Her kommer mine opskrifter på lagkagebunde:
Bananlagkagebund:
6 æg
340 g. sukker
4 tsk vanillesukker/ korn fra en vanillestang
250 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g. smeltet afkølet smør
3 moste bananer
1 knivspids salt
Bagetid: Ca. 55 min. ved 175°.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend den mosede banan i.
Hæld dejen i en smurt form (jeg har en form som er 25 cm, og det er en god størrelse og bag kagen nederst i ovnen.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.
340 g. sukker
4 tsk vanillesukker/ korn fra en vanillestang
250 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g. smeltet afkølet smør
3 moste bananer
1 knivspids salt
Bagetid: Ca. 55 min. ved 175°.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret.
Vend den mosede banan i.
Hæld dejen i en smurt form (jeg har en form som er 25 cm, og det er en god størrelse og bag kagen nederst i ovnen.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.
Bruger tit denne opskrift til den øverste og nederste bund. Det eneste man skal passe på med, er at skære dem ud i en passende tykkelse. Den mætter nemlig rigtig godt.
Her er opskriften til en 25 cm. springform:
ingredienser:
250 g. smør
250 g. mørk chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml vand
150 g. self-raising mel
self-raising mel: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.
150 g. mel
60 g. kakao
½ tsk. natron
550 g. sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk
bagetid 1 time og 50 min ved 160 grader
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 160 grader. Smør formen og for med bagepapir. Dette for at kagen nemt tages ud af formen.
Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.
Mel, selfraising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.
Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen, med en gaffel.
Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller en dejskraber.
Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.
Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer. Husholdningsfilm er godt til dette formål.
Mudcake er meget drøj. Den er ovre i konfektkage-genren, så lidt syrligt fyld som bærfromager, appelsiner eller anden frugt skaber en god komposition af det friske og det tunge.
Der skal ikke meget mudcake til pr. person.
Den lette lagkagebund:
4 æg
150 gram sukker
150 gram mel
1 tsk bagepulver
Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det meget forsigtigt i æggesnapsen.
Bages på nederste rist på 200 grader i 30 min
Den hurtige lagkagebund:
Nok til 2 stk.
4 stk æggehvider
3 dl sukker
100 gram kokosmel
3 dl knust cornflakes
Pisk det hele sammen
Bages på 150 grader i 30 minutter
Marangsbund:
4 stk æggehvider
11/2 sosk kartoffelmel
2 dl sukker
2 dl brun farin
Pisk det godt sammen
Bages i en beklædt springform i 60 minutter på 150 grader
Det gode ved denne marangsbund er, at den bliver rigtig svampede på grund af den brune farin. Har lavet den en del gange efterhånden, og den er ikke blevet mindre populær