Som i nok kan se og læse, så elsker jeg kombinationen af dejlige lækre bær og chokolade. Det syrlige mod det søde, giver en utrolig lækker smagsoplevelse, og sætter sanserne i gang. Denne opskrift er ikke en undtagelse.
Så hvis man elsker chokolade så er denne kage perfekt;0)
Den var super nem at lave, og smagte helt fantastisk.
Ingredienser:
180 g smør
180 g hvid chokolade
180 g sukker
3 æg
3 spsk. vaniljesukker
120 g mel
omkring 20-30 friske hindbær
en håndfuld mandelflager
Fremgangsmåde:
Smelt smørret
Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter.
Når både smør og chokolade er smeltet blandes alle ingredienserne sammen med piskeris.
Hæld dejen i en form, beklædt med bagepapir.
Stik de friske hindbær ed i dejen, så det kun toppen der ses.
Strøg derefter kagen over med mandelflagerne.
Bag kagen på 190 grader varmeluft i ca. 30 minutter.
Holdbarhed: 2-3 dage.
God fornøjelse;0)
fredag den 22. november 2013
onsdag den 20. november 2013
Hvid chokoladebrownie med rabarber
Som i nok kan se, når i kigger på min blog, har der været meget stille derinde. Men nu er jeg begyndt lige så stille, at ligge opskrifter af diverse kager mm., ind.
Så denne lækre opskrift på en anden blog og måtte bare prøve den af, da jeg elsker elsker rabarber, og ellevild med den lækre syrlige smag. Tilføjede ekstra rabarber, men det bestemmer man selv.
Denne brownie sagtens laves to dage før den skal spises. En brownie bliver bedre og bedre for hver dag der går og den får lov til at sætte sig;0)
Hvid chokoladebrownie med rabarber.
Ingredienser:
180 g smør
200 g hvid chokolade
180 g rør sukker (alm., sukker kan også bruges)
120 g mel
1 nip salt
3 æg
Korn fra en vaniljestang
200 g rabarber
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Eller hvis du har en chokoladesmelter så gør det i denne
Tag din vaniljestang og flæk den med en lille kniv og tag kornene ud
Tag lidt sukker og bland det sammen med vaniljekornene så du spreder dem fra hinanden.
Pisk æg, sukker, mel og vaniljekorn og salt sammen let sammen
Vend smørret og den hvide chokolade i dejen
Vend tilsidst de lækre og dejlige rabarberstykker i
Bag den i en form der har 22x22 cm på 190 grader varmeluft i 30 minutter
Tag den ud af ovnen og lad den afkøle
stil den derefter i køleskabet.
Pynt:
Tag en si og hæld lidt flormelis i og strøg lidt flormelis på chokoladebrownien.
Serveres med en lækker vaniljeis eller køligt creme fraiche.
God fornøjelse;0)
Så denne lækre opskrift på en anden blog og måtte bare prøve den af, da jeg elsker elsker rabarber, og ellevild med den lækre syrlige smag. Tilføjede ekstra rabarber, men det bestemmer man selv.
Denne brownie sagtens laves to dage før den skal spises. En brownie bliver bedre og bedre for hver dag der går og den får lov til at sætte sig;0)
Hvid chokoladebrownie med rabarber.
Ingredienser:
180 g smør
200 g hvid chokolade
180 g rør sukker (alm., sukker kan også bruges)
120 g mel
1 nip salt
3 æg
Korn fra en vaniljestang
200 g rabarber
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Eller hvis du har en chokoladesmelter så gør det i denne
Tag din vaniljestang og flæk den med en lille kniv og tag kornene ud
Tag lidt sukker og bland det sammen med vaniljekornene så du spreder dem fra hinanden.
Pisk æg, sukker, mel og vaniljekorn og salt sammen let sammen
Vend smørret og den hvide chokolade i dejen
Vend tilsidst de lækre og dejlige rabarberstykker i
Bag den i en form der har 22x22 cm på 190 grader varmeluft i 30 minutter
Tag den ud af ovnen og lad den afkøle
stil den derefter i køleskabet.
Pynt:
Tag en si og hæld lidt flormelis i og strøg lidt flormelis på chokoladebrownien.
Serveres med en lækker vaniljeis eller køligt creme fraiche.
God fornøjelse;0)
Lækre Bounty Bar
Når jeg ser en ny opskrift i et blad eller på nettet, så kan jeg mærke, at hele min krop bare vil havde mig ud i køkkenet og prøve den af.
Sidste uge købte jeg Femina´s juleblad, hvor der var et blad der kun omhandlede julebag og juleknas. Så disse bounty bar måtte jeg bare lave. Chokoladen som jeg brugte til at overtrække med smeltede jeg i en chokolade smelter, hvilket gjorde arbejdet nemmere. (man har kunne få nogle udemærket i Netto for 70-80 kr.-)
De er utrolig nemme at lave og de var til stor glæde for børn og voksne.
Disse bounty bar smager bare meget bedre end dem man køber:0)
Bounty Bar.
(24 stk i små størrelse)
Ingredienser:
200 g kokosmel
200 g kondenserede mælk
2 tsk vaniljesukker
50 g flormelis
300 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Bland kokosmel og den kondenserede mælk godt sammen. Rør det godt rundt, så du er sikker på, at kokosmelet er blandet godt med den kondenserede mælk.
Put derefter flormelis og vaniljesukker og bland det godt sammen. (brugte en elpisker)
Form derefter til små bounty bar.
Lig dem i en plastikbøtte forét med bagepapir i et lag, så de ikke klistre sammen. Stil dem i køleskabet mindst 6 timer og helst til næste dag.
Smelt chokoladen over vandbad, eller som jeg gjorde i en chokolade smelter og dyp hver enkelt i chokoladen.
Bank stille gaflen på siden, så det overskydende chokolade ryger af.
Tag lidt kokosmel på som pynt.
Stil dem gerne køligt til de skal serveres.
God fornøjelse;0)
Sidste uge købte jeg Femina´s juleblad, hvor der var et blad der kun omhandlede julebag og juleknas. Så disse bounty bar måtte jeg bare lave. Chokoladen som jeg brugte til at overtrække med smeltede jeg i en chokolade smelter, hvilket gjorde arbejdet nemmere. (man har kunne få nogle udemærket i Netto for 70-80 kr.-)
De er utrolig nemme at lave og de var til stor glæde for børn og voksne.
Disse bounty bar smager bare meget bedre end dem man køber:0)
Bounty Bar.
(24 stk i små størrelse)
Ingredienser:
200 g kokosmel
200 g kondenserede mælk
2 tsk vaniljesukker
50 g flormelis
300 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Bland kokosmel og den kondenserede mælk godt sammen. Rør det godt rundt, så du er sikker på, at kokosmelet er blandet godt med den kondenserede mælk.
Put derefter flormelis og vaniljesukker og bland det godt sammen. (brugte en elpisker)
Form derefter til små bounty bar.
Lig dem i en plastikbøtte forét med bagepapir i et lag, så de ikke klistre sammen. Stil dem i køleskabet mindst 6 timer og helst til næste dag.
Smelt chokoladen over vandbad, eller som jeg gjorde i en chokolade smelter og dyp hver enkelt i chokoladen.
Bank stille gaflen på siden, så det overskydende chokolade ryger af.
Tag lidt kokosmel på som pynt.
Stil dem gerne køligt til de skal serveres.
God fornøjelse;0)
søndag den 28. april 2013
Den bedste brunsviger
I anledning af min datters 8 års fødselsdag valgte jeg, at lave brunsviger. Min mand kommer fra Fyn, så han er vokset op med den fynske brunsviger, så forventningerne var høje.
At lave en god brunsviger er ikke altid nemt, men det lykkes mig at finde en god opskrift, som jeg har ændret lidt på.
Den bragte hvertfald glæde hos store og små.
Denne opskrift er til en god bradepande.
Dejen:
5 dl lunken vand
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g fint salt
900- 950 g mel
75 g flydende becel
Topping:
375 g brun farin
375 g smør
0,75 dl lys sirup
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Når gæren er rørt ud, tilsættes de resterende ingredienser og æltes godt, så der kommer luft i dejen.
Stil dejen et lunt sted, og lad det hæve i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen godt ud, så det fylder bagepanden. Tage derefter dejen op i den smurte bradepande og stil den til side mens du laver toppingen.
Jeg elsker en god snasket kage, så derfor syntes jeg, at denne brunsviger er rigtig lækker.
Tag brun farin, smør og sirup i en gryde og kog det stille op (det må ikke koge)
Lav fordybninger i dejen med dine fingre, så toppingen kan fordele sig.
Hæld 2/3 dl af toppingen på dejen og stil den til hævning i 60 minutter. (den hæver en del, men blev ikke bekymret.
Tænd ovnen på 180 grader (varmeluft) og bag kagen i 10 minutter.
Efter 10 minutter tager du kagen ud og hælder den sidste 1/3 af toppingen på kagen. Lad den bage yderligere 6-8 minutter.
God fornøjelse!
At lave en god brunsviger er ikke altid nemt, men det lykkes mig at finde en god opskrift, som jeg har ændret lidt på.
Den bragte hvertfald glæde hos store og små.
Denne opskrift er til en god bradepande.
Dejen:
5 dl lunken vand
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g fint salt
900- 950 g mel
75 g flydende becel
Topping:
375 g brun farin
375 g smør
0,75 dl lys sirup
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand. Når gæren er rørt ud, tilsættes de resterende ingredienser og æltes godt, så der kommer luft i dejen.
Stil dejen et lunt sted, og lad det hæve i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen godt ud, så det fylder bagepanden. Tage derefter dejen op i den smurte bradepande og stil den til side mens du laver toppingen.
Jeg elsker en god snasket kage, så derfor syntes jeg, at denne brunsviger er rigtig lækker.
Tag brun farin, smør og sirup i en gryde og kog det stille op (det må ikke koge)
Lav fordybninger i dejen med dine fingre, så toppingen kan fordele sig.
Hæld 2/3 dl af toppingen på dejen og stil den til hævning i 60 minutter. (den hæver en del, men blev ikke bekymret.
Tænd ovnen på 180 grader (varmeluft) og bag kagen i 10 minutter.
Efter 10 minutter tager du kagen ud og hælder den sidste 1/3 af toppingen på kagen. Lad den bage yderligere 6-8 minutter.
God fornøjelse!
fredag den 26. april 2013
Hjemmelavede fondant blomster.
Min mor fyldte rundt i Marts måned, og i den forbindelse havde jeg sagt ja til at lave de kager der skulle pryde kaffebordet.
Billeder af kagerne kommer senere, men syntes ikke, at i skulle snydes for at se et udsnit af de blomster jeg lavede til kagerne.
mandag den 21. januar 2013
Lemon curd
Lemoncurd er en engelsk klassiker. En syrlig citron creme der kan bruges til tilbør til franskbrød, boller, kiks eller knækbrød. Kan også bruges som frosting til cupcakes. Rør det op med flødeost, marcapone og flødeskum så du får en lækker kagecreme, som kan bruges i lagekager eller roulade
Den smager helt fantastisk. Når man rammer ens mund springer der er syrlighed en ens mund.
Til et glas Lemoncurd (en lille liter) har jeg brugt:
6 økologiske citroner
150 gram smør
4 æg
350 gram sukker
Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af dit rivejern, hvis du ikke ejer et rivejern som vist på billedet. Pres saften ud af citronerne.
Kom skal og saften i en gryde sammen med sukker, æg og smør i mindre bidder. Pisk det godt og pisk over svag varme til smørret det smelter og massen begynder at tykne 10-15 minutter.
Massen må ikke blive for varm, da smørret vil få massen til at skille. Rør grundigt og gerne i hele processen til massen blive 75 grader, da det kræves når der bruges æg. (brug et sukkertermometer)
Når massen er tyknet og har nået den rette temperatur, hældes de straks i atamon skyllede glas, luk dem og opbevar dem på køl.
Du kan eventuelt si massen inden du hælder den i glas, for at fjerne citronskallerne. Holdbarhed cirka en uge.
Det færdige resultat:0)
Brug det som værtinde gave. Fyld det op i et lille glas med en lille sløjfe eller hvad du kan komme i tanke op. Ved det vil bringe glæde!
God fornøjelse;0)
lørdag den 19. januar 2013
Kanelstænger
Disse fantastisk kanelstænger er så dejlige og lækre. Havde lavet to forskellige slags. En med æble marineret med kanelsukker i kanelremonce og en med kanelremonce med marcipan. Begge helt fantastiske i smagen og kan klart anbefales.
Kan både laves til morgen-kaffe-bordet og til eftermiddag- kaffe-bordet.
Kan fryses.
Dej:
50 gram gær
150 gram smøt
6 dl sødmælk
1/2 tsk salt
2 spsk kardemomme
950 gram hvedemel
Remonce: Æble
75 gram smør
100 gram sukker
2 spsk kanel
1 tsk sukker
150 gram æbler i fint hakkede tern
Evt: rosiner eller nødder
Remonce: Marcipan
75 gram smør
100 gram sukker
2 spsk kanel
100 gram marcipan
Inden du går i gang med dejen, skralder du æblerne og skærer dem ud i fine tern. Put dem i en skål og hæld 1 spsk kanel og sukker og dem og lad dem hvile indtil dejen har hævet.
Smelt smørret over svag varme. Hæld mælken ned i smørret og varm det til det er fingervarmt.
Smuldre gærret i en skål og hæld det fingervarme smør/mælk blandingen til.
Rør det rundt indtil gæren er opløst.
Hæld sukker, salt og kardemomme og rør lidt rundt.
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør godt rundt, så du er sikker på, at dejen er æltet godt igennem.
Dejen skal være lidt klæ og smidig i konsistensen.
Lad dejen hæve et lunt sted under et rent klæde i 45 min.
Mens dejen hæver laves de to slags remonce.
Tag to skåle. Den ene til æbleremoncen og den anden til marcipan remoncen.
Æbleremonce:
Hæld smør (stuetemperatur) sammen med sukker og kanel og tilsæt de kanel marinerede æbler i skålen. Bland det og lad det stå indtil det skal i brug.
Marcipanremonce:
Bland smør (stuetemperatur), kanel og sukker.
Riv marcipanen på et rivejern og put det i en skål ved siden af. Stil skålen til siden indtil det skal bruges.
Del dejen i to lige store dele og rul dem ved hjælp af en kagerulle ud i en rektangel. På 1/3 del smørrer du remoncen ud. I den stang hvor marcipanen skal bruges, putter du marcipanen på efter du har smurt remoncen på.
Skær 7 lange strimler langs fyldet og flet.
Lad stængerne efterhæve i 30 minutter under et klæde.
Tænd ovnen på 200 grader.
Når kanelstængerne har hævet pensler du mælk og hælder lidt perlesukker på.
Bag kanelstængerne i 20-25 minutter
Tag kanelstængerne ud af ovnen og lad dem stå og afkøle.
De smager fantastiske;0)
God fornøjelse!
Abonner på:
Opslag (Atom)