Smelt husblassen med det vand der hænger ved.
Bland det herefter med passionsfrugt saften.
Vend flødeskummet forsigtigt i.
Hæld moussen på den nu afkølede kagebund, som du har penslet med lidt appelsinsaft ( gem evt., noget af moussen, hvis du vil havde det på toppen af kagen).
Stil på køl.

Hvid chokolade mousse:
150 g hvid chokolade
2 past æggehvide
5 dl piskefløde

Sådan gør du:
Den hvide chokolade smeltes over vandbad. Rør konstant.
Når chokoladen er smeltet tilsættes æggeblommerne og der røres rundt.
Når chokolademassen er afkølet røres den piskede fløde i.
Hæld chokolade moussen på den anden kagebund der er penslet med lidt appelsinsaft.

Hvis du har gemt noget af passionsfrugtmoussen, så glat det pænt ud på toppen af lagkagen.
Stil den på køl, så den kan sætte sig. Gerne til dagen efter.

Marengsrør med groft lakridspulver:
300 g sukker
3-4 past æggehvider
1/4 tsk ufarvet lagereddike

Pynt:
Johan Bulows groft lakridspulver

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 100 grader alm., ovn.
Pisk sukker, æggehvider og ufarvet lagereddike til en lækker og sej marengs.
Put marengsen i en sprøjte pose med en rund tyl, og sprøjt ud i passende størrelse.
Hæld groft lakridspulver over marengsrørene.
Bag i 2 timer.
Tag marengsrørene ud af ovnen og lad afkøle.
Skær rørerene til, så de bliver i den længde du gerne vil havde.
Disse marengsrør kan du med fordel lave dagen før. Bare sørg for, at komme dem i en lufttæt beholder.
Lav gerne ekstra, da de smager fantastisk godt;0)


Chokolade skål:
Pust en ballon op (den skal ikke være særlig stor).
Smelt den hvide chokolade.
Tag en bagepensel og pensl chokolade på ballonen.
Stil ballonen i køleskabet, så chokolade kan sætte sig.
Gør dette indtil du opnår den tykkelse du gerne vil havde.
Prik forsigtigt et lille bitte hul nede ved knuden, og lad luften forsigtigt komme ud.

 
Når du skal pynte kage, tager du marengsrørene og placerer dem i den afstand du gerne vil havde.
tag chokolade skålen på toppen og skær en passionsfrugt ud og placer i midten. Kan også bruge andet pynt hvis du vil.

God fornøjelse;0)

 

tirsdag den 26. august 2014

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Denne cheesecake lavede jeg til min tvillingebror som lige er blevet Cand. Mag. Comm. Da jeg snakkede med ham fik jeg følgende af vide: "Jeg elsker hindbær, hvid chokolade og passionsfrugt" (opskriften på lagkagen med passionsfrugtmoussen kommer senere).
Hvad gør man ikke for sin bror!

Som jeg har skrevet i mine andre indlæg, så er cheesecake både vild lækker, men har en klart fordel i og med, at den kan laves dagen før man skal bruge den.

Denne cheesecake med hindbær og hvid chokolade. Pyntet med flødeskumsbomber og frysetørret hindbær jeg havde blendet var super lækker, og helt klart en jeg vil lave igen.


Bund:
250 g digestive
150 g hasselnødder
150 g smør/margarine

Hindbær fyld:
200 g flødeost
1 stang vanilje el. 2 tsk vaniljesukker
150 sukker
1/4 dl citronsaft
Skal af en halv økologisk citron
250 g friske hindbær
1/2 l piskefløde
4 blade husblas

Hvid chokolade fyld:
200 g flødeost
0,75 dl creme fraiche 18%
67 g flormelis
3 dl piskefløde
1/2 lime (skal + saft)
100 g hvid chokolade
3 blade husblas

Pynt:
4 dl piskefløde
100 g frysetørret hindbær
100 g hvid chokolade

Sådan gør du:
Blend digestive og bland det sammen med det smeltede smør.
Hæld blandingen i en springfor (bruger en 26 cm) og pres det godt sammen.
Stil bunden på køl mens du laver hindbær fyldet.
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
 Tag de friske hindbær og pres dem med en gaffel med en smule af citronsaften og sukkeret.
Hæld flødeosten i en stor skål og mos det ud med en gaffel.
Tag kornene ud af vaniljestangen (hvis du bruger vaniljesukker, tilsætter du det her)  og tilsæt det osten.
Tilsæt sukker, citronsaft og skal.
Pisk fløden.
Vrid vandet fra husblassen og smelt det i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen og lad stå i 3 minutter.
Hæld et par skefulde flødeskum i husblassen og rør rundt. Dette gør du indtil halvdelen er blandet, og du har samme temperatur som flødeosteblandingen.
Bland husblas blandingen og det resterende flødeskum i flødeosten og rør rundt.
Bland de moste hindbær med flødeosten.
Tag foren ud og hæld hindbærfyldet ud over bunden og sæt i køleskabet.

Mens hindbærfyldet sætter sig, laver du det hvide chokolade fyld.

Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
Smelt den hvide chokolade over vandet. (hvis du har en chokolade smelter, så er det oplagt at bruge den). Når det hvide chokolade er smeltet, tages det af varmen og afkøles helt.
Rør limesaft + skal, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en jævn masse.
Vrid lidt af vandet fra husblassen og smelt det over vandbad.
Pisk fløden.
Bland den hvide chokolade med flødeosten ganske forsigtigt (sørg for, at chokoladen er afkølet helt, ellers kommer der klumper i flødeosten. Hvis dette er tilfældet, så tag en elpisker og giv den en omgang).
Tag lidt af flødeskummet og bland det med husblassen. Gør dette indtil du har brugt halvdelen af flødeskummet, og samme temperatur er opnået.
Bland det i flødeosten.
Tag kagen ud af køleskabet og hæld den hvide chokolade creme over hindbær fyldet.
Sæt i køleskabet gerne til dagen efter.

Pisk fløden og hæld flødeskummet i en sprøjtepose med en rund tyl for enden (du kan også bruge en anden tyl hvis du vil).
Sprøjt små bomber på hele cheesecaken.
Tag de frysetørret hindbær og hæld dem i en minihakker og blend dem godt så det bliver pulver.
Tag en lille sigte og hæld hindbær pulveret i.
Sigt forsigtigt rundt, så du når det resultat du gerne vil havde.
Hak det hvide chokolade groft og hæld det ud over.

Servér cheesecaken med en kop dejlig kaffe eller kølig mousserende vin.

God fornøjelse;0)



mandag den 25. august 2014

M&M´S og Oreo kage


Disse lækre godbidder er stærk vanedannende, så tænk dig godt om inden du laver dem.
Fandt opskriften på nettet og tænkte ved mig selv, dem skulle jeg da prøve at lave.
Det er sådan hjemme hos mig, at hvis der går for lang tid imellem at jeg bager, så får jeg kriller i fingrene. Når jeg ser en opskrift, så skal jeg bare prøve den af! -Så skal jeg nok finde en anledning til at lave dem.

Ingredienser:
115 g smør
1 stort æg
200 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
110 g mel
18 groft hakket oreo
1 dl m&m´s

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmeluft.
Læg bagepapir i bageformen og pensl siderne med smør.
Smelt smørret.
Lad det afkøle lidt og tilsæt æg (så det ikke skiller).
Tilsæt brun farin, sukker og vaniljesukker og rør det rundt til en ensartet masse.
Tilsæt mel.
Rør oreo i.
Vend dejen ud i formen (bruger en lille firkantet form til denne kage), og glat det ud med en spartel.
Strø m&m´s jævnt over og tryk dem lidt ned i dejen.
Bag i 20-22 minutter.
Lad dem afkøle min 30 min. inden de skæres ud og serveres.

Tip!
Et dejligt glas koldt mælk til denne kage, er rigtig lækkert.



Cheesecake med Ribs og hvid chokolade

I vores have har vi en meget meget stor busk med ribs. Og hvert år, når tiden er til at plukke disse meget flotte og lækre ribs, ved jeg aldrig hvad jeg skal bruge dem til..!
Men i år, havde jeg sat mig for, at jeg skulle bruge dem til et eller andet. Og hvad er mere lækkert end en fantastisk og smagfuld cheesecake.
Denne lækre cheesecake med syrligheden for ribsene og den lækker cremede og dejlige smag af den hvide chokolade giver en utrolig lækker kombination.
En lækker sommerligt input:0)
Det gode ved cheesecake er, at du kan lave den dagen før du får gæster. hvilket er en fordel set fra min optik. Det gør, at du har mere ro til andre ting på dagen.


Bund:
135 g smeltet smør
350 g digestive

Fyld:
3 dl mælk
1/2 stang vanilje el. 2 tsk vaniljesukker
1/2 citron (skal + saft)
25 g rørsukker
150 g hvid chokolade
1,5 creme fraiche (18%)
1/2 l piskefløde
4 blade husblas
25 g flormelis
200 g philiadelphia ost
200 g friske ribs

Pynt:
250-300 g friske ribs

Sådan gør du:
Blend digestive og tilsæt det smeltede smør.
Pres det godt sammen ned i springformen (26 cm).
Stil den på køl mens fyldet laves.
Varm mælken op med rørsukker.
Kom vaniljen i.
Læg husblassen i blød i 10 minutter.
Hak den hvide chokolade groft.
Tag gryden af blusset, og hæld den varme mælk over chokolade mens du rører forsigtigt rundt.
Når chokolade er smeltet sammen med mælken røres husblassen.
Rør creme fraiche og citronskal i skålen.
Rør flødeost, citronskal og flormelis sammen i en skål.
Rør begge blandingen sammen til en ensartet masse. ( hvis massen er lidt klumpet, kan du med fordel bruge en stavblender for at få  finere blanding).
Tag formen ud af køleskabet og hæld de friske ribs på kiksebunden.
Hæld flødeoste cremen ned over ribsene.
Stil i køleskabet.
Tag cheesecaken ud af køleskabet inden den af sat sig helt (ca. 3 timer), og fordel ribsene ovenpå, så hele cheesecaken er dækket med lækre røde ribs.
Sæt cheesecaken i køleskabet til næste dag.

Servér cheesecaken som den er.


God fornøjelse!


mandag den 14. juli 2014

God Sommer!


Som så mange af jer nok har opdaget er der lidt stilstand på bloggen i disse dage. Sommeren er over os, og jeg holder ferie med min over skønne familie, hvilket vil sige, at der ikke sker det helt store på bloggen.;0)
Jeg vil i August ligge opskrifter op på kager der er lavet i løbet af sommeren. Så bare rolig, du bliver ikke snydt for ny inspiration!!!!
Håber at du og din familie får en fantastisk sommer og nyder det dejlige danske sommervejr;0))

God Sommer!!

mandag den 5. maj 2014

Double chocolate cheesecake med friske blåbær



ELSKER ELSKER bare cheesecake.
Denne cheesecake er virkelig lækker med smagen af hvid og lys/mørk chokolade og de friske blåbær. Utrolig lækker til en dessert eller til en gang eftermiddagskaffe.
Det jeg er helt vild med cheesecake universet er, at du kan sætte dit eget præg på smag, udseendet og det æstetiske udtryk. Kan næsten ikke gå galt, så det er bare med at gå i gang.

Denne lækre cheesecake så jeg på en anden blog, og var den anden cheesecake jeg lavede. Tilføjede dog flere blåbær og lidt mere chokolade. Hvis man ikke er til blåbær, så vil hindbær eller jordbær også være utroligt lækkert til.


Ingredienser:

Bund.
250 gram digestive
165 gram smeltet smør

Flødeostecreme:

2 dl piskefløde
4 blade husblas
4 stk past., æggeblommer
2 spsk sukker
400 gram flødeost
150 gram hvid chokolade
150 gram mørk chokolade
250 friske blåbær (hindbær el., jordbær)

Fremgangsmåde:

Blend kiks og hæld det smeltede smør ned og bland det godt rundt.
Hæld kikseblandingen ned i en springform og pres det godt sammen.
Stil på køl mens fyldet laves.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Hæld fløden i en lille gryde og kog den op til kogepunktet (må ikke koge).
Hæld husblassen i fløde og lad den smelte.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse.
Rør fløden, sukkermassen og flødeosten til en let flydende masse.
Smelt den mørke chokolade.
Tag halvdelen af flødeostecremen og bland den smeltede chokolade deri og rør rundt.
Hæld cremen med den mørke chokolade på kiksebunden og stil atter på køl (mindst 30 minutter).
Smelt den hvide chokolade og hæld den i den sidste halvdel og flødeostecremen.
Tag bunden ud og placer de friske bær på bunden.
Hæld den hvide chokoladecreme over og stil i køleskabet gerne natten over.

Pyntes med friske bær og chokolade.

God fornøjelse;0)



torsdag den 24. april 2014

Hjemmelavet fondant af skumfiduser

Når vi nærmer os sidst i april, så er det der hvor jeg får ekstra travlt ift., mine kager, da mine tre dejlige børn har fødselsdag næsten lige efter hinanden.
Normalt ville jeg bare lave kager uden pynt! - Men som mange af jer nok ved, så har Disney lige kommet ud med deres nye film Frozen. En film som jeg selv er helt vild med.
Filmen har mine unger efterhånden set en del gange, og min ældste datter, som er hende der har fødselsdag har i den forbindelse ønsket sig snemanden Oluf/Olaf som figur på en af kagerne. Ja så må mor jo her i gang.
Men fondant er vildt dyrt i butikkerne, så jeg tænkte, at jeg selv ville lave det denne gang.

Det er utroligt let og tager ingen tid. Syntes dog, at det hurtigt kan blive for tørt hvis man farverne. Så næste gang, vil jeg lade det være lidt mere klistret hvis jeg skal indfarve det med pastafarve.

Egentlig skal du kun bruge 4 ingredienser for at lave fondant.
1. Vand
2. Olie (smags neutralt)
3. Skumfiduser
4. Flormelis

Det kan da ikke være mere enkelt.



Ingredienser:

15 stykker skumfiduser
2 spsk vand
1 smsk smagsneutralt olie (bruger rapsolie)
300 - 350 gram flormelis
Kan evt., tilsætte smagsaromaer og pastafarve.

Fremgangsmåde:

Tag en skål og hæld skumfiduser, vand og olie i.
Stil den i mikroovnen og varm den i 1 minut. Må IKKE blive brune.
Tag skålen ud ag mikroovnen og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Brug en elpisker med dejkrogene på (hvis din fondant skal havde den samme farve, så tilsæt pastafarve nu, ellers vent til du har lavet det færdigt, og farv det de farver du nu engang skal bruge).
Når massen bliver for sej for elpiskeren brug da dine hænder.
Når fondanten ikke opleves at være for klistret, tag den ud på bordet og ælt videre (drys flormelis på bordet, så fondantet ikke klistre til bordet).
Den skal helst være lidt klistret da den ellers bliver for tør. Dette er en hårfin balance, og kun noget du kan se og mærke.


Hvis du ikke bruger fondanten med det samme. Så tag den i en pose og luk den til.
Holdbarheden kan være 3-4 uger måske mere.

God fornøjelse;0)