mandag den 25. august 2014

Cheesecake med Ribs og hvid chokolade

I vores have har vi en meget meget stor busk med ribs. Og hvert år, når tiden er til at plukke disse meget flotte og lækre ribs, ved jeg aldrig hvad jeg skal bruge dem til..!
Men i år, havde jeg sat mig for, at jeg skulle bruge dem til et eller andet. Og hvad er mere lækkert end en fantastisk og smagfuld cheesecake.
Denne lækre cheesecake med syrligheden for ribsene og den lækker cremede og dejlige smag af den hvide chokolade giver en utrolig lækker kombination.
En lækker sommerligt input:0)
Det gode ved cheesecake er, at du kan lave den dagen før du får gæster. hvilket er en fordel set fra min optik. Det gør, at du har mere ro til andre ting på dagen.


Bund:
135 g smeltet smør
350 g digestive

Fyld:
3 dl mælk
1/2 stang vanilje el. 2 tsk vaniljesukker
1/2 citron (skal + saft)
25 g rørsukker
150 g hvid chokolade
1,5 creme fraiche (18%)
1/2 l piskefløde
4 blade husblas
25 g flormelis
200 g philiadelphia ost
200 g friske ribs

Pynt:
250-300 g friske ribs

Sådan gør du:
Blend digestive og tilsæt det smeltede smør.
Pres det godt sammen ned i springformen (26 cm).
Stil den på køl mens fyldet laves.
Varm mælken op med rørsukker.
Kom vaniljen i.
Læg husblassen i blød i 10 minutter.
Hak den hvide chokolade groft.
Tag gryden af blusset, og hæld den varme mælk over chokolade mens du rører forsigtigt rundt.
Når chokolade er smeltet sammen med mælken røres husblassen.
Rør creme fraiche og citronskal i skålen.
Rør flødeost, citronskal og flormelis sammen i en skål.
Rør begge blandingen sammen til en ensartet masse. ( hvis massen er lidt klumpet, kan du med fordel bruge en stavblender for at få  finere blanding).
Tag formen ud af køleskabet og hæld de friske ribs på kiksebunden.
Hæld flødeoste cremen ned over ribsene.
Stil i køleskabet.
Tag cheesecaken ud af køleskabet inden den af sat sig helt (ca. 3 timer), og fordel ribsene ovenpå, så hele cheesecaken er dækket med lækre røde ribs.
Sæt cheesecaken i køleskabet til næste dag.

Servér cheesecaken som den er.


God fornøjelse!


mandag den 14. juli 2014

God Sommer!


Som så mange af jer nok har opdaget er der lidt stilstand på bloggen i disse dage. Sommeren er over os, og jeg holder ferie med min over skønne familie, hvilket vil sige, at der ikke sker det helt store på bloggen.;0)
Jeg vil i August ligge opskrifter op på kager der er lavet i løbet af sommeren. Så bare rolig, du bliver ikke snydt for ny inspiration!!!!
Håber at du og din familie får en fantastisk sommer og nyder det dejlige danske sommervejr;0))

God Sommer!!

mandag den 5. maj 2014

Double chocolate cheesecake med friske blåbær



ELSKER ELSKER bare cheesecake.
Denne cheesecake er virkelig lækker med smagen af hvid og lys/mørk chokolade og de friske blåbær. Utrolig lækker til en dessert eller til en gang eftermiddagskaffe.
Det jeg er helt vild med cheesecake universet er, at du kan sætte dit eget præg på smag, udseendet og det æstetiske udtryk. Kan næsten ikke gå galt, så det er bare med at gå i gang.

Denne lækre cheesecake så jeg på en anden blog, og var den anden cheesecake jeg lavede. Tilføjede dog flere blåbær og lidt mere chokolade. Hvis man ikke er til blåbær, så vil hindbær eller jordbær også være utroligt lækkert til.


Ingredienser:

Bund.
250 gram digestive
165 gram smeltet smør

Flødeostecreme:

2 dl piskefløde
4 blade husblas
4 stk past., æggeblommer
2 spsk sukker
400 gram flødeost
150 gram hvid chokolade
150 gram mørk chokolade
250 friske blåbær (hindbær el., jordbær)

Fremgangsmåde:

Blend kiks og hæld det smeltede smør ned og bland det godt rundt.
Hæld kikseblandingen ned i en springform og pres det godt sammen.
Stil på køl mens fyldet laves.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Hæld fløden i en lille gryde og kog den op til kogepunktet (må ikke koge).
Hæld husblassen i fløde og lad den smelte.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig masse.
Rør fløden, sukkermassen og flødeosten til en let flydende masse.
Smelt den mørke chokolade.
Tag halvdelen af flødeostecremen og bland den smeltede chokolade deri og rør rundt.
Hæld cremen med den mørke chokolade på kiksebunden og stil atter på køl (mindst 30 minutter).
Smelt den hvide chokolade og hæld den i den sidste halvdel og flødeostecremen.
Tag bunden ud og placer de friske bær på bunden.
Hæld den hvide chokoladecreme over og stil i køleskabet gerne natten over.

Pyntes med friske bær og chokolade.

God fornøjelse;0)



torsdag den 24. april 2014

Hjemmelavet fondant af skumfiduser

Når vi nærmer os sidst i april, så er det der hvor jeg får ekstra travlt ift., mine kager, da mine tre dejlige børn har fødselsdag næsten lige efter hinanden.
Normalt ville jeg bare lave kager uden pynt! - Men som mange af jer nok ved, så har Disney lige kommet ud med deres nye film Frozen. En film som jeg selv er helt vild med.
Filmen har mine unger efterhånden set en del gange, og min ældste datter, som er hende der har fødselsdag har i den forbindelse ønsket sig snemanden Oluf/Olaf som figur på en af kagerne. Ja så må mor jo her i gang.
Men fondant er vildt dyrt i butikkerne, så jeg tænkte, at jeg selv ville lave det denne gang.

Det er utroligt let og tager ingen tid. Syntes dog, at det hurtigt kan blive for tørt hvis man farverne. Så næste gang, vil jeg lade det være lidt mere klistret hvis jeg skal indfarve det med pastafarve.

Egentlig skal du kun bruge 4 ingredienser for at lave fondant.
1. Vand
2. Olie (smags neutralt)
3. Skumfiduser
4. Flormelis

Det kan da ikke være mere enkelt.



Ingredienser:

15 stykker skumfiduser
2 spsk vand
1 smsk smagsneutralt olie (bruger rapsolie)
300 - 350 gram flormelis
Kan evt., tilsætte smagsaromaer og pastafarve.

Fremgangsmåde:

Tag en skål og hæld skumfiduser, vand og olie i.
Stil den i mikroovnen og varm den i 1 minut. Må IKKE blive brune.
Tag skålen ud ag mikroovnen og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Brug en elpisker med dejkrogene på (hvis din fondant skal havde den samme farve, så tilsæt pastafarve nu, ellers vent til du har lavet det færdigt, og farv det de farver du nu engang skal bruge).
Når massen bliver for sej for elpiskeren brug da dine hænder.
Når fondanten ikke opleves at være for klistret, tag den ud på bordet og ælt videre (drys flormelis på bordet, så fondantet ikke klistre til bordet).
Den skal helst være lidt klistret da den ellers bliver for tør. Dette er en hårfin balance, og kun noget du kan se og mærke.


Hvis du ikke bruger fondanten med det samme. Så tag den i en pose og luk den til.
Holdbarheden kan være 3-4 uger måske mere.

God fornøjelse;0)

onsdag den 23. april 2014

Færøsk æblekage med vanilje og frysetørret hindbær

For en del år siden var jeg til en familiefest, hvor min svigerinde lavede denne fantastiske kage, som jeg ikke havde smagt eller for den sags skyld hørt om før.
Har selv tilføjet vaniljesukker og frysetørret hindbær, da jeg syntes det giver det ekstra til kagen.
Bundene giver en karamel og blød smag som er et godt modstykke til den lækre æble/vaniljecreme.

En god forårskage.


Bunde:

4 stk æggehvide
175 gram sukker
1 spsk kartoffelmel

Æble/vaniljefyld:

1/4 l piskeføde
3 dl creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
4 stk æbler

Karamelcreme:

4-5 spsk lys sirup
80-100 gram flormelis
11/2 vaniljesukker
1/4 l piskefløde

Evt.
2 tsk frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:

Æggehvider og sukker piskes stive. (hvis du vælger, at bruge sprøjtepose som jeg, så lav halvanden gang opskrift, da man bruger lidt mere)
Kartoffelmel blandes i.
Der laves to bunde (hvis du gerne vil opnå samme størrelse på bundene, så tag en form og tegn en tydelig streg rundt om den, og vend bagepapiret om).
Bag på 160 grader (alm., ovn) i 30-40 minutter (skal være lysebrune i udseendet).
Lad bundene afkøle helt.

Fløden piskes
Creme fraiche og vaniljesukker tilsættes og piskes godt rundt.
Skær æblerne i stykker og bland det med vaniljecremen.
Stil på køl.

Karamelcreme:
Alle ingredienser blandes i en gryde.
Lad det koge i 20-40 minutter til cremen er stiv (hvis du ikke har tid til dette, så køb en god karamel sauce i stedet for).

Lig kagen sammen.
Først bund, så æble/vaniljecreme, så bund, så karamelcreme og til sidst de frysetørret hindbær.

God fornøjelse;0)

mandag den 21. april 2014

Mango Cheesecake med kokos og ingefær



Om i nok har fundet ud af, så elsker jeg cheesecake. Kombinationen af den fyldige flødeostecreme og det syrlige tilbehør, skaber en dejlig rund og cremet smag i munden.
Ligeledes er det utroligt let, at lave. Plus, at det kan laves dagen før, og det kan som regel godt betale sig;0)

I anledning af det var påske, og vi fik familien til påskefrokost valgte jeg denne lækre cheesecake med mango, kokos og ingefær. Kan dog ikke smage så meget ingefær. Så en idé ville være, at købe nogle ingefær småkager (uden noget fyld) og blende med de øvrige ingredienser.


Mango cheesecake med kokos og ingefær

Bund:
200 gram digestive
150 gram kokos
170 gram smør
3-4 tsk stødt ingefær

Mangocreme:
2 store mangoer (modne)
3 spsk friskpresset limesaft
300 gram flødeost
3 dl græsk yoghurt (bruger den mørkegrønne 2% fra Netto)
3 dl flormelis (sukker kan bruges. Nøjes med 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
5 blade husblas
4 dl fløde

Mangogelé:

1/2 stor mango
4 spsk friskpresset grape eller limesaft
1 blad husblas
1 spsk sukker

Pynt:
Flødeskum
hvid chokolade
spiseligt glimmer


Fremgangsmåde:

Smelt smørret
Blend digestive (brug gerne en foodprocessor)
Bland kokos og ingefær i sammen med kiksene og rør rund.
Tilsæt smør og rør godt rundt.
Pres blandingen i bunden af en springform så det er blevet godt fast.
Stil i køleskabet.


Mens bunden køler laver du fyldet.
Tag husblas i koldt vand og lad stå i 10 minutter.
Skræl mango og lav det til puré.


Bland det med limesaft.
Bland flødeost, yoghurt, flormelis (eller sukker) og vaniljesukker.
Tilsæt mangopuréen og pisk det godt sammen.


Pisk fløden til det bliver en let skummende konsistens.
Tag husblassen og vrid vandet fra og varm det over vandbad. Tag det af og lad det afkøle i en 5 minutter.
Tag lidt af flødeskummet i den ny afkølede husblas og rør rundt. Gør dette til det opnår samme temperatur som flødeostecremen.


Bland det sammen med flødeosteblandingen og rør godt rundt.
Tag bunden ud af køleskabet og hæld flødeostecremen på.


Stil cheesecaken på køl mens du laver mangogeléen.
Lig husblassen i blød i koldt vand.
Skræld mangoen og lav det til puré.
Tilsæt grapesagt eller limesaft sammen med sukker.
Varm op.
Vrid vandet fra husblassen og hæld det ned i gryden så det smelter.
Tag gryden af kogepladen og lad det svale.


Hæld mangopuréen i to cirkler og tag en kniv og form et mønster .
Stil cheesecaken på køl til dagen efter.


Det færdige resultat.
Cheesecaken smagte rigtig godt, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver den. Dog skal man vide, at fordi man kommer kokos i, bliver den ikke så fast i bunden som hvis der kun er kiks. Men den giver en dejlig smag til mangoen.

God fornøjelse;0)



fredag den 18. april 2014

Nutella-Stjerne


Så denne opskrift på en af de grupper jeg er medlem af på facebook (hvilket er rigtig godt for en kageglad kvinde som mig), og måtte bare prøve den af, da min familie ELSKER nutella. Så dette måtte være den perfekte løsning.
Alle gæsterne var fuldstændig vilde med den. Så kan klart anbefales og kan være en idé til en børnefødselsdag.
Det ville også være lækkert med kanelsnegle remonce, og ville være en deluxe udgave og så ser den også æstetisk smuk ud.
Den ser rimelig avanceret ud at lave, men det er egentlig rimelig nemt, så lad dig ikke forhindre dig i det, og kast dig ud i det.;0)

Nutella-Stjerne
12-15 personer

Ingredienser:
3 dl lunken mælk
50 g gær
1 æg
75 g flydende smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
600 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Stil ovnen på 180 grader varmeluft
Lun mælken og tilsæt gæren.
Hæld derefter flydende smør og æg og lad det rører lidt rundt.
Tilsæt mel, sukker og salt og lad den røre godt rundt. Gerne 7 minutter på mellem hastighed.

Stil dejen til hævning i 30 minutter

Efter hævning, tager du dejen ud på bordet og ælter den godt igennem.
Del dejen i 4 lige store klumper.
Rul den første ud til du når 25 cm. Bruger et målebånd.
 

Lig den på bagepladen og smør den med nutella. Nutellaen skal gerne være blød, da dette gør arbejdet meget nemmere.
Rul den næste kugle ud til 25 cm og placér den på den første og smør også denne med nutella. (hvor meget er op til dig selv, det afhænger af, hvor meget i ELSKER nutella).
Rul den tredje dejkugle ud til 25 cm og placér den ovenpå de andre to og smør også denne med nutella.
Den sidste placér du ovenpå


Dette er det færdige resultat efter smørringen. 4 lag, hvor tre af lagene er smurt godt med nutella.


Sørg for at lukke for kanten, så lagene ikke kan ses. (dette gør du bare med fingrene).
Stil den til hævning et lunt sted i 20 minutter.


Efter hævning tager du en rund udstikker på 5 cm. (hvis ikke du har det, så finder du bare noget andet).
Dette skal bruges til afmærkning.
Tryk formen ned, så den giver en rund form på overfladen.


Brug en pizzaskærer (det bruger jeg) eller en skarp kniv og skærer så mange stykker du kan. Det skal bare være et lige antal. Jeg skærer så jeg har fjorten stykker, så det bliver en syv-kantet stjerne.

Når du har skåret hele vejen rundt, tager du to stykker og ruller rundt. (med højre hånd med uret og med venstre hånd mod uret).
Enden sætter du sammen og samler under kagen.

Stil til hævning i 20 minutter.


Pensl med æg eller mælk og stil i ovnen.
Bag den 15 minutter. (skal kun havde 15 minutter, da nutella smagen forsvinder, og den opleves lidt tør). Den må gerne virke lidt ubagt i midten, da det er al den lækre nutella.

Servér den hel eller skær den ud i stykker.
Kan nydes alene eller sammen med vaniljeis eller creme fraiche.

Det færdige resultat;0)

God fornøjelse.