En kold Januar dag besluttede jeg at lave kardemommeboller med dertil hørende varm kakao med flødeskum. Grunden til at jeg kalder dem det, er at der er kardemomme i, og deraf navnet.
Denne opskrift er ikke den sunde af slagsen, men de smager så godt og er dejlige luftige.
Opskriften kommer her;
Ca. 20- 25 stykker
100 g gær
5 dl lunken vand
1100 g hvedemel (man kan tilføje andre slags melsorter, det er op til en selv)
100 g sukker
100 g flydende becel
2 stk store æg
1 1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader (varmeluft)
Hæld 5 del lunken vand i røremaskinen og tag de to pakker gær i vandet og rør det rundt. Hæld resten af ingredienserne ned og rør det godt rundt.
Dejen skal være smidig og lidt små klistret.
Lad dejen over tildækket med et viskestykke i 20 minutter.
Når hævetiden er gået tages dejen ud af skålen og æltes godt igennem. Husk at tage lidt mel på bordet inden du tager dejen ud.
Del dejen op i to stykker og form 15 stykker boller af hver klump.
Stil bollerne til hævning i 20 minutter under et viskestykke.
Pensl boller med mælk og put dem derefter i ovnen og lad dem bage i 10 minutter.
God fornøjelse!
torsdag den 16. februar 2012
Ølkage
Denne kage hører jo julen til, men alligevel fik lysten overtalt mig.
Det der er med ølkage er jo, at man tager smør på og bruger det som en slags brød.
Den smager fantastisk og er en lille lækker ting til eftermiddagskaffen.
Opskriften kommer her;
500 g Hvedemel
500 g Brun farin
1 tsk Kanel
1 tsk Ingefær pulver
1 tsk Natron
1 tsk Nelliker
Fremgangsmåden er meget enkelt.
Det hele blandes sammen og hældes derefter en en rugbrødsform ( passer til 1 liter )
Bages på 175 grader (alm. ovn) i 60 minutter
God fornøjelse!
1 stk Hvidtøl
Det der er med ølkage er jo, at man tager smør på og bruger det som en slags brød.
Den smager fantastisk og er en lille lækker ting til eftermiddagskaffen.
Opskriften kommer her;
500 g Hvedemel
500 g Brun farin
1 tsk Kanel
1 tsk Ingefær pulver
1 tsk Natron
1 tsk Nelliker
Fremgangsmåden er meget enkelt.
Det hele blandes sammen og hældes derefter en en rugbrødsform ( passer til 1 liter )
Bages på 175 grader (alm. ovn) i 60 minutter
God fornøjelse!
1 stk Hvidtøl
Bananbrød med valnødder og chokolade stykker
I kender vel godt det, at man har en del bananer tilbage, og man ved ikke lige hvad man skal gøre ved dem. Enten kan man skærer dem i stykker og fryse dem ned, eller også kan man lave banan cupcakes. Nu er der en anden mulighed. At lave bananbrød. Denne lille kage er simpelthen så lækker og svampet, at et stykke ikke er nok.
Opskriften skal prøves, og ikke nok med det. Den bliver bedre og bedre efter hver dag der går.
Opskriften kommer her og er til et stort bananbrød;
4 modne bananer
2 store æg
100 g smeltet smør
2 spsk græsk yoghurt el. creme fraiche
280 g hvedemel
180 g rørsukker
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
100 - 150 g god mørk chokolade
100 g groft hakket valnødder
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
Smør formen med smør og drys alle siderne med mel. Hæld overskydende mel fra.
I en skål blandes mel, sukker, natron, vaniljesukker, chokolade og hakket valnødder.
I en anden skål moses bananerne og blandes derefter med æg, græsk yoghurt eller creme fraiche og smeltet smør.
Lav en fordybning i de tørre ingredienser og hæld bananblandingen i.
Bland det hurtigt sammen og hæld det i den smurte rugbrødsform
Bag brødet i ovnen i mellem 50 - 70 minutter. ( Prøv dig frem, min var først færdig efter 70 minutter.) Når kagen har kølet lidt i formen, vendes den ud af formes og køles yderligere ned.
Hvis bananbrødet ikke spises, så tag den ned i en pose, så den bevarer luftigheden.
God fornøjelse!
Opskriften skal prøves, og ikke nok med det. Den bliver bedre og bedre efter hver dag der går.
Opskriften kommer her og er til et stort bananbrød;
4 modne bananer
2 store æg
100 g smeltet smør
2 spsk græsk yoghurt el. creme fraiche
280 g hvedemel
180 g rørsukker
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
100 - 150 g god mørk chokolade
100 g groft hakket valnødder
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
Smør formen med smør og drys alle siderne med mel. Hæld overskydende mel fra.
I en skål blandes mel, sukker, natron, vaniljesukker, chokolade og hakket valnødder.
I en anden skål moses bananerne og blandes derefter med æg, græsk yoghurt eller creme fraiche og smeltet smør.
Lav en fordybning i de tørre ingredienser og hæld bananblandingen i.
Bland det hurtigt sammen og hæld det i den smurte rugbrødsform
Bag brødet i ovnen i mellem 50 - 70 minutter. ( Prøv dig frem, min var først færdig efter 70 minutter.) Når kagen har kølet lidt i formen, vendes den ud af formes og køles yderligere ned.
Hvis bananbrødet ikke spises, så tag den ned i en pose, så den bevarer luftigheden.
God fornøjelse!
søndag den 8. januar 2012
Flødeboller med marcipanbund og frysetørret hindbær
Disse flødeboller er helt fantastiske, og alt efter hvad smag du gerne vil havde, så står det næsten frit for. Et par gange har jeg tilsat noget jordbær fresh, som jeg har købt i kræmmerhuset, som er rimelig tykt og skummet for en flot lyserød farve og smag af jordbær. Vi fik gæster inde fra Glostrup, og syntes at det var lang tid siden jeg har lavet flødeboller, så det blev det så.
Hjemmelavede flødeboller:
Skær 12 stykker marcipan og læg dem på en bageplade tilsat bagepapir. Sæt dem i ovnen og lad dem bage i 4 minutter på 180 grader i almindelig ovn. (hvis du ikke kan lide marcipan eller du vil lave flødeboller til ungerne, så er Marie kiks også et meget godt valg)
Tag marcipan stykkerne ud af ovnen og lad dem hvile.
Flødebolleskum:
Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Lad det koge, så temperaturen kommer op på de 100 grader. Dette tager cirka en 5 - 8 minutter.
Hjemmelavede flødeboller:
Skær 12 stykker marcipan og læg dem på en bageplade tilsat bagepapir. Sæt dem i ovnen og lad dem bage i 4 minutter på 180 grader i almindelig ovn. (hvis du ikke kan lide marcipan eller du vil lave flødeboller til ungerne, så er Marie kiks også et meget godt valg)
Tag marcipan stykkerne ud af ovnen og lad dem hvile.
Flødebolleskum:
2.4 dl sukker
0.8 dl vand
1/4 tsk citron saft
2 past æggehvider
0.8 dl vand
1/4 tsk citron saft
2 past æggehvider
Sukker, vand og citron saft blandes i en gryde og sættes til at koge. Lad det koge, så temperaturen kommer op på de 100 grader. Dette tager cirka en 5 - 8 minutter.
Piske de past æggehvider stive.
Tilsæt under stille piskning ( med K-spaden hvis i bruger køkkenmaskine) den varme sukkermasse. Vær ganske forsigtig og tilsæt det meget langsomt så æggehviderne ikke klasker sammen. Når alt sukker masse er tilsat, pisker du bare derudaf til det er stift og kan holde formen.
Når skummet er stift, så det danner toppe, kan du tage en sprøjtepose med en rund tul (hvis ikke dette haves, så undlad dette.) og putte skummet i posen.
Sprøjt flødebolleskum i den ønskede mængde.
Lad flødebollerne stå og hvile en 15-20 minutters tid. I mens smelter du chokoladen, for derefter pensler du chokoladen på flødebollerne.
Lad dem stå i 30 sekunder inden du putter det ønskede pynt på.
Lad flødebollerne stå til chokoladen er stivnet. (Hvis du vil sparer tid, så lav flødebollerne dagen før, så chokoladen rigtig kan nå at sætte sig. det gør så også, at du ikke har travlt, når gæsterne kommer.)
God fornøjelse ;0)
søndag den 25. december 2011
Nu det jul......
Så er julen kommet, og man må sige at det er gået meget hurtigt. Jeg elsker julen, så kan jeg få lov til at pynte op i hjemmet med mit ynglings julepynt, som er blevet samleobjekt for mig. Jeg elsker medusa Copenhagen, som hvert eneste år laver noget nyt til deres kollektion, og hvert år, må jeg ud og købe noget nyt pynt, til min efterhånden store samling.
Jeg er vild med deres børnevenlige og humoristiske figurer.
Da jeg har haft lidt små travlt med mit studie, er det ikke blevet til så meget på bagefronten. men må indrømme, at jeg savner at fordybe mig i diverse bageprojekter, men mon ikke dette nok skal komme.
Jeg har alligevel haft tid til at lave lidt julegodter. Dette har resulteret i Cornflakes knas, yoghurt knas, fyldte dadler med marcipan overtrukket med chokolade, havregrynskugler og konfekt roulade med nougat og mandler og rørt med baileys.
Cornflakes Knas:
200 g Chokolade ( det er lige meget om det er mørkt eller lyst, bare det er af god kvalitet)
100 g Knust cornflakes
Evt. noget revet appelsinskal
Smelt chokoladen over vandbad og hæld derefter det knuste cornflakes ned. Sørg for at bland det godt sammen, så du er sikker på, at alt cornflakes er dækket med chokolade.
Put det derefter ned i nogle konfektforme, ellers kan du tage det ud på en bageplade i små toppe.
Yoghurt Knas:
Små knasende syndigheder. Yoghurten giver en let syrlighed, der er skøn med den søde, hvide chokolade.
15 g cornflakes
30 g tørrede tranebær
40 g mandelsplitter
100 g hvid chokolade
30 g græsk yoghurt (10%, men jeg bruger den med 2%)
Knus cornflakesene, og hak tranebærrene groft. Vend cornflakes, tranebær og mandelsplitter sammen.
Smelt chokoladen over vandbad - vær forsigtig, og sørg for, at den ikke får for meget varme. Tag skålen af varmen, og rør yoghurten i. Vend det hele sammen, og fyld blandingen i små folieforme. Sæt dem i køleskabet og lad dem sætte sig.
Vi har nogle fantastiske genboer, og der havde jeg hørt at vores gode ven, var rigtig god til at lave havregrynskugler. Jeg syntes det kan være svært at lave havregrynskugler, da de hurtige bliver tørre. Så det er aldrig af vejen at få en ny opskrift. Og denne opskrift er virkelig god. Jeg tilsat lidt mere mandelessens end der egentlig skulle, plus lidt mere kaffe.
De er værd at prøve. De er virkelig gode, og smager helt fantastiske. Ydermere holder de sig friske en del dage.
Så her er opskriften på disse fantastiske havregrynskugler.
Havregrynskugler:
125 g havregryn
100 g flormelis
25 g kakao
100 g smør ved stuetemperatur
2 dråber mandelessens
1 spsk stærk kaffe
Bland havregryn, flormelis og kakao i en skål. Tilsæt smør, kaffe og mandelessens. Ælt det godt sammen. Rulles til mellem størrelse kugler. Trilles derefter i kokos og sættes i køleskabet.
Konfekt roulade med nougatfyld:
Jeg er vild med deres børnevenlige og humoristiske figurer.
Da jeg har haft lidt små travlt med mit studie, er det ikke blevet til så meget på bagefronten. men må indrømme, at jeg savner at fordybe mig i diverse bageprojekter, men mon ikke dette nok skal komme.
Jeg har alligevel haft tid til at lave lidt julegodter. Dette har resulteret i Cornflakes knas, yoghurt knas, fyldte dadler med marcipan overtrukket med chokolade, havregrynskugler og konfekt roulade med nougat og mandler og rørt med baileys.
Cornflakes Knas:
200 g Chokolade ( det er lige meget om det er mørkt eller lyst, bare det er af god kvalitet)
100 g Knust cornflakes
Evt. noget revet appelsinskal
Smelt chokoladen over vandbad og hæld derefter det knuste cornflakes ned. Sørg for at bland det godt sammen, så du er sikker på, at alt cornflakes er dækket med chokolade.
Put det derefter ned i nogle konfektforme, ellers kan du tage det ud på en bageplade i små toppe.
Yoghurt Knas:
Små knasende syndigheder. Yoghurten giver en let syrlighed, der er skøn med den søde, hvide chokolade.
15 g cornflakes
30 g tørrede tranebær
40 g mandelsplitter
100 g hvid chokolade
30 g græsk yoghurt (10%, men jeg bruger den med 2%)
Knus cornflakesene, og hak tranebærrene groft. Vend cornflakes, tranebær og mandelsplitter sammen.
Smelt chokoladen over vandbad - vær forsigtig, og sørg for, at den ikke får for meget varme. Tag skålen af varmen, og rør yoghurten i. Vend det hele sammen, og fyld blandingen i små folieforme. Sæt dem i køleskabet og lad dem sætte sig.
Vi har nogle fantastiske genboer, og der havde jeg hørt at vores gode ven, var rigtig god til at lave havregrynskugler. Jeg syntes det kan være svært at lave havregrynskugler, da de hurtige bliver tørre. Så det er aldrig af vejen at få en ny opskrift. Og denne opskrift er virkelig god. Jeg tilsat lidt mere mandelessens end der egentlig skulle, plus lidt mere kaffe.
De er værd at prøve. De er virkelig gode, og smager helt fantastiske. Ydermere holder de sig friske en del dage.
Så her er opskriften på disse fantastiske havregrynskugler.
Havregrynskugler:
125 g havregryn
100 g flormelis
25 g kakao
100 g smør ved stuetemperatur
2 dråber mandelessens
1 spsk stærk kaffe
Bland havregryn, flormelis og kakao i en skål. Tilsæt smør, kaffe og mandelessens. Ælt det godt sammen. Rulles til mellem størrelse kugler. Trilles derefter i kokos og sættes i køleskabet.
Konfekt roulade med nougatfyld:
Ingredienser:
500 g marcipan
1 pakke nougat ( ved stuetemperatur )
35 g mandelstykker
0,5 dl baileys
150 g chokolade ( til at pensle udenpå rouladen )
Fremgangsmåde:
Ælt marcipanen godt så den bliver lun. Tag flormelis på bordet, så marcipanen ikke hænger ved, sørg for at tjekke efter, om marcipanen hænger ved. Tag nougat i en skål og hæld mandelstykker og baileys i og rør det sammen.
Smør derefter nougaten ud på marcipanen og rul den sammen.
Skær den til i enderne, så den bliver lige.
Smelt chokoladen over vandbad og pensl det derefter på rouladen.
Tag mandelstykker på toppen af rouladen, eller hvad du nu ønsker at pynte den med. Det står dig frit for.
Lad chokoladen tørre og sæt den i køleskabet, så den kan sætte sig.
God fornøjelse!
lørdag den 12. november 2011
Romkugler
Så er det igen efter en lille pause, tid til at ligge lidt nyt ind. Denne gang er det en gang romkugler, som jeg lavede af rester for en chokoladekage. I opskriften bruger jeg rigtig rom, hvilket kan smages. Smagen bliver bedre af, at man bruger rigtig rom i stedet for rom essens som man plejer at bruge.
Romkugler á la Louise
500 g chokoladekage
200 g mørk chokolade
0,25 dl piskefløde
4-5 spsk rom
Fremgangsmåde;
Smuldr kagen i små stykker og put derefter de 5 spsk rom i dejen og lad det stå og trække i en 7 minutters tid. Mens kagen står og trækker, smelter du chokoladen sammen med piskefløden. Når det er smeltet hælder du chokoladen i kagemassen. Lad det stå lidt og tril derefter romkugler.
Jeg plejer at bruge multidrys og kokos til mine. Men det er kun fantasien der sætter grænser.
Romkugler á la Louise
500 g chokoladekage
200 g mørk chokolade
0,25 dl piskefløde
4-5 spsk rom
Fremgangsmåde;
Smuldr kagen i små stykker og put derefter de 5 spsk rom i dejen og lad det stå og trække i en 7 minutters tid. Mens kagen står og trækker, smelter du chokoladen sammen med piskefløden. Når det er smeltet hælder du chokoladen i kagemassen. Lad det stå lidt og tril derefter romkugler.
Jeg plejer at bruge multidrys og kokos til mine. Men det er kun fantasien der sætter grænser.
lørdag den 15. oktober 2011
Fødselsdagskager
Så blev det atter min fødselsdag. I år havde jeg valgt, at vi skulle havde ost / pølse bord. Til dessert havde jeg lavet tre slags små cup cakes, en meget lækker trøffelkugle overtrækket med chokolade og rullet i mandler. De var lavet som pop cakes. Ydermere havde jeg lavet en lækker isdessert med friske frugter og smeltet chokolade. Desværre var maverne så fyldte, så der var ikke plads til alle lækkerierne.
De blev så spist dagen efter.
Små Red velvet cup cakes med flødebolleguf, overtrukket med mørk chokolade.
Små mud cakes cup cakes med yoghurt vanilje frosting.
Blomsterne har jeg lavet ved at tage hvid fondant og taget 1 tsk. tyllose pulver i. Ladet det hvile en smule, for derefter at rulle det tyndt ud.
Har taget en af mine blomster udstikkere og har lavet 28 blomster. Har så taget mit modellerings værktøj med den runde dims og formet dem som jeg gerne vil havde dem.
Efter de var færdige lod jeg dem tørre i flere døgn i en æblepakke. Efter et døgn, tog jeg noget indfarvet fondant og formede det til kugle og pressede dem lidt, så de fik den ønskede form. Tog noget spiseligt lim og puttede noget sort krymmel på.
Små jordbær / kokos cup cakes med yoghurt vanilje frosting:
Trøffelkugler:
Ca. 450 gram kagerester
3-4 spsk chokolade frosting
3-4 spsk mørk rom
Æltes sammen, så man er sikker på at der er rom og frosting i det hele.
Det smagte himmelsk. Alle de små godbidder gav noget helt specielt.
Smil
De blev så spist dagen efter.
Små Red velvet cup cakes med flødebolleguf, overtrukket med mørk chokolade.
Små mud cakes cup cakes med yoghurt vanilje frosting.
Blomsterne har jeg lavet ved at tage hvid fondant og taget 1 tsk. tyllose pulver i. Ladet det hvile en smule, for derefter at rulle det tyndt ud.
Har taget en af mine blomster udstikkere og har lavet 28 blomster. Har så taget mit modellerings værktøj med den runde dims og formet dem som jeg gerne vil havde dem.
Efter de var færdige lod jeg dem tørre i flere døgn i en æblepakke. Efter et døgn, tog jeg noget indfarvet fondant og formede det til kugle og pressede dem lidt, så de fik den ønskede form. Tog noget spiseligt lim og puttede noget sort krymmel på.
Små jordbær / kokos cup cakes med yoghurt vanilje frosting:
Trøffelkugler:
Ca. 450 gram kagerester
3-4 spsk chokolade frosting
3-4 spsk mørk rom
Æltes sammen, så man er sikker på at der er rom og frosting i det hele.
Det smagte himmelsk. Alle de små godbidder gav noget helt specielt.
Smil
Abonner på:
Opslag (Atom)