tirsdag den 26. august 2014

Cheesecake med hindbær og hvid chokolade

Denne cheesecake lavede jeg til min tvillingebror som lige er blevet Cand. Mag. Comm. Da jeg snakkede med ham fik jeg følgende af vide: "Jeg elsker hindbær, hvid chokolade og passionsfrugt" (opskriften på lagkagen med passionsfrugtmoussen kommer senere).
Hvad gør man ikke for sin bror!

Som jeg har skrevet i mine andre indlæg, så er cheesecake både vild lækker, men har en klart fordel i og med, at den kan laves dagen før man skal bruge den.

Denne cheesecake med hindbær og hvid chokolade. Pyntet med flødeskumsbomber og frysetørret hindbær jeg havde blendet var super lækker, og helt klart en jeg vil lave igen.


Bund:
250 g digestive
150 g hasselnødder
150 g smør/margarine

Hindbær fyld:
200 g flødeost
1 stang vanilje el. 2 tsk vaniljesukker
150 sukker
1/4 dl citronsaft
Skal af en halv økologisk citron
250 g friske hindbær
1/2 l piskefløde
4 blade husblas

Hvid chokolade fyld:
200 g flødeost
0,75 dl creme fraiche 18%
67 g flormelis
3 dl piskefløde
1/2 lime (skal + saft)
100 g hvid chokolade
3 blade husblas

Pynt:
4 dl piskefløde
100 g frysetørret hindbær
100 g hvid chokolade

Sådan gør du:
Blend digestive og bland det sammen med det smeltede smør.
Hæld blandingen i en springfor (bruger en 26 cm) og pres det godt sammen.
Stil bunden på køl mens du laver hindbær fyldet.
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
 Tag de friske hindbær og pres dem med en gaffel med en smule af citronsaften og sukkeret.
Hæld flødeosten i en stor skål og mos det ud med en gaffel.
Tag kornene ud af vaniljestangen (hvis du bruger vaniljesukker, tilsætter du det her)  og tilsæt det osten.
Tilsæt sukker, citronsaft og skal.
Pisk fløden.
Vrid vandet fra husblassen og smelt det i en skål over vandbad.
Tag skålen af varmen og lad stå i 3 minutter.
Hæld et par skefulde flødeskum i husblassen og rør rundt. Dette gør du indtil halvdelen er blandet, og du har samme temperatur som flødeosteblandingen.
Bland husblas blandingen og det resterende flødeskum i flødeosten og rør rundt.
Bland de moste hindbær med flødeosten.
Tag foren ud og hæld hindbærfyldet ud over bunden og sæt i køleskabet.

Mens hindbærfyldet sætter sig, laver du det hvide chokolade fyld.

Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter.
Smelt den hvide chokolade over vandet. (hvis du har en chokolade smelter, så er det oplagt at bruge den). Når det hvide chokolade er smeltet, tages det af varmen og afkøles helt.
Rør limesaft + skal, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en jævn masse.
Vrid lidt af vandet fra husblassen og smelt det over vandbad.
Pisk fløden.
Bland den hvide chokolade med flødeosten ganske forsigtigt (sørg for, at chokoladen er afkølet helt, ellers kommer der klumper i flødeosten. Hvis dette er tilfældet, så tag en elpisker og giv den en omgang).
Tag lidt af flødeskummet og bland det med husblassen. Gør dette indtil du har brugt halvdelen af flødeskummet, og samme temperatur er opnået.
Bland det i flødeosten.
Tag kagen ud af køleskabet og hæld den hvide chokolade creme over hindbær fyldet.
Sæt i køleskabet gerne til dagen efter.

Pisk fløden og hæld flødeskummet i en sprøjtepose med en rund tyl for enden (du kan også bruge en anden tyl hvis du vil).
Sprøjt små bomber på hele cheesecaken.
Tag de frysetørret hindbær og hæld dem i en minihakker og blend dem godt så det bliver pulver.
Tag en lille sigte og hæld hindbær pulveret i.
Sigt forsigtigt rundt, så du når det resultat du gerne vil havde.
Hak det hvide chokolade groft og hæld det ud over.

Servér cheesecaken med en kop dejlig kaffe eller kølig mousserende vin.

God fornøjelse;0)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar