mandag den 5. oktober 2015

Macarons med karamel og havsalt

Kan lige nå inden det er fyraften, at ligge endnu en påskrift på macarons op. Opskriften på selve macaronskallen er den samme, og det vil det være hele tiden.
Min mand skulle holde Herre fødselsdag i anledning af hans 40 års fødselsdag. Dette var en anledning til at prøve at lave macarons endnu engang.

Denne gang vil jeg prøve at lave med karamel med havsalt;0)
Det smagte virkelig godt og kan anbefales.
På disse macarons har jeg brugt lidt bronzepulver købt i Bahne for 46 kr.,),  som jeg penslet på efter de er bagt.


Karamel:

1 dåse kondenseret mælk
Havsalt flager


Macaronskaller:

300 g sukker
1 dl vand (100 g)

40 g sukker
110 g past., æggehvider

110 g past., æggehvider
300 g mandelmel (købes i en butik)
300 g flormelis


Sådan gør du:

Tag dåsen med den kondenseret mælk og put den i en gryde og kog den i 4 timer. Dåsen skal hele tiden være dækket af vand.
Gør gerne dette dagen før, da karamellen skal køles helt ned.
Når karamellen har kogt i 4 timer, tager du dåsen op og lader afkøle i en 20 minutters tid. Åbn og hæld det i en skål.
Rør rundt og hæld det i en sprøjtepose og sæt i køleskabet til dagen efter.


Derefter går du i gang med macaronskallerne.

Tænd ovnen på 150 grader varmeluft.
Kom 300 g sukker og vand i en gryde og varm det op til 120 grader.
Når temperaturen når 112 grader, pisker du 110 g æggehvider med 40 g sukker i din røremaskine (hvis ikke du har dette, så pisker du bare med din håndmikser), ved lav hastighed til hviderne danner bløde toppe.
Når temperaturen når 120 grader tager du gryden af. Pisk forsigtigt sukkerlagen ind i æggehviderne til en marengsmasse.
Fortsæt med at piske til massen når en temperatur på 40 grader.

Hæld 110 g æggehvider sammen med mandelmel og flormelis og rør godt rundt.
Tag 1/3 del af marengsmassen og bland godt rør.
Tag de næste 1/3 af marengsmassen og rør godt rundt.
Tag det sidste og bland i og rør rundt.


Tag en sprøjtepose og put en rund tyl i bunden
Hæld 1/3 del af dejen i.
Sprøjteposen skal du holde lige i vejret, da det ellers vil påvirke macarons facon. Sprøjt dem ud i en str., som en 5 krone.
Hvis der kommer top på, så tag bagepladen op og bank med din ene hånd på undersiden af bagepladen indtil de forsvinder.

Hvis du vil havde lidt kakao, farve, glimmer eller noget blendet frysetørret frugt, så kan du drøs lidt på her.

Sæt dem i ovnen og bag dem i 10-12 minutter (tager mine ud efter 11 minutter, men vores ovne er forskellige)
Tag dem ud af ovnen og sæt dem til afkøling.

Når de er afkøling sætter du dem sammen i par.


 Tag posen med karamellen ud og klip et hul for enden.
Sprøjt karamellen ud i midten og drøs derefter havsalt på.
Tag den andel halvdel og pres den ned, så karamellen kommer helt ud. Det kræver nogle gange at komme den rigtige mængde i, så det kommer helt ud til kanten.

Håber i har fået lysten til at gå i krig med at lave macarons.

Store knus
Louise;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar