lørdag den 19. januar 2013

Kanelstænger


Disse fantastisk kanelstænger er så dejlige og lækre. Havde lavet to forskellige slags. En med æble marineret med kanelsukker i kanelremonce  og en med kanelremonce med marcipan. Begge helt fantastiske i smagen og kan klart anbefales.
Kan både laves til morgen-kaffe-bordet og til eftermiddag- kaffe-bordet.
Kan fryses.

Dej:
50 gram gær
150 gram smøt
6 dl sødmælk
1/2 tsk salt
2 spsk kardemomme
950 gram hvedemel

Remonce: Æble
75 gram smør
100 gram sukker
2 spsk kanel
1 tsk sukker
150 gram æbler i fint hakkede tern
 Evt: rosiner eller nødder



Remonce: Marcipan
75 gram smør
100 gram sukker
2 spsk kanel
100 gram marcipan







Inden du går i gang med dejen, skralder du æblerne og skærer dem ud i fine tern. Put dem i en skål og hæld 1 spsk kanel og sukker og dem og lad dem hvile indtil dejen har hævet.
 
Smelt smørret over svag varme. Hæld mælken ned i smørret og varm det til det er fingervarmt.
Smuldre gærret i en skål og hæld det fingervarme smør/mælk blandingen til.
Rør det rundt indtil gæren er opløst.
Hæld sukker, salt og kardemomme og rør lidt rundt.
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør godt rundt, så du er sikker på, at dejen er æltet godt igennem.
Dejen skal være lidt klæ og smidig i konsistensen.
Lad dejen hæve et lunt sted under et rent klæde i 45 min.

Mens dejen hæver laves de to slags remonce.
Tag to skåle. Den ene til æbleremoncen og den anden til marcipan remoncen.

Æbleremonce:
Hæld smør (stuetemperatur) sammen med sukker og kanel og tilsæt de kanel marinerede æbler i skålen. Bland det og lad det stå indtil det skal i brug.

Marcipanremonce:
Bland smør (stuetemperatur), kanel og sukker.
Riv marcipanen på et rivejern og put det i en skål ved siden af. Stil skålen til siden indtil det skal bruges.

Del dejen i to lige store dele og rul dem ved hjælp af en kagerulle ud i en rektangel. På 1/3 del smørrer du remoncen ud. I den stang hvor marcipanen skal bruges, putter du marcipanen på efter du har smurt remoncen på.
Skær 7 lange strimler langs fyldet og flet.


Lad stængerne efterhæve i 30 minutter under et klæde.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når kanelstængerne har hævet pensler du mælk og hælder lidt perlesukker på.

Bag kanelstængerne i 20-25 minutter     

Tag kanelstængerne ud af ovnen og lad dem stå og afkøle.


De smager fantastiske;0)

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar