søndag den 28. december 2014

Dejlig og lækker jule-cheesecake med kanelmarengs.

Efterhånden har jeg lavet så mange cheesecake, så hvorfor skulle jeg ikke også lave en cheesecake der smagte af jul?.
Som mange af jer nok har set på facebook, så er der blevet reklameret rigtig meget for Ris a la mande cheesecaken, og mange har også lavet den.
Da jeg så sad og skulle lave kage til vores store familie-julefrokost, så blev jeg hurtig klar over, at jeg skulle lave en anden form for cheesecake end den der blev reklameret for.
Det blev så til denne lækre cheesecake, som jeg er rigtig glad for.
Familien var virkelig imponeret over den lækre smag af ris a la mande, krisebær, kanel og pebernødder.
Da den skulle fremstå lidt julet, lavede jeg juletræer ud af fondant, hvor jeg sprøjtede lidt spiseligt glimmer på.



Ingredienser:
Bund:
300 g pebernødder
50 g digestive
150 g smeltet smør.

Fyld:
300 g flødeost
100 g sukker
saft af en halv citron
3 tsk vaniljesukker
500 g ris a la mande
250 g kirsebærsovs
6 blade husblas
1 liter piskefløde

Kanel-marengs:
3 past., æggehvider
150 g sukker
1-2 spsk citronsaft
2 tsk stødt kanel

Sådan gør du:
Blend pebernødder og digestive i en blender, så det bliver fint.
Smelt smørret, og hæld det i pebernød-blandingen.
Tag en springform (26cm) og hæld pebernødde-blandingen ned, og pres det godt ned.
Stil bunden i køleskabet, mens fyldet laves.

Tag flødeosten ned i en skål og rør det godt rundt med en gaffel.
Tilsæt citronsaft og vanilje og rør rundt.
Tag to skåle og hæld koldt vand deri. Put 3 blade husblas i hver af skålene.
Pisk fløden og del også denne op i to.
Fordel flødeoste-blandingen i to.
I den ene skål kommer du ris a la mande og rør godt rundt.
I den anden blander du kirsebærsovs med flødeoste-blandingen.
Tag de første tre blade husblas og smelt på lav varme i en gryde.
Tag gryden af varmen og lad køle i 30 sek.
Fra den ene skål flødeskum tager du to spsk flødeskum og blander med husblassen, så den bliver kølig.
Tag det resterende flødeskum ned i ris a la mande/flødeoste-blandingen sammen med husblassen og bland godt rundt.
Tag bunden ud af køleskabet og hæld ris a la mande blandingen ud over bunden. Fordel cremen, så der bliver den samme tykkelse.
Stil kagen i køleskabet.

I en ny gryde kommes de sidste tre blade husblas og smelt over lav varme.
Når husblassen lige er smeltet, tages den af varmen og stilles til afkøling i 30 sek.
Den anden skål med flødeskum tages du og tilfører to spsk flødeskum til husblassen.
Rør rundt.
Det resterende flødeskum hælder du i kirsebær-flødeblandingen sammen med husblassen og rører rundt.
Tag kagen ud af køleskabet og hælder forsigtigt kirsebær-flødeoste-blandingen ned og fordel rundt.
Stil i køleskabet.

Kanel-marengs:
Tænd ovnen på 130 grader.
I en skål tilsætter du æggehvider, sukker, citronsaft og kanel.
Pisk (brug gerne din røreskål) blandingen så det bliver marengs-agtig.
Tag en sprøjtepose og hæld marengsen ned.
Sprøjt ud i passende bomber.
Bag dem i ovnen i 10 minutter.
Sluk ovnen og lad dem stå natten over.

Tag marengsen ud af ovnen og knus dem, så de bliver mindre.
Hæld dem over kagen og stil juletræerne ovenpå (kan sagtens undlades).



1 kommentar: