søndag den 25. december 2011

Nu det jul......

Så er julen kommet, og man må sige at det er gået meget hurtigt. Jeg elsker julen, så kan jeg få lov til at pynte op i hjemmet med mit ynglings julepynt, som er blevet samleobjekt for mig. Jeg elsker medusa Copenhagen, som hvert eneste år laver noget nyt til deres kollektion, og hvert år, må jeg ud og købe noget nyt pynt, til min efterhånden store samling.

Jeg er vild med deres børnevenlige og humoristiske figurer.


Da jeg har haft lidt små travlt med mit studie, er det ikke blevet til så meget på bagefronten. men må indrømme, at jeg savner at fordybe mig i diverse bageprojekter, men mon ikke dette nok skal komme.

Jeg har alligevel haft tid til at lave lidt julegodter. Dette har resulteret i Cornflakes knas, yoghurt knas, fyldte dadler med marcipan overtrukket med chokolade, havregrynskugler og konfekt roulade med nougat og mandler og rørt med baileys.

Cornflakes Knas:

200 g Chokolade ( det er lige meget om det er mørkt eller lyst, bare det er af god kvalitet)
100 g Knust cornflakes
Evt. noget revet appelsinskal

Smelt chokoladen over vandbad og hæld derefter det knuste cornflakes ned. Sørg for at bland det godt sammen, så du er sikker på, at alt cornflakes er dækket med chokolade.
Put det derefter ned i nogle konfektforme, ellers kan du tage det ud på en bageplade i små toppe.

Yoghurt Knas:

Små knasende syndigheder. Yoghurten giver en let syrlighed, der er skøn med den søde, hvide chokolade.

15 g cornflakes
30 g tørrede tranebær
40 g mandelsplitter
100 g hvid chokolade
30 g græsk yoghurt (10%, men jeg bruger den med 2%)

Knus cornflakesene, og hak tranebærrene groft. Vend cornflakes, tranebær og mandelsplitter sammen.
Smelt chokoladen over vandbad - vær forsigtig, og sørg for, at den ikke får for meget varme. Tag skålen af varmen, og rør yoghurten i. Vend det hele sammen, og fyld blandingen i små folieforme. Sæt dem i køleskabet og lad dem sætte sig.

Vi har nogle fantastiske genboer, og der havde jeg hørt at vores gode ven, var rigtig god til at lave havregrynskugler. Jeg syntes det kan være svært at lave havregrynskugler, da de hurtige bliver tørre. Så det er aldrig af vejen at få en ny opskrift. Og denne opskrift er virkelig god. Jeg tilsat lidt mere mandelessens end der egentlig skulle, plus lidt mere kaffe.

De er værd at prøve. De er virkelig gode, og smager helt fantastiske. Ydermere holder de sig friske en del dage.
Så her er opskriften på disse fantastiske havregrynskugler.

Havregrynskugler:

125 g havregryn
100 g flormelis
25 g kakao
100 g smør ved stuetemperatur
2 dråber mandelessens
1 spsk stærk kaffe

Bland havregryn, flormelis og kakao i en skål. Tilsæt smør, kaffe og mandelessens. Ælt det godt sammen. Rulles til mellem størrelse kugler. Trilles derefter i kokos og sættes i køleskabet.

Konfekt roulade med nougatfyld:



Ingredienser:

500 g marcipan
1 pakke nougat ( ved stuetemperatur )
35 g mandelstykker
0,5 dl baileys

150 g chokolade ( til at pensle udenpå rouladen )

Fremgangsmåde:

Ælt marcipanen godt så den bliver lun. Tag flormelis på bordet, så marcipanen ikke hænger ved, sørg for at tjekke efter, om marcipanen hænger ved. Tag nougat i en skål og hæld mandelstykker og baileys i og rør det sammen.
Smør derefter nougaten ud på marcipanen og rul den sammen.
Skær den til i enderne, så den bliver lige.

Smelt chokoladen over vandbad og pensl det derefter på rouladen. 
Tag mandelstykker på toppen af rouladen, eller hvad du nu ønsker at pynte den med. Det står dig frit for.
Lad chokoladen tørre og sæt den i køleskabet, så den kan sætte sig.

God fornøjelse!

lørdag den 12. november 2011

Romkugler

Så er det igen efter en lille pause, tid til at ligge lidt nyt ind. Denne gang er det en gang romkugler, som jeg lavede af rester for en chokoladekage. I opskriften bruger jeg rigtig rom, hvilket kan smages. Smagen bliver bedre af, at man bruger rigtig rom i stedet for rom essens som man plejer at bruge.



Romkugler á la Louise

500 g chokoladekage
200 g mørk chokolade
0,25 dl piskefløde
4-5 spsk rom

Fremgangsmåde;

Smuldr kagen i små stykker og put derefter de 5 spsk rom  i dejen og lad det stå og trække i en 7 minutters tid. Mens kagen står og trækker, smelter du chokoladen sammen med piskefløden. Når det er smeltet hælder du chokoladen i kagemassen. Lad det stå lidt og tril derefter romkugler.
Jeg plejer at bruge multidrys og kokos til mine. Men det er kun fantasien der sætter grænser.

lørdag den 15. oktober 2011

Fødselsdagskager

Så blev det atter min fødselsdag. I år havde jeg valgt, at vi skulle havde ost / pølse bord. Til dessert havde jeg lavet tre slags små cup cakes, en meget lækker trøffelkugle overtrækket med chokolade og rullet i mandler. De var lavet som pop cakes. Ydermere havde jeg lavet en lækker isdessert med friske frugter og smeltet chokolade. Desværre var maverne så fyldte, så der var ikke plads til alle lækkerierne.
De blev så spist dagen efter.

Små Red velvet cup cakes med flødebolleguf, overtrukket med mørk chokolade.


Små mud cakes cup cakes med yoghurt vanilje frosting.



Blomsterne har jeg lavet ved at tage hvid fondant og taget 1 tsk. tyllose pulver i. Ladet det hvile en smule, for derefter at rulle det tyndt ud.
Har taget en af mine blomster udstikkere og har lavet 28 blomster. Har så taget mit modellerings værktøj med den runde dims og formet dem som jeg gerne vil havde dem.
Efter de var færdige lod jeg dem tørre i flere døgn i en æblepakke. Efter et døgn, tog jeg noget indfarvet fondant og formede det til kugle og pressede dem lidt, så de fik den ønskede form. Tog noget spiseligt lim og puttede noget sort krymmel på.


Små jordbær / kokos cup cakes med yoghurt vanilje frosting:


Trøffelkugler:

Ca. 450 gram kagerester
3-4 spsk chokolade frosting
3-4 spsk mørk rom

Æltes sammen, så man er sikker på at der er rom og frosting i det hele.



Det smagte himmelsk. Alle de små godbidder gav noget helt specielt.

Smil

mandag den 19. september 2011

Bryllup Cupcakes

Som kom dagen hvor tre dages bagning og pyntning skulle gå sin gang. Denne gang var det et bryllup i Sorgenfri Kirke.
At fejre et bryllup er altid en glædens dag, og prikken bliver lige sat over i´et, når indtagelsen af cupcakes lavet af Louise´s lækkerier.

Bruden havde bestilt tre slags cupcakes. Der udover havde bruden bestilt en topkage.



1. Mudcake muffins med yoghurt vanilje frosting
2. Hindbær muffins med hvid chokolade med hvid chokolade ganache
3. Red velvet muffins med fluffy white frosting, tilsat groft hakket hvid chokolade

Topkagen var lavet af en mudcake
Det øverste lag var med chokolade fromage med hakkede hasselnødder og mørk chokolade
Det nederste lag var med hindbær fromage med friske hindbær og hakkede hvid chokolade
Kagen er smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant.

Mudcake cupcakes med yoghurt vanilje frosting. Pyntet med en hibiscus blomst som er indfarvet med rød pastafarve.


Hindbær cupcakes med groft hakket hvid chokolade. Ovenpå hvid chokolade ganache som er farvet rødt. Pynten er en sommerfugl og spiseligt glimmer i rødlige nuancer.


Red velvet cupcakes med fluffy white frosting blandet med hakket hvid chokolade. Hjertet er indfarvet fondant. Efterfølgende har jeg præget hjertet, så man kan ane et blomster aftryk.


 Hele bryllups opsætningen.





Kagerne blev nydt til fulde, og så er det jo ingen sag at lave cupcakes. Det bedste var jo at brudeparret var tilfredse.
Glæder mig til nye projekter i den kærkommen fremtid.

Smil

lørdag den 10. september 2011

M&M´s Cookies

Da jeg kiggede ud af vinduet i morges og så, at himlen var grå og det regnede, så ville jeg bare ligge mig tilbage under dynen. Hvor har det bare dårligt vejr....men håbet om en god sensommer er der stadigvæk!

Havde i tankerne at jeg ville lave nogle lækre cookies i dag, da jeg ved at de vil bringe meget lykke. De er specielt gode til et dejligt glas koldt mælk. Det gode ved de her cookies er, at man kan varierer fyldet og bare gå ud fra grundopskriften.





M&M´s Cookies
Nok til 20 mellem store cookies

Ingredienser:
(basis opskrift)


200 gram smeltet smør
240 gram sukker
120 gram brun farin


370 gram hvedemel
1 tsk salt
1 bagepulver

2 tsk vaniljesukker

2 stk store æg


Fyld:

Til denne portion brugte jeg 200 gram M&M´s og 145 gram lys chokolade.
Man kan jo vælge at lave triple cookies med 200 gram mørk chokolade, 200 gram lys chokolade og 200 gram hvid chokolade.
Hvis man vil lave chokolade cookies tilsætter man 75 gram kakao i melblandingen



Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn)
Smelt smørret
Bland brun farin og sukker godt sammen
Tilsæt smørret
Bland mel, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen
Haft chokoladen lidt groft og hæld det i melblandingen sammen med M&M´s
Hæld melblandingen ned i de våde ingredienser 
Tag derefter æggene.


Rør det hele sammen, så du er sikker på at det er rørt godt sammen.
Brug en spiseske og tag en god klat ud på en bageplade.
Jævn det ud med dine fingre, så de bliver 1 cm høje


Bag dem i mellem 8-10 minutter og lad dem køle af
De skal havde en blød konsistens, så selvom de virker til ikke at havde fået nok efter de 8-10 minutter, så er de færdige.





 

fredag den 9. september 2011

Pop cakes som cupcakes

Pop cakes som cupcakes

Så var tiden kommet til at prøve at lave pop cakes igen. Denne gang vil jeg lave pop cakes som cupcakes, overtræk dem med mørk og lyserød chokolade.
Det eneste som man kan sige om pop cakes er, at det tager lidt tid både at forberede, men også at lave. Selvom resultatet er flot og børnevenligt, så er det noget jeg vil lave en gang i mellem, når lysten lige melder sig.
Børnene var vilde med dem, og det giver lidt hygge, at de kan tage en pop cakes og side at nyde den.





Dejen som jeg har brugt er mudcake. (se opskrift under lagkagebunde) Efter kagen havde kølet lidt af, tog jeg film omkring og tog den i køleskabet. men kan sagtens bruge en almindelig chokoladekage opskrift til pop cakes, men nu havde jeg lige tænkt at det skulle være mudcake med rom i, så det var romkugle dej.

Romkugle dej:

500 gram kagerester
2-3 spsk mørk rom
4 spsk chokoladesmørcreme

Chokoladesmørcreme:

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk
Bland flormelis og kakao, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.




Bland det hele sammen. Hvis du har en foodprocesser, så brug den endelig her.
Tril derefter kugler.
Tag slikkepindene og dyp den i noget smeltet mørk chokolade og put dem i kuglen.
Sæt kuglerne i køleskabet og lad dem køle ned, så det bliver nemmere at overtrække dem med chokolade.

God fornøjelse

fredag den 2. september 2011

Red velvet cupcakes med white Meringue frosting overtrukket med mørk chokolade

Havde besøg af nogle af vores fantastiske venner fra Glostrup, og i den anledning ville jeg prøve at lave red velvet cupakes med white meringue frosting, overtrukket med mørk chokolade.
Var rigtig spændt på, om dette ville passe sammen, så derfor ville jeg prøve sammensætningen.
Til denne opskrift skal der bruges en del konditor farve, måske lige i overkanten efter min menig, men det smager ikke kunstigt som man skulle tro. De har en lækker smag af kakao og er dejlige luftige.

Hvis man vælger at bage dem dagen før, er det vigtigt at man putter dem i en pose, så dampen gør dem fugtige, og de derved kan holde sig. Husk at holde posen lukket.

Jeg kan rolig sige at de var helt fantastiske, så de skal helt sikkert laves igen. Næste gang vil jeg prøve at overtrække dem med hvid chokolade.

Red Velvet cupcakes med white meringue frosting, overtrukket med mørk chokolade♥





Til 18 stk. Red velvet cupcakes:

4 dl mel
3,5 dl sukker
1 stor tsk vanilje sukker
2 spk kakaopulver (det helt mørke kakaopulver man bruger til at bage med)
2 tsk bagepulver
1,5 dl kernemælk
2 æg
100 g smør
1½ flaske rød frugtfarve (i den jeg brugte var der 38 ml i hver – og der brugt jeg 1½)


Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver sammen i en stor skål. Bland kærnemælk sammen med frugtfarven i en mindre skål eller kop. Smelt smørret. Put æg, smør og kærnemælk-farve blandingen ned i den store skål til de tørre ingredienser. 
Fordel dejen i cupcakesforme (fyld dem kun ca. 3/4 op da de hæver lidt)
Bag dem derefter i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn i 15 minutter.

 



Jeg valgte derefter at lave white meringue frosting.
Det er lidt mere hårdt i skummet end fluffy white frosting som jeg plejer at bruge, men det er velegnet til kager der skal overtrækkes med chokolade, da tørre tiden er meget lille.
Kan varmt anbefales med og uden chokolade overtræk. Det er et hit bland børn



White Meringue Frosting 


450 g sukker
6 past æggehvider
1 1/2 tsk vaniljeekstrakt eller en god stang vanilje

Laves i en metalskål

Pisk alle ingredienserne godt sammen

Fyld en gryde med vand. Når vandet koger, sættes metalskålen oven i gryden (må ikke røre bunden). Der piskes indtil alt sukkeret er smeltet. Temperaturen skal være mellem 70-75 grader

Stil skålen tilbage i køkkenmaskinen og pisk indtil frostingen danner stive toppe. Det kan godt tage 10-15 min

Herefter kan der evt kommes pasta farve i, inden den sprøjtes på kagerne





Lad frostingen tørre i end 10 minutters tid. Det er ca. så lang tid der tager at gøre chokoladen klar.
Den chokolade jeg brugte til disse cupcakes var med et kakaoindhold på 57%, hvilket jeg syntes er ok.


Tag en gryde og kom en smule vand i og lave koge.
Tag en skål i gryden og lad den ikke ramme bunden. Husk at der ikke må komme vand i chokoladen, da den ellers bliver ødelagt.
Put 300 gram chokolade i skålen og lad det smelte. 
Skær 300 gram chokolade i små stykker, da det nemmere smelter.
Tag det smeltede chokolade og hæld halvdelen i det hakkede chokolade og rør det rundt.
Tag det sidste smeltede chokolade og hæld i chokolade blandingen og rør rundt til det bliver en ensartet masse.


Dyp nu cupcakes ned i chokoladen så hele frostingen bliver dækket af chokoladen. Hold den nede i 20 sekunder så overskuds chokolade drypper af.


Sidst men ikke mindst tager du pynt på alt efter hvad du vil havde på.



Dette er så det færdige resultat♥





God fornøjelse!
Smil