lørdag den 30. august 2014

Lagkage med passionsfrugtmousse og hvid chokolade creme


Denne lækre sommerlig lagekage med marengsrør tilsat lakridspulver var utrolig dejlig. Lavede lagkagen til min bror som lige er blevet kandidat, og noget af det han holder meget af, er passionsfrugt og hvid chokolade.
Valgte at lave marengsrørene og tilsatte groft lakridspulver for at kagen ikke skulle blive for sød. Det gav et rigtig godt modspil til lagkagen.



Mandelbunde:
4 æg
160 g sukker
3 spsk appelsinsaft eller citronsaft
1 knivspids salt
50 g hvedemel
50 g mandelmel (blendet mandler)
50 g maizena
1 tsk bagepulver

Sådan går du:
Gør formen klar ved at klippe et stykke bagepapir ud og lig det ned i bunden af formen, hvor du har penslet noget smør. Pensl ikke siderne da det gør, at kagen bages pænere.
Tag æggene ud i god tid, så det bliver stuetemperatur. Det gør, at dejen bliver lettere og luftigere
Pisk æggeblommer med sukker til det er lyst og luftigt
De tre slags mel blandes og røres i æggemassen sammen med bagepulver og appelsinsaft.
De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i dejen.
Bag på 200 grader i 20-30.
Lav dobbelt portion, hvis du gerne vil havde lidt tykkere bunde.
Tag ud af ovnen og lad køle.

Passionsfrugtmousse:
7 blade husblas
6 passionsfrugter
1/2 dl frisk presset appelsinsaft
1 spsk frisk presset citronsaft
1/2 liter piskefløde
140 g sukker

Sådan går du:
Blødgør husblassen i koldt vand og lad stå i 15 minutter.
Skrab indholdet af passionsfrugterne ud.
Bland med appelsinsaft, citronsaft og sukker.
Blend til en fin masse til sukkeret er opløst.
Si de sorte kerne fra.
Pisk fløden til skum.
Smelt husblassen med det vand der hænger ved.
Bland det herefter med passionsfrugt saften.
Vend flødeskummet forsigtigt i.
Hæld moussen på den nu afkølede kagebund, som du har penslet med lidt appelsinsaft ( gem evt., noget af moussen, hvis du vil havde det på toppen af kagen).
Stil på køl.

Hvid chokolade mousse:
150 g hvid chokolade
2 past æggehvide
5 dl piskefløde

Sådan gør du:
Den hvide chokolade smeltes over vandbad. Rør konstant.
Når chokoladen er smeltet tilsættes æggeblommerne og der røres rundt.
Når chokolademassen er afkølet røres den piskede fløde i.
Hæld chokolade moussen på den anden kagebund der er penslet med lidt appelsinsaft.

Hvis du har gemt noget af passionsfrugtmoussen, så glat det pænt ud på toppen af lagkagen.
Stil den på køl, så den kan sætte sig. Gerne til dagen efter.

Marengsrør med groft lakridspulver:
300 g sukker
3-4 past æggehvider
1/4 tsk ufarvet lagereddike

Pynt:
Johan Bulows groft lakridspulver

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 100 grader alm., ovn.
Pisk sukker, æggehvider og ufarvet lagereddike til en lækker og sej marengs.
Put marengsen i en sprøjte pose med en rund tyl, og sprøjt ud i passende størrelse.
Hæld groft lakridspulver over marengsrørene.
Bag i 2 timer.
Tag marengsrørene ud af ovnen og lad afkøle.
Skær rørerene til, så de bliver i den længde du gerne vil havde.
Disse marengsrør kan du med fordel lave dagen før. Bare sørg for, at komme dem i en lufttæt beholder.
Lav gerne ekstra, da de smager fantastisk godt;0)


Chokolade skål:
Pust en ballon op (den skal ikke være særlig stor).
Smelt den hvide chokolade.
Tag en bagepensel og pensl chokolade på ballonen.
Stil ballonen i køleskabet, så chokolade kan sætte sig.
Gør dette indtil du opnår den tykkelse du gerne vil havde.
Prik forsigtigt et lille bitte hul nede ved knuden, og lad luften forsigtigt komme ud.

 
Når du skal pynte kage, tager du marengsrørene og placerer dem i den afstand du gerne vil havde.
tag chokolade skålen på toppen og skær en passionsfrugt ud og placer i midten. Kan også bruge andet pynt hvis du vil.

God fornøjelse;0)

 

4 kommentarer:

  1. Hvor stor en springform er her til.?
    Mvh June

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Er der slet ingen, der kan sige hvor stor en springform her er til.?

    SvarSlet
  4. Er det past æggehvider eller æggeblommer man skal bruge til den hvide chokolade mousse. Der er fejl i opskriften.
    Kan noen give et hurtigt svar?

    SvarSlet