torsdag den 5. juli 2012

Mini Cupcakes til Eventyrbryllup ♥

Fik den ærefulde opgave, at lave mini cupcakes til et helt fantastisk bryllup. Omgivelserne var perfekt, alt spillede og var planlagt til mindste detalje.


Bruden og jeg havde i samarbejde fundet 2 forskellige opskrifter med tilhørende frosting, som passede bedst til dem.
Det blev til mudcake med flyffy white frosting med frysetørret hindbær, og et frisk hindbær som pynt. Den anden var en rabarber cupcake med mørk chokolade. Frostingen var vanilje frosting, og en enkel blomst som pynt.




Brudeparret var meget tilfredse, og som bruden skrev til mig dagen efter i en sms; Det var lige det jeg havde drømt om ♥

Rabarbersaft

Rabarber er en af mine ynglings frugter. Syrligheden og friskheden der i rabarberen, er noget der giver pift på en varm sommerdag.
Rabarber kan bruges i mange kager, men har valgt, at bruge et kilo af mine dejlige og store rabarber til at lave rabarbersaft.
Denne opskrift er enkel at lave.  Smager himmelsk skønt, med enter vand eller danskvand. Der kan eventuelt puttes nogle limfrugter i.


Opskrift på rabarbersaft:

500 gram rabarber
225-250 gram sukker
13 dl vand

Fremgangsmåde:

Skær rabarber ud og put dem i en gryde med sukker og vand.
Sæt det over på mellem varme og lad det simre indtil det når kogepunktet.
Lad det stå i 5 minutter mens du gør flaskerne klar.
Skyl flaskerne med atamon og hæld rabarbersaften på flaskerne og stil dem i køleskabet indtil brug.

Portionen giver 2 liter rabarbersaft.

God fornøjelse!

mandag den 21. maj 2012

Mors dag cupcakes

Nu har det jo lige været Mors dag, og i den anledning valgte jeg, at lave nogle Mors dag cupcakes. Syntes, at små Mini cupcakes er så hyggelige, og det er absolut noget jeg vil gøre meget mere.


Disse tre ting, er noget du ikke kan undvære når du laver kager og ting i fondant. Det første, hvis vi tager det fra venstre side er tyllose pulver (spiseligt) der stivner fondanten så det holder formen. Det næste er lim som selvfølgelig også er spiseligt. Der skal ikke bruges særligt meget, hvilket man skal huske, ellers glider det rundt. Det sidste er en slags kokosolie som man bruger på hænderne, så fondanten ikke klister sig fast. Dette er også med til at fugte fondanten, så den ikke bliver tør.

Disse tre ting kan klart anbefales.

Farven er købt hos kræmmerhuset der ligger i Næstved. En hyggelig butik der rummer mange ting. Farven jeg har brugt er pink.




Det er mudcake som jeg har brugt til dejen. Det gode ved at bruge mudcake er, at du kan lave dem tre dage før du skal bruge dem. For at give den syrlige smag til den ellers kontakt ligende kage, valgte jeg at putte fryse tørret hindbær i frostingen, hvilket var en kæmpe succes.  Har brugt den portion som man bruger til en 18 cm rund form.



Opskriften er:

130 gram Smør
130 gram Mørk chokolade
3 tsk Nescafé
95 ml vand
75 gram Selv-hævende mel
75 gram Mel
30 gram Kakao
1/4 tsk Natron
300 gram Sukker
2 Æg
5 tsk Rapsolie
70 ml Kærnemælk

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen for 160 grader
Smør, chokolade, vand og nescafé smeltes i en gryde ved lav varme.
Mel, selv-hævende mel, kakao, natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele sammen. (selv-hævende mel: 215 gram mel, 2,5 tsk bagepulver og 3/4 tsk fint salt)
Æg, rapsolie og kærnemælk hældes i en skål og røres rundt med en gaffel

Bland æggemassen og chokolade massen sammen med de tørrede ingredienser. Brug en stor ske eller skraber.
Kom dejen i bageformen.
Bag dem i 10 minutter og tag dem ud af ovnen.
Lad dem derefter stå og køle af, inden de tages i posen og puttes i køleskabet



Flyffy White Frosting til ca. 12 mellem muffins

2.4 dl sukker
0.8 dl vand
1/4 tsk citron saft
2 past æggehvider

Evt. Fryse tørret hindbær efter smag

Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Jeg kogte det i 5 minutter og i mens piskede jeg de past æggehvider stive, det tog ca 1-2 minutter på på røremaskine.
Tilsæt under stille piskning ( med K-spaden hvis i bruger køkkenmaskine) den varme sukkermasse. Vær ganske forsigtig og tilsæt det meget langsomt så æggehviderne ikke klasker sammen. Når alt sukker masse er tilsat pisker du bare derudaf til det er stift og kan holde formen. 

Hvis du vælger at bruge frysetørret hindbær eller jordbær, så hælder du bare i efter smag.

God fornøjelse!
 

torsdag den 16. februar 2012

Kardemommeboller

En kold Januar dag besluttede jeg at lave kardemommeboller med dertil hørende varm kakao med flødeskum. Grunden til at jeg kalder dem det, er at der er kardemomme i, og deraf navnet.

Denne opskrift er ikke den sunde af slagsen, men de smager så godt og er dejlige luftige.


Opskriften kommer her;

Ca. 20- 25 stykker

100 g gær
5 dl lunken vand
1100 g hvedemel (man kan tilføje andre slags melsorter, det er op til en selv)
100 g sukker
100 g flydende becel
2 stk store æg
1 1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader (varmeluft)
Hæld 5 del lunken vand i røremaskinen og tag de to pakker gær i vandet og rør det rundt. Hæld resten af ingredienserne ned og rør det godt rundt.
Dejen skal være smidig og lidt små klistret.

Lad dejen over tildækket med et viskestykke i 20 minutter.
Når hævetiden er gået tages dejen ud af skålen og æltes godt igennem. Husk at tage lidt mel på bordet inden du tager dejen ud.
Del dejen op i to stykker og form 15 stykker boller af hver klump.
Stil bollerne til hævning i 20 minutter under et viskestykke.
Pensl boller med mælk og put dem derefter i ovnen og lad dem bage i 10 minutter.

God fornøjelse!

Ølkage

Denne kage hører jo julen til, men alligevel fik lysten overtalt mig.
Det der er med ølkage er jo, at man tager smør på og bruger det som en slags brød.

Den smager fantastisk og er en lille lækker ting til eftermiddagskaffen.


Opskriften kommer her;

500 g Hvedemel
500 g Brun farin
1 tsk Kanel
1 tsk Ingefær pulver
1 tsk Natron
1 tsk Nelliker

Fremgangsmåden er meget enkelt.
Det hele blandes sammen og hældes derefter en en rugbrødsform ( passer til 1 liter )
Bages på 175 grader (alm. ovn) i 60 minutter

God fornøjelse!
1 stk Hvidtøl

Bananbrød med valnødder og chokolade stykker

I kender vel godt det, at man har en del bananer tilbage, og man ved ikke lige hvad man skal gøre ved dem. Enten kan man skærer dem i stykker og fryse dem ned, eller også kan man lave banan cupcakes. Nu er der en anden mulighed. At lave bananbrød. Denne lille kage er simpelthen så lækker og svampet, at et stykke ikke er nok.
Opskriften skal prøves, og ikke nok med det. Den bliver bedre og bedre efter hver dag der går.


Opskriften kommer her og er til et stort bananbrød;

4 modne bananer
2 store æg
100 g smeltet smør
2 spsk græsk yoghurt el. creme fraiche
280 g hvedemel
180 g rørsukker
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
100 - 150 g god mørk chokolade
100 g groft hakket valnødder

Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
Smør formen med smør og drys alle siderne med mel. Hæld overskydende mel fra.
I en skål blandes mel, sukker, natron, vaniljesukker, chokolade og hakket valnødder.
I en anden skål moses bananerne og blandes derefter med æg, græsk yoghurt eller creme fraiche og smeltet smør.
Lav en fordybning i de tørre ingredienser og hæld bananblandingen i.
Bland det hurtigt sammen og hæld det i den smurte rugbrødsform

Bag brødet i ovnen i mellem 50 - 70 minutter. ( Prøv dig frem, min var først færdig efter 70 minutter.) Når kagen har kølet lidt i formen, vendes den ud af formes og køles yderligere ned.

Hvis bananbrødet ikke spises, så tag den ned i en pose, så den bevarer luftigheden.

God fornøjelse!
 

søndag den 8. januar 2012

Flødeboller med marcipanbund og frysetørret hindbær

Disse flødeboller er helt fantastiske, og alt efter hvad smag du gerne vil havde, så står det næsten frit for. Et par gange har jeg tilsat noget jordbær fresh, som jeg har købt i kræmmerhuset, som er rimelig tykt og skummet for en flot lyserød farve og smag af jordbær. Vi fik gæster inde fra Glostrup, og syntes at det var lang tid siden jeg har lavet flødeboller, så det blev det så.



Hjemmelavede flødeboller:

Skær 12 stykker marcipan og læg dem på en bageplade tilsat bagepapir. Sæt dem i ovnen og lad dem bage i 4 minutter på 180 grader i almindelig ovn. (hvis du ikke kan lide marcipan eller du vil lave flødeboller til ungerne, så er Marie kiks også et meget godt valg)
Tag marcipan stykkerne ud af ovnen og lad dem hvile.

Flødebolleskum:


2.4 dl sukker
0.8 dl vand
1/4 tsk citron saft
2 past æggehvider

Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Lad det koge, så temperaturen kommer op på de 100 grader. Dette tager cirka en 5 - 8 minutter.
Piske de past æggehvider stive.

Tilsæt under stille piskning ( med K-spaden hvis i bruger køkkenmaskine) den varme sukkermasse. Vær ganske forsigtig og tilsæt det meget langsomt så æggehviderne ikke klasker sammen. Når alt sukker masse er tilsat, pisker du bare derudaf til det er stift og kan holde formen. 

Når skummet er stift, så det danner toppe, kan du tage en sprøjtepose med en rund tul (hvis ikke dette haves, så undlad dette.) og putte skummet i posen.
Sprøjt flødebolleskum i den ønskede mængde.

Lad flødebollerne stå og hvile en 15-20 minutters tid. I mens smelter du chokoladen, for derefter pensler du chokoladen på flødebollerne.

Lad dem stå i 30 sekunder inden du putter det ønskede pynt på.

Lad flødebollerne stå til chokoladen er stivnet. (Hvis du vil sparer tid, så lav flødebollerne dagen før, så chokoladen rigtig kan nå at sætte sig. det gør så også, at du ikke har travlt, når gæsterne kommer.)



 God fornøjelse ;0)