søndag den 13. januar 2013

Hjemmelavede Roulade med hvid chokolade ganache med jordbær/kokos syltetøj

Hjemmelavede Roulade med hvid chokolade ganache med jordbær/kokos syltetøj.



I kender nok alle sammen de "fantastiske" roulader man kan købe i diverse Supermarkeder. Den bedste er den, hvor der er chokolade i enderne og marcipan på midten.
Men men, da vi fik et par gode venner til middag og en god gang eftermiddagshygge, tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave min egen hjemmelavede roulade.
Hjemmebag er bare bedre!!!
Det gode ved at lave roulade er, at man med rette kan lave den dagen før, da jo længere den kan trække jo bedre.

At lave roulade er det nemmeste at lave, og kræver ikke det store. Dagen før lavede jeg den hvide chokolade ganache, da den skal stå i køleskabet.

En god portion hvid chokolade ganache med friske jordbær:

5 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade (kan købe en rigtig god en i Netto)
100 gram friske jordbær skåret i små stykker (vil også kunne bruge andre bær i denne creme)

Hæld piskefløden i en gryde og put den hvide chokolade i. Lad den stå på mellem varme (må ikke brænde på, så stå og rør i det) indtil den hvide chokolade er smeltet og piskefløden når kogepunktet.
Hæld den hvide chokolade creme i en skål og dæk den helt til med husholdningsfilm. (dette skal gøres, så der ikke dannes kondens)
Dagen efter pisker du cremen op til en lækker og luftig creme.

Roulade: (1 stk.)

3 hele æg
11/2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker til en hvid, luftig og skummende masse. Mel og bagepulver blandes sammen og sigtes (dette gøres så der ikke kommer klumper) og blandes i æggemassen.

Dejen smøres jævnt ud (jeg bruger en spartel, da det gør det nemmere) på en bageplade beklædt med bagepapir.

 
Bages i ovnen på 225 grader (almindelig ovn) i 8 minutter til kagen er lysebrun. Kagen må ikke blive for mørk, da den ville knække når du ruller den sammen.
Når kagen er færdig bagt og tages ud af ovnen, vendes den straks ud på et sukkerstrøget bagepapir og et vådt op vredet viskestykke lægges over.


Efter 10 minutter kan man trække bagepapiret af.
Rouladen skal være helt kold inden man kommer fyldet i.

Ligger et godt lag jordbær/kokos syltetøj på kagen inden jeg kommer den lækre og luftige hvid chokolade ganache i.
Ruller forsigtig kagen sammen, og ligger den på et godt stykke husholdningsfilm og pakker den ind.
Ligger den i køleskabet.

God fornøjelse!

3 kommentarer:

  1. hvordan filan får du den masse pisket til en skum? der sker INTET selvom jeg har pisket og pisket

    SvarSlet
  2. Hej Christine.
    Har du smeltet den hvide chokolade i fløden. Hældt den i en skål og dækket den ned film, så der ikke dannes kondens???
    Plejer aldrig at havde problemer med denne ganache.
    Hvis ikke ganachen bliver stiv, så start forfra.
    Held og lykke.;)

    SvarSlet
  3. Er din jordbær/kokos syltetøj bare alm. jordbær syltetøj med kokos i? Eller??
    Og hvornår bruger du de friske jordbær?

    Mvh julie

    SvarSlet