Denne cheesecake er egentlig en cheesecake som opstod lidt ved et tilfælde. Men ikke desto mere, smager den helt fantastisk. Den lækre milde smag af den hvide chokolade og limen, som bliver kombineret af den friske blåbærmousse giver en rigtig lækker smagsoplevelse.
Det spiselige glimmer og små sukkerkugler samt de lyserøde minikys gør, at den er enkel og smuk i udtryk.
Ingredienser:
Bund.
300 g digestive
130 g smeltet smør
Sådan gør du:
Blend digestive så det bliver fint
Smelt smørret, og bland det derefter sammen med digestive
Pres kiksemassen sammen i springformen og stil derefter bunden i køleskabet mens fyldet laves
Hvid chokolade creme.
4 blade husblas
400 g flødeost
1 lime (saft + skal)
1,5 dl creme fraiche 18%
125 g flormelis
4 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
Sådan gør du:
Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter
Rør limesaft + skal, flødeost og creme fraiche sammen med flormelis til en jævn masse
Smelt det hvide chokolade over vandbad eller i en chokolade smelter og lad det afkøle til det er koldt
Vrid vandet fra husblassen og smelt det over vandbad
Pisk fløden
Bland den hvide chokolade i cremen og rør det forsigtigt sammen (hvis chokoladen ikke er kold nok, så størkner det og der kommer klumper. Tag så en elpisker og pisk cremen godt igennem)
Tag lidt flødeskum (ca., 2 spsk) og rør i husblassen gør dette indtil du har brugt halvdelen
Bland det i cremen og rør det forsigtigt rundt
Fordel cremen på den afkølede digestive bund
Sæt i køleskabet mens blåbærmoussen laves
Blåbærmousse.
3 bl. husblas,
150 gr. friske eller frosne bær,
4 dl. piskefløde
70 gr. rørsukker
3 pasteuriserede æggeblommer.
Sådan gør du:
Husblassen lægges i blød i iskoldt vand
i mindst 15-20 minutter. Start med at piske æggeblommer og sukker til en luftig
æggesnaps, pisk gerne i lang tid, minimum 10 minutter.
Giv blåbær et opkog med en smule
vand i gryden.
Blend bærrene, så der ikke er hele bær tilbage.
Ta’ gryden af
varmen og tilsæt husblassen og rør rundt.
Hæld bær puréen op i en større skål og
vend æggesnapsen i lidt efter lidt og stop med at rør når massen er jævn og
ensartet. Imens det står og køler lidt, så piskes fløden til flødeskum. Ta´
lidt af flødeskummet og rør hurtig sammen med puré massen, vend derefter forsigtigt
resten af flødeskummet i.
Hæld forsigtigt moussen over den hvide chokolade flødeostecreme
Stil den derefter i køleskabet i 3 timer inden du laver geléen
Blåbærgele.
300 g blåbær
Saften af en halv citron
50 g sukker
1 dl vand
3 blade husblas
Sådan gør du:
Tag husblas i en skål med iskoldt vand
Hæld blåbær, vand, sukker og citronsaft i en gryde og giv det et opkog
Si bærrene fra så væsken er tilbage
Vrid vandet fra husblassen og tilsæt det til den varme væske
Lad den stå indtil den er helt kold
Tag cheesecake ud af køleskabet og hæld forsigtigt blåbærgeléen på
Stil i køleskabet gerne natten over.
Inden du server kagen:
Tag noget spiseligt glimmer (købes over nettet eller i en isenkræmmer der har bageudstyr og ingredienser) og drys forsigtigt på
Tag minikys og placér dem som du gerne vil
God fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar