Udover de lækre gulerodsbrud som jeg lavede i forgårs, ville jeg prøve at lave dem med rødbeder og sesamfrø.
Denne opskrift er fra Meyers bagebog, jeg har dog taget den frihed, at bruge durum mel og ikke sigtemel som opskriften siger.
Ved
ikke med jer der har børn i skolen, men jeg oplever næsten hver dag, at
ungerne kommer hjem fra skole og er sultne. Selvfølgelig kunne de få en
gulerod, en riskiks eller et æble i hånden. Men kan egentlig godt lide,
at jeg ved, at de ikke er sultne samtidig at de kan holde til vi skal
havde aftensmad.
Disse
gulerodsbrud er virkelig lækre samtidig er smagen af gulerod og
solsikkekerner virkelig gode. Det gode ved disse boller er også, at der
ikke behøves nogen former for smør eller pålæg på for at de er lækre at
spise.
De tager lidt lang tid at lave, da hævningen er 2 x 60 minutter, men det er ventetiden værd.
Derudover syntes jeg det var sjovt, at indarbejde rødbeder, æg og sesamfrø på en anden måde end jeg plejer.;0)
Smagen er virkelig lækker og kombinationen af rødbeder og sesamfrø passer virkelig godt sammen.
Så kan helt klart anbefale at prøve dem af.
Til denne portion bliver der omkring 12 store rødbedebrud, hvis ikke dette ønskes, så laver du dem bare mindre.
Ingredienser:
50 g gær
5 dl lunken vand
300 g sigtemel eller durum mel
700 g hvedemel
75 g rørsukker
15 g havsalt (hvis ikke dette haves, så er alm., groft salt helt fint)
75 g blødt smør
2 stk L æg
150 gsesamfrø
4 stk rødbeder groft revet
Sådan gør du:
Hæld det lunkne vand i din røreskål og rør gæren ud heri
Tilsæt
mel, sukker, salt og ælt det godt sammen (jeg bruger cirka 550 g i
dejen, 100 g til bordet hvor dejen skal hæve og de resterende 50 g når
de sidste ingredienser tilsættes)
Ælt derefter det bløde smør i godt 5-6 minutter.
Dejen kan godt virke en smule kompakt, men fortvivl ikke, det ændre sig når de sidste ingredienser tilsættes.
Tag dejen op og skålen og form den til en kugle.
Lad den hæve på et meldrysset bord under et klæde i 60 minutter
Fold dejen til en stor bolle og brug en dejskraber eller metalskraber til at hække dejen i småstykker
Sørg for, at æggene indarbejdes godt i dejen
Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende
Når dejen er hakket i småstykker deles den i 12-15 klatter, som man forsigtigt løftes over på en foret bageplade
Lad dem hæve overdækket i 60 minutter
Bag dem på 200-220 grader (varmeluft ) i 14 minutter
Afkøl rødbedebrudene på en bagerist
Spises friskbagte, hvis der er nogen til overs kan de med fordel fryses og tages op som man får brug for det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar