mandag den 21. april 2014

Mango Cheesecake med kokos og ingefær



Om i nok har fundet ud af, så elsker jeg cheesecake. Kombinationen af den fyldige flødeostecreme og det syrlige tilbehør, skaber en dejlig rund og cremet smag i munden.
Ligeledes er det utroligt let, at lave. Plus, at det kan laves dagen før, og det kan som regel godt betale sig;0)

I anledning af det var påske, og vi fik familien til påskefrokost valgte jeg denne lækre cheesecake med mango, kokos og ingefær. Kan dog ikke smage så meget ingefær. Så en idé ville være, at købe nogle ingefær småkager (uden noget fyld) og blende med de øvrige ingredienser.


Mango cheesecake med kokos og ingefær

Bund:
200 gram digestive
150 gram kokos
170 gram smør
3-4 tsk stødt ingefær

Mangocreme:
2 store mangoer (modne)
3 spsk friskpresset limesaft
300 gram flødeost
3 dl græsk yoghurt (bruger den mørkegrønne 2% fra Netto)
3 dl flormelis (sukker kan bruges. Nøjes med 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
5 blade husblas
4 dl fløde

Mangogelé:

1/2 stor mango
4 spsk friskpresset grape eller limesaft
1 blad husblas
1 spsk sukker

Pynt:
Flødeskum
hvid chokolade
spiseligt glimmer


Fremgangsmåde:

Smelt smørret
Blend digestive (brug gerne en foodprocessor)
Bland kokos og ingefær i sammen med kiksene og rør rund.
Tilsæt smør og rør godt rundt.
Pres blandingen i bunden af en springform så det er blevet godt fast.
Stil i køleskabet.


Mens bunden køler laver du fyldet.
Tag husblas i koldt vand og lad stå i 10 minutter.
Skræl mango og lav det til puré.


Bland det med limesaft.
Bland flødeost, yoghurt, flormelis (eller sukker) og vaniljesukker.
Tilsæt mangopuréen og pisk det godt sammen.


Pisk fløden til det bliver en let skummende konsistens.
Tag husblassen og vrid vandet fra og varm det over vandbad. Tag det af og lad det afkøle i en 5 minutter.
Tag lidt af flødeskummet i den ny afkølede husblas og rør rundt. Gør dette til det opnår samme temperatur som flødeostecremen.


Bland det sammen med flødeosteblandingen og rør godt rundt.
Tag bunden ud af køleskabet og hæld flødeostecremen på.


Stil cheesecaken på køl mens du laver mangogeléen.
Lig husblassen i blød i koldt vand.
Skræld mangoen og lav det til puré.
Tilsæt grapesagt eller limesaft sammen med sukker.
Varm op.
Vrid vandet fra husblassen og hæld det ned i gryden så det smelter.
Tag gryden af kogepladen og lad det svale.


Hæld mangopuréen i to cirkler og tag en kniv og form et mønster .
Stil cheesecaken på køl til dagen efter.


Det færdige resultat.
Cheesecaken smagte rigtig godt, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver den. Dog skal man vide, at fordi man kommer kokos i, bliver den ikke så fast i bunden som hvis der kun er kiks. Men den giver en dejlig smag til mangoen.

God fornøjelse;0)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar