fredag den 9. september 2011

Pop cakes som cupcakes

Pop cakes som cupcakes

Så var tiden kommet til at prøve at lave pop cakes igen. Denne gang vil jeg lave pop cakes som cupcakes, overtræk dem med mørk og lyserød chokolade.
Det eneste som man kan sige om pop cakes er, at det tager lidt tid både at forberede, men også at lave. Selvom resultatet er flot og børnevenligt, så er det noget jeg vil lave en gang i mellem, når lysten lige melder sig.
Børnene var vilde med dem, og det giver lidt hygge, at de kan tage en pop cakes og side at nyde den.





Dejen som jeg har brugt er mudcake. (se opskrift under lagkagebunde) Efter kagen havde kølet lidt af, tog jeg film omkring og tog den i køleskabet. men kan sagtens bruge en almindelig chokoladekage opskrift til pop cakes, men nu havde jeg lige tænkt at det skulle være mudcake med rom i, så det var romkugle dej.

Romkugle dej:

500 gram kagerester
2-3 spsk mørk rom
4 spsk chokoladesmørcreme

Chokoladesmørcreme:

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
Ca. 2 spsk mælk
Bland flormelis og kakao, og smuldr smørret i blandingen.
Pisk først ved lav hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen.
Pisk, til cremen er let og luftig - mindst 5 min.




Bland det hele sammen. Hvis du har en foodprocesser, så brug den endelig her.
Tril derefter kugler.
Tag slikkepindene og dyp den i noget smeltet mørk chokolade og put dem i kuglen.
Sæt kuglerne i køleskabet og lad dem køle ned, så det bliver nemmere at overtrække dem med chokolade.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar