fredag den 18. januar 2013

Sukker Kringler


Sukker Kringler

Disse lækre og søde kager/boller er helt fantastiske. De minder lidt om donuts når de er helt nybagte og varme.
Kan klart anbefales som nybagte, men de kan også godt spises dagen efter, eller hvis man har en sød tand senere på dagen.
Som i nok allerede har fundet ud af, så har vi mange gæster og ingen af vores gæster skal snydes for lidt hjemmebag. Så denne gang blev det disse lækre sukker kringler.

Opskrift til 18 stk:

25 gram gær
100 gram smør
2 dl mælk
50 gram sukker 
1 nip salt
1 nip hjortetaksalt
425 gram mel
Evt: kardemomme

Pynt:

50 gram smør
100 gram sukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken og varm blandingen op til den er fingervarm.
Rør gæret ud i blandingen.
Tilsæt sukker, salt og hjortetaksalt.
Tilsæt derefter melet og ælt dejen godt. (bruger altid min dejlige og fantastiske røremaskine, da er jeg helt sikker på, at dejen bliver æltet godt igennem.

Lad dejen hæve i 40 minutter under et rent viskestykke.

Ælt dejen og del dejen i 18 stykker og tril den ud i tynde ruller i ca. 45 cm

Form dem som kringler.


  Lad dem efterhæve i 30 minutter under et rent klæde.

Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag dem på 230 grader i 5-6 minutter til de er gyldne.




Pensl dem med smør og tril dem i en skål med sukker.




 En lille bolle/kage til den søde tand!

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar