søndag den 13. januar 2013

Cupcakes til min nevøs barnevelsignelse

Min helt fantastiske nevø skulle barnevelsignelse i Ålborg, og min svigerinde havde i denne forbindelse spurgt, om jeg ville lave nogle cupcakes.
Jeg siger jo ikke nej til sådan en anledning for at lave kager, og så til min dejlige nevø;0)

Valgte at lave to slags cupcakes. En mudcake cupcake og en hindbær med hvid chokolade cupcake. Alle cupcakes var med white fluffy frosting.

Her er der lige en fotoserie, der viser min arbejdsgang og det færdig resultat;0)

Barnenumser:


















Hjemmelavede Roulade med hvid chokolade ganache med jordbær/kokos syltetøj

Hjemmelavede Roulade med hvid chokolade ganache med jordbær/kokos syltetøj.



I kender nok alle sammen de "fantastiske" roulader man kan købe i diverse Supermarkeder. Den bedste er den, hvor der er chokolade i enderne og marcipan på midten.
Men men, da vi fik et par gode venner til middag og en god gang eftermiddagshygge, tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave min egen hjemmelavede roulade.
Hjemmebag er bare bedre!!!
Det gode ved at lave roulade er, at man med rette kan lave den dagen før, da jo længere den kan trække jo bedre.

At lave roulade er det nemmeste at lave, og kræver ikke det store. Dagen før lavede jeg den hvide chokolade ganache, da den skal stå i køleskabet.

En god portion hvid chokolade ganache med friske jordbær:

5 dl piskefløde
200 gram hvid chokolade (kan købe en rigtig god en i Netto)
100 gram friske jordbær skåret i små stykker (vil også kunne bruge andre bær i denne creme)

Hæld piskefløden i en gryde og put den hvide chokolade i. Lad den stå på mellem varme (må ikke brænde på, så stå og rør i det) indtil den hvide chokolade er smeltet og piskefløden når kogepunktet.
Hæld den hvide chokolade creme i en skål og dæk den helt til med husholdningsfilm. (dette skal gøres, så der ikke dannes kondens)
Dagen efter pisker du cremen op til en lækker og luftig creme.

Roulade: (1 stk.)

3 hele æg
11/2 dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker til en hvid, luftig og skummende masse. Mel og bagepulver blandes sammen og sigtes (dette gøres så der ikke kommer klumper) og blandes i æggemassen.

Dejen smøres jævnt ud (jeg bruger en spartel, da det gør det nemmere) på en bageplade beklædt med bagepapir.

 
Bages i ovnen på 225 grader (almindelig ovn) i 8 minutter til kagen er lysebrun. Kagen må ikke blive for mørk, da den ville knække når du ruller den sammen.
Når kagen er færdig bagt og tages ud af ovnen, vendes den straks ud på et sukkerstrøget bagepapir og et vådt op vredet viskestykke lægges over.


Efter 10 minutter kan man trække bagepapiret af.
Rouladen skal være helt kold inden man kommer fyldet i.

Ligger et godt lag jordbær/kokos syltetøj på kagen inden jeg kommer den lækre og luftige hvid chokolade ganache i.
Ruller forsigtig kagen sammen, og ligger den på et godt stykke husholdningsfilm og pakker den ind.
Ligger den i køleskabet.

God fornøjelse!

onsdag den 26. september 2012

Bryllupskage til en gammel studiekammerat.

Efter lidt tid hvor min blog har stået stille, ikke at man bagelyst er blevet mindre, men der er mange ting der skulle ordnes. Nu er jeg tilbage, og glæder mig til, at få lagt de ting jeg har lavet ind.

Min studiekammerat skulle efter en pars års forhold giftes, og i den forbindelse spurgte de mig, om jeg ville lave deres bryllupskage, hvilket jeg sagde ja til.
At lave kage til andre, kan godt være svært, da man ikke ved om de bliver tilfreds med resultatet. Men det gjorde de!

Onsdag formiddag lavede jeg mine mudcake bunde. En på 30 cm og en på 25 cm. Der kom 60 gæster til receptionen, så disse størrelser er passende.
Smed dem efterfølgende i køleskabet, da når du bruger mudcake enten som kagebund eller som cupcakes bliver de bedst på tredjedagen.

Kagen inden den skal smørres op.
Nederste lag er: Chokoladefromage med friske hindbær.
Øverste lag er: Hindbærmousse.

Da Mudcake er en meget drøj konfekt ligende chokoladekage, syntes jeg, at det var idealt, at gøre indholdet i kagen syrlig men lækker. Derfor dette valg!




Brugte denne gang opskriften på IMBC, som er utrolig god at at smører kager op med. Den er let og luftig, ligeledes er den nem at arbejde med, så kan den fryses ned;0) Det er en fordel at bruge en røremaskine, da der skal piskes en del.

Opskriften på Italiensk Marengs Smørcreme.

  • 250 g sukker
  • 3/4 dl vand
  • 4,5 past. æggehvider
  • 75 g flormelis
  • 375 g smør
  • 1 tsk vanille
  • evt. farve
  •  
  • Sukker og vand kommes i en gryde og koges indtil 120 grader - det tager en 5-10 minutter, indtil der kommer store bobler. Tjek evt. temperaturen med et sukkertermometer.
  • Imens piskes æggehviderne indtil de danner bløde spidser.
  • Tilsæt flormelis og pisk videre til en hård marengs, ca. 5 min.
  • Mens der stadig piskes ved høj hastighed hældes den kogende sirup nu ned langs kanten af skålen med hviderne i en tynd stråle.
  • Når al sirup er tilsat piskes videre indtil cremen er kølet af, ca. 10 minutter.
  • Tilsæt herefter smørret lidt ad gangen imens det piskes, og til slut aroma og evt. farve.




Det færdige resultat efter opsmørringen.


Når du skal lave en etage kage, så er det vigtigt, at du afbalancerer kagen, så den ikke bryder sammen.
Køb nogle træpinde (dette kan du gøre i panduro hobby eller hos en special forretning). Mål af hvor høje de skal være. Tag en skarp køkkenkniv og skær pinden stille og rolig igennem.


Stik pindende ned i den kage, som skal være nederst og sørg for, at det dækker det område hvor den øverste kage skal stå.

Det færdige resultat;0)

Brudeparret blev meget glade for den.
Til roserne har jeg brugt IMBC og indfarvet det med pastafarve.











De to blomster på toppen symboliserede brudeparret.

onsdag den 15. august 2012

Hjemmelavede Hindbærsnitter







I lang tid, har jeg gerne ville prøve at lave hjemmelavede hindbærsnitter, men har ligesom ikke taget springet! Den anledning kom, da min bror og svigerinde kom på besøg, og hvor jeg ville lave lidt ekstra til den lækre brombær tærte med marcipan, chokolade og mandler, da jeg ikke vidste om ungerne kunne lide det, og der skal jo også være lidt sødt til ungerne. Ha ha ha ha!

Jeg må sige, at denne opskrift er nem og virkelig lækker. Den var en stor succes for børn såvel som voksne. Ungerne var så vilde med dem, at jeg har lovet, at lave dem til min ældste datters klasse og mine to yngstes børnehave.


fredag den 6. juli 2012

Marguerit Cupcakes

Jeg var blevet blevet bestilt til, at lave cupcakes til en konfirmation. I den forbindelse havde konfirmanten valgt, at bruge margueritten som en del af pynten på bordene. Så derfor skulle der på cupcakes også være margueritter som pynt.

Når jeg skal lave noget i fondant, som skal holde formen, så tilsætter jeg tyllosepulver, (dette kan købes i de butikker som også forhandler ting og tilbehør til cupcakes).
Tilsæt 1,5 spsk pr. 100 gram fondant, så er man hvertfald sikker. Det næste (som ses helt ude til højre) som jeg bruger, når jeg skal ælte tyllosepulveret ind i fondanten. Dette hjælper også på, at fondanten ikke klistrer sig fast i dine hænder. Det er en slags kokosolie, som man tager mellem hænderne og varmer. Dette gør også, at det giver fugt til fondanten.


Når tyllosepulver er tilsat og æltet ind i fondanten ruller jeg fondanten ud og bruger en marguerit udstikker (disse kan købes i 3-4 størrelser i de samme butikker som du køber tyllosepulveret) til at forme dem.


Når jeg har lavet dem alle, ligger jeg dem til tørre i en bakke som der har været æbler i og lader dem tørre i et døgns tid.
Mens de ligger til tørre, laver jeg de små knopper i midten. Til at lime knopperne på, bruger jeg spiseligt lim, som kan købes det samme sted, som de to andre ting. Bruger en tynd pensel til dette. Har valgt at indfarve fondanten med to forskellige gule farver. Dette gør, at der kommer lidt spil når de står på stativet. Når jeg indfarver fondant, bruger jeg altid tandstikkere, da det gør det meget nemmere at farve.




Sådan ser de ud når de er færdige.
Da dagen kom, blev kagerne anrettet på mit eget kagestativ og sat ind på bordet. Alle beundrede dem og flere tog billeder. Det vigtigste var, at konfirmanten var glad, og det var hun!




Cupcakes var med hindbær og hvid chokolade. Frostingen var flyffy white frosting.

torsdag den 5. juli 2012

Mini Cupcakes til Eventyrbryllup ♥

Fik den ærefulde opgave, at lave mini cupcakes til et helt fantastisk bryllup. Omgivelserne var perfekt, alt spillede og var planlagt til mindste detalje.


Bruden og jeg havde i samarbejde fundet 2 forskellige opskrifter med tilhørende frosting, som passede bedst til dem.
Det blev til mudcake med flyffy white frosting med frysetørret hindbær, og et frisk hindbær som pynt. Den anden var en rabarber cupcake med mørk chokolade. Frostingen var vanilje frosting, og en enkel blomst som pynt.




Brudeparret var meget tilfredse, og som bruden skrev til mig dagen efter i en sms; Det var lige det jeg havde drømt om ♥

Rabarbersaft

Rabarber er en af mine ynglings frugter. Syrligheden og friskheden der i rabarberen, er noget der giver pift på en varm sommerdag.
Rabarber kan bruges i mange kager, men har valgt, at bruge et kilo af mine dejlige og store rabarber til at lave rabarbersaft.
Denne opskrift er enkel at lave.  Smager himmelsk skønt, med enter vand eller danskvand. Der kan eventuelt puttes nogle limfrugter i.


Opskrift på rabarbersaft:

500 gram rabarber
225-250 gram sukker
13 dl vand

Fremgangsmåde:

Skær rabarber ud og put dem i en gryde med sukker og vand.
Sæt det over på mellem varme og lad det simre indtil det når kogepunktet.
Lad det stå i 5 minutter mens du gør flaskerne klar.
Skyl flaskerne med atamon og hæld rabarbersaften på flaskerne og stil dem i køleskabet indtil brug.

Portionen giver 2 liter rabarbersaft.

God fornøjelse!