fredag den 18. april 2014

Nutella-Stjerne


Så denne opskrift på en af de grupper jeg er medlem af på facebook (hvilket er rigtig godt for en kageglad kvinde som mig), og måtte bare prøve den af, da min familie ELSKER nutella. Så dette måtte være den perfekte løsning.
Alle gæsterne var fuldstændig vilde med den. Så kan klart anbefales og kan være en idé til en børnefødselsdag.
Det ville også være lækkert med kanelsnegle remonce, og ville være en deluxe udgave og så ser den også æstetisk smuk ud.
Den ser rimelig avanceret ud at lave, men det er egentlig rimelig nemt, så lad dig ikke forhindre dig i det, og kast dig ud i det.;0)

Nutella-Stjerne
12-15 personer

Ingredienser:
3 dl lunken mælk
50 g gær
1 æg
75 g flydende smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
600 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Stil ovnen på 180 grader varmeluft
Lun mælken og tilsæt gæren.
Hæld derefter flydende smør og æg og lad det rører lidt rundt.
Tilsæt mel, sukker og salt og lad den røre godt rundt. Gerne 7 minutter på mellem hastighed.

Stil dejen til hævning i 30 minutter

Efter hævning, tager du dejen ud på bordet og ælter den godt igennem.
Del dejen i 4 lige store klumper.
Rul den første ud til du når 25 cm. Bruger et målebånd.
 

Lig den på bagepladen og smør den med nutella. Nutellaen skal gerne være blød, da dette gør arbejdet meget nemmere.
Rul den næste kugle ud til 25 cm og placér den på den første og smør også denne med nutella. (hvor meget er op til dig selv, det afhænger af, hvor meget i ELSKER nutella).
Rul den tredje dejkugle ud til 25 cm og placér den ovenpå de andre to og smør også denne med nutella.
Den sidste placér du ovenpå


Dette er det færdige resultat efter smørringen. 4 lag, hvor tre af lagene er smurt godt med nutella.


Sørg for at lukke for kanten, så lagene ikke kan ses. (dette gør du bare med fingrene).
Stil den til hævning et lunt sted i 20 minutter.


Efter hævning tager du en rund udstikker på 5 cm. (hvis ikke du har det, så finder du bare noget andet).
Dette skal bruges til afmærkning.
Tryk formen ned, så den giver en rund form på overfladen.


Brug en pizzaskærer (det bruger jeg) eller en skarp kniv og skærer så mange stykker du kan. Det skal bare være et lige antal. Jeg skærer så jeg har fjorten stykker, så det bliver en syv-kantet stjerne.

Når du har skåret hele vejen rundt, tager du to stykker og ruller rundt. (med højre hånd med uret og med venstre hånd mod uret).
Enden sætter du sammen og samler under kagen.

Stil til hævning i 20 minutter.


Pensl med æg eller mælk og stil i ovnen.
Bag den 15 minutter. (skal kun havde 15 minutter, da nutella smagen forsvinder, og den opleves lidt tør). Den må gerne virke lidt ubagt i midten, da det er al den lækre nutella.

Servér den hel eller skær den ud i stykker.
Kan nydes alene eller sammen med vaniljeis eller creme fraiche.

Det færdige resultat;0)

God fornøjelse.

2 kommentarer:

  1. Ville lige spørger om den kan fryses 😄

    SvarSlet
  2. Ja det kan den godt. Bag den 5 minutter mindre end der står. Frys den ned. Tø op, og giv den de sidste 5-7 minutter.
    På en 180 grader

    SvarSlet