torsdag den 16. februar 2012

Kardemommeboller

En kold Januar dag besluttede jeg at lave kardemommeboller med dertil hørende varm kakao med flødeskum. Grunden til at jeg kalder dem det, er at der er kardemomme i, og deraf navnet.

Denne opskrift er ikke den sunde af slagsen, men de smager så godt og er dejlige luftige.


Opskriften kommer her;

Ca. 20- 25 stykker

100 g gær
5 dl lunken vand
1100 g hvedemel (man kan tilføje andre slags melsorter, det er op til en selv)
100 g sukker
100 g flydende becel
2 stk store æg
1 1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader (varmeluft)
Hæld 5 del lunken vand i røremaskinen og tag de to pakker gær i vandet og rør det rundt. Hæld resten af ingredienserne ned og rør det godt rundt.
Dejen skal være smidig og lidt små klistret.

Lad dejen over tildækket med et viskestykke i 20 minutter.
Når hævetiden er gået tages dejen ud af skålen og æltes godt igennem. Husk at tage lidt mel på bordet inden du tager dejen ud.
Del dejen op i to stykker og form 15 stykker boller af hver klump.
Stil bollerne til hævning i 20 minutter under et viskestykke.
Pensl boller med mælk og put dem derefter i ovnen og lad dem bage i 10 minutter.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar