Jeg er mor
til tre dejlige børn, som alle går i skole. Dagen kan være lang, og jeg
er af den overbevisning, at hvis mine unger er sultne i timerne kan det
gå ud over deres læring.
Der er ikke noget værre end at havde en mave der knurrer, og hvor man ikke kan koncentrerer sig om andet end lyden fra ens mave.
Da
jeg selv var barn og gik i skole, var det min far der altid smurte
vores madpakker - takker ham stadig den dag i dag, at han hver morgen
(min mor havde altid morgenvagter) stod op og smurte 4 madpakker! - Kan
godt forstå, at de ikke altid var lige spændende.
Det
tager tid at smøre madpakker, og jeg er en af dem som laver små pakker
med diverse tilbehør, så når mine børn åbner deres madpakker, at de
glæder sig.
Disse lækre Madpakke pizzaer med fuldkornsspelt er et rigtig godt kompliment til rugbrødsmadderne.
De er egentlig ikke særlig svære at lave, men de smager super dejligt!
Du kan med fordel fryse dem ned i fryseposer og tø dem op aften inden brug og lune dem i ovnen.
Denne portion giver mellem 25 - 40 stk pizzaer.
De hæver meget, så lav dem lidt mindre end du ellers vil havde gjort.
Husk, at tage gær og æg ud i god tid, så de er stuetemperatur når du skal bruge det.
Ingredienser:
100 g gær
5 dl lunken vand
10 g fint salt
2 æg
1 spsk sukker
125 g flydende becel (dette gør, at de bliver lækre luftige)
Ca. 1100 g fuldkornsspelt (dejen skal være lidt klistret, så tilsæt melet over flere gange)
Evt., kan du bruge halv hvedemel og halv fuldkornsspelt
Fyld:
Pizza sovs
Revet mozerella
skinkestrimler
Pepperoni
Det er kun fantasien der sætter grænser!
Er du til kartoffelpizzaer: - så kan du skrælle nogle kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Mariner kartoffelskiverne i olivenolie, salt og peber
Lig skiverne ud på pizzabunden, skær lidt frisk rosmarin og drys på. Dernæst skærer du noget frisk mozerella og chorizo og ligger det på (smager helt fantastisk!!!)
Sådan gør du:
Mål 5 dl lunken vand op og hæld det i din røreskål
Smuldr gæren i det lunkne vand og rør det rundt til det er opløst med en spiseske
Tilsæt spelt/mel, salt, sukker, æg og flydende becel
Sæt din dejkrog på røremaskinen og ælt dejen godt igennem (lader den kører i næsten 10 minutter, så den bliver æltet godt)
Dejen skal være lidt klistret.
Stil dejen til hævning i 20 minutter ved stuetemperatur (stiller altid min røreskål på komfuret og tænder for ovnen)
Efter hævning tager du dejen ud af skålen
Del den i to
Ælt den lidt på et meldrysset bord
Tril dejen ud til en pølse og del den i små stykker
Tril hver kugle til en bolle
Tag en kagerulle og rul bollen flad og lig den på en bageplade beklædt med bagepapir
Gør dette til al dejen er brugt
Tag en spsk pizzasovs på hver pizzabund og fordel
Tag det valgte fyld på
Stil pizzaerne til hævning i 20 minutter
Tænd ovnen på 200 grader varmeluft
Bag dem i 15 minutter
Tag pizzaerne ud af ovnen og stil til afkøling
Hvis de ikke skal spises med det samme, så pak dem i en frysepose med et mellemlægningspapir mellem hvert pizza og frys dem ned
Ingen kommentarer:
Send en kommentar