mandag den 3. november 2014

Cheesecake med chokolade, lakridsmandler og citrongele

Endnu en opskrift på cheesecake på bloggen. ELSKER bare at lave cheesecake, at spise cheesecake og se på dem.
Denne cheesecake lavede jeg i forbindelse med min 34 års fødselsdag. Dette er jo den perfekte mulighed for at afprøve nye idéer....og idéer har jeg mange af.;0)
Denne cheesecake med med sin kiksebund, chokolade med finthakket lakridsmandler og den list syrlige flødeostecreme en virkelig god sammensætning.
Prøvede denne gang, at lave mønstre med smeltet chokolade og lagde dem som pynt på cheesecaken, inden jeg tog den gennemsigtige citrongele over.
Resultatet ses i billedet nedenunder. Syntes selv det blev godt.;0)


Bund:
300 g digestive
150 smeltet smør

Lakridsmandler:
250 g mørk chokolade
250 g finthakket lakridsmandler
1 tsk groft lakridspulver (bruger altid Johan Bülows)

Fyld:
250 g flødeost (philadelphiaost)
150 g sukker
1 vaniljestang el. 2 tsk vaniljesukker
Revet citronskal af en øko citron
1/4 dl friskpresset citronsaft
0,5 liter piskefløde
3 blade husblas

Citron Gele:
4 blade husblas
Saft af 3 citroner
5 spsk sukker

Sådan gør du:

Blend kiksene til en fin masse.
Tilsæt det smeltede smør.
Hæld det hele i en springform og pres det godt ned, så det bliver fast.
Stil bunden på køl i 10 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokolade smelter.
Hak lakridsmandlerne fint, men alligevel ikke så meget, så du ikke fornemmer dem i chokolade.
Hæld lakridsmandler ned i chokoladen.
Tilsæt lakridspulver.
Hæld massen på kiksebunden og fordel massen rundt, så hele bunden er dækket.
Stil i køleskabet, mens fyldet laves.

Hæld osten i en stor skål og mos det ud med en gaffel.
Tag kornene ud af vaniljestangen og tilsæt det osten.
Tilsæt sukker, citronskal og citronsaft og rør det godt rundt.
Pisk fløden.
Tag husblassen og lig det i blød i iskoldt vand i 5 minutter.
Vrid vandet fra, og smelt det i en skål over vandbad.
Tag skålen af gryden og tilsæt et par skefulde flødeskum og rør det rundt.
Gør dette indtil halvdelen af flødeskummet og husblassen er blandet sammen.
Hæld det hele i ostecremen og tilsæt de friske blåbær.
Hæld ostecremen over kiksebunden og ret til.
Stil den derefter på køl til næste dag.

Smelt 100 g chokolade over vandbad eller chokolade smelter.
Hæld chokoladen i en lille sprøjtepose (hvis ikke du har det, så kan en frysepose også bruges)
Tegn et mønster på et stykke bagepapir og placer et nyt stykke bagepapir over det.
Tegn med chokoladen over det optegnet mønster (lav gerne flere, så er du sikker).
Klip bagepapiret til, så det ikke fylder så meget i køleskabet.
Stil i køleskabet i 1 time, så chokoladen bliver hård.
Når chokoladen er hård og kold (dette finder du ud af, hvis du mærker og rykker forsigtigt på chokoladen) tager du den ud af køleskabet.
Brug en skarp kniv eller spartel til at få mønstrene op.
Placer dem på cheesecaken.
Stil i køleskabet.


Lig husblassen i blød i 10 minutter i koldt vand.
Pres saften ud af citronerne og hæld det i en gryde.
Tilsæt sukkeret.
Lad citronsaften og sukkeret blive varmt, det skal ikke koge.
Pres vandet ud af husblassen og tilsæt det saften.
Tag af kogepladen og lad afkøle, så det bliver under stuetemperatur.
Hæld geleen på cheesecaken med en forsigtig hånd.
Stil kagen i køleskabet til næste dag.

Tag cheesecaken ud af køleskabet 20 minutter før den skal spises, så chokoladen ikke er fuldstændig kold.
Husk at bruge en skarp kniv, når kagen skal skæres.;0)

God fornøjelse!;0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar