mandag den 21. januar 2013

Lemon curd


Lemoncurd er en engelsk klassiker. En syrlig citron creme der kan bruges til tilbør til franskbrød, boller, kiks eller knækbrød. Kan også bruges som frosting til cupcakes. Rør det op med flødeost, marcapone og flødeskum så du får en lækker kagecreme, som kan bruges i lagekager eller roulade
Den smager helt fantastisk. Når man rammer ens mund springer der er syrlighed en ens mund.

 Til et glas Lemoncurd (en lille liter) har jeg brugt:

6 økologiske citroner
150 gram smør
4 æg
350 gram sukker

Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af dit rivejern, hvis du ikke ejer et rivejern som vist på billedet. Pres saften ud af citronerne.


Kom skal og saften i en gryde sammen med sukker, æg og smør i mindre bidder. Pisk det godt og pisk over svag varme til smørret det smelter og massen begynder at tykne 10-15 minutter.
Massen må ikke blive for varm, da smørret vil få massen til at skille. Rør grundigt og gerne i hele processen til massen blive 75 grader, da det kræves når der bruges æg. (brug et sukkertermometer)  


Når massen er tyknet og har nået den rette temperatur, hældes de straks i atamon skyllede glas, luk dem og opbevar dem på køl.
Du kan eventuelt si massen inden du hælder den i glas, for at fjerne citronskallerne. Holdbarhed cirka en uge.

Det færdige resultat:0)
Brug det som værtinde gave. Fyld det op i et lille glas med en lille sløjfe eller hvad du kan komme i tanke op. Ved det vil bringe glæde!


God fornøjelse;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar