søndag den 2. november 2014

Lækre luftige chokoladeboller

Disse luftige og svampede chokolade boller er lige til en dejlig eftermiddags godbid.
Meget børnevenlige!!
Hvis du ikke er glad for chokolade, så kan du tilsætte rosiner eller tranebær i. Det er egentlig op til dig, hvad du har lyst. Bare husk, at frugt suger væde.
Chokoladebollerne tager lidt tid at lave, men de er tiden værd. 
Det bedste du kan gøre for at få luftige og svampede boller, pandekager, lagkagebunde mm., det er, at du tager ingredienser ud i god tid, så de får stuetemperatur.


Ingredienser:
50 g gær
100 g margarine el. smør
4 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
2 spsk sukker
2 æg
ca. 800 g hvedemel
100 g mørk el., lys hvis du er til det  i grove stykker.

Sådan gør du:
Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælk (kærnemælken skal ikke varmes).
Rør gæren ud heri.
Tilsæt salt, sukker og æg.
Ælt mel i dejen til den bliver til en tyk grød og ælt derefter chokolade i.
Tilsæt resten af melet så dejen er mættet og er let klistret og ælt dejen godt igennem. Cirka 7 minutter på røremaskine. Hvis ikke du har det, så æltet du i cirka 10 minutter.
Lad dejen hæve et lunt sted i 60 minutter.
Del dejen i 14 stykker og form til boller.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Pisk et æg sammen og pensl forsigtigt bollerne.
Bages ved 180 grader i 20 minutter.
Kig gerne til dem, så de ikke bliver for mørke, skru da gerne ned for varmen.
Tag bollerne ud af ovnen og lad dem stå og samle sig i 10 minutter.



Nyd dem alene, eller med lidt smør og en god kop te eller kaffe.;0)

God fornøjelse;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar