torsdag den 17. januar 2013

Marengsbund med blåbær mousse

Denne kage har jeg efterhånden lavet en del gange, og den er lige populær!
Smagen af den søde marengsbund, som med sin brune farin får bunden til at få en dejlig karamelsmag og den syrlige blåbær mousse får ens smagsløg til at komme på arbejde.
Samtidig er kagen (bunden) utrolig nem at lave, og kan med fordel laves dagen i forvejen, hvor du laver blåbær moussen og putter den i en skål med låg på.

En lækker og anderledes kage, som er værd at prøve.



Marengsbund:

4 stk æggehvider
11/2 spsk kartoffelmel
2 dl sukker
2 dl brun farin

Pisk det hele sammen til den bliver en let og luftig æggesnaps.
Hæld æggesnapsen ned i en form (26 cm) rund, firkantet eller hvad du nu har liggende, foret med bagepapir. Bagepapiret må gerne gå over kanterne, da kagen hæver den del i ovnen. Hævningen falder når man tager den ud af ovnen og den får lov at køle af.
Bag den i ovnen på 150 grader (alm. ovn) i 60 minutter.
Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

Lav blåbær moussen mens bunden afkøler.
Til en form på 26 cm laver jeg halvanden gang blåbær mousse, da der gerne må være rigeligt snask på. Men det er jo en smagssag;0)

Blåbær mousse:

2 dl piskefløde
1 dl fromage frais
1/2 dl sukker
3 dl optøede blåbær (tø dem gerne op dagen før og si væden fra, da det ellers bliver utroligt flydende)

Pynt:

2 dl friske blåbær
Evt: lidt mørk chokolade

Pisk fløden til skum (ikke for stift) og bland fromage frais, sukker og blåbær i. Pisk viderer i konsistensen bliver lidt mere stiv.
Hæld moussen på kagebunden og drys bær på.
Lad den stå i køleskabet til den skal serveres.


Denne kage er en af mine mands og fars ynglings kager, så derfor bliver den ofte sat på bordet.

God fornøjelse!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar